Ostrov hrdlořezů s Blu-ray pokladem

vydáno 1. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Cutthroat Island, DTS-HD Master Audio, film, Lions Gate, LionsGate, Lionsgate Films, Ostrov hrdlořezů, Piráti z Karibiku, Rambo, Terminátor 2: Den zúčtování

Ostrov hrdlořezů (Cutthroat Island, 1995)

Do Guinessovy knihy rekordů se zapsala celá řada filmů, jen jeden z nich se ale může pochlubit titulem „největší finanční katastrofa všech dob“. Není se čemu divit – pirátský snímek Ostrov hrdlořezů (Cutthroat Island, FDb.cz) stál sto milionů dolarů, v kinech utržil pouhou desetinu a zlomil tak vaz produkčnímu studiu Carolco Pictures.

To muselo po blockbusterech Rambo – Rambo III nebo Terminátor 2: Den zúčtování svěsit hlavu a vyhlásit bankrot. Ostrov hrdlořezů přitom nebyl zas tak hrozný film, přišel ale v nepravý čas a doplatil na slabou marketingovou podporu. Hollywoodská studia se pak pirátské tématice dlouho velkým obloukem vyhýbala, zlom nastal až v roce 2003 s trilogií Piráti z Karibiku, která byla naopak veleúspěšná.

Ale zpátky k Ostrovu hrdlořezů. Film teď má šanci přinést pár zlaťáků do pokladnice Lionsgate Films – tato společnost ho totiž 11. srpna vydává na v regionu A (USA) Blu-ray. Očekávat můžeme pro Lionsgate typické vydání: DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk, remasterovaný obraz, audiokomentář režiséra, dokument o vzniku filmu a rozhovory s herci.

Lionsgate některé své Blu-ray disky regionálně kóduje, uvidíme tedy, jak tomu bude v případě amerického vydání Ostrova hrdlořezů. Českou jazykovou podporu ale tak nebo tak nejspíš nelze očekávat.

Ostrov hrdlořezů (Cutthroat Island, 1995)

Ostrov hrdlořezů (1995)

Píše se rok 1600 a kapitánského můstku pirátské lodi se ujala půvabná Morgan Adamsová (Geena Davis), odhodlaná pomstít smrt svého otce a získat pohádkový poklad z Ostrova hrdlořezů. Problém je ovšem nejen v tom, že proti je její strýc Dawg, guvernér Ainslee a zrádce ve vlastních řadách, ale i fakt, že vlastní jen část důležité mapy.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Ostrov hrdlořezů s Blu-ray pokladem

Vložil Pavelthx (bez ověření), 1. Červenec 2009 - 17:34

Obrázek uživatele Pavelthx

Film se super a až bude v prodeji tak ho koupím…