Optoma uvádí laserové DLP projektory

vydáno 14. 6. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory | 1 komentář

Tagy: DLP, laser fosfor, Optoma ZU510T, projektor

Optoma uvedla dvojici laserových fosforových (DLP) projektorů s jedním čipem, první model svého druhu se 4K rozlišením a ultra krátkou projekční vzdáleností a WUXGA model s jasem 5 500 lumenů.

Zatím nepojmenovaný Ultra HD projektor s ultra krátkou projekční vzdáleností a zobrazovacím poměrem 0,18:1 prý umí zobrazit 2,5metrový obraz z 5 centimetrů s 3 300 lumeny jasu. Zařízení, které by se na trh mohlo dostat počátkem příštího roku, je založeno na operačním systému Android 5.0 Lollipop a podporuje přehrávání multimédií s kodekem H.265.

Druhý z projektorů už má i název, a to Optoma ZU510T s pevným objektivem a možností posunu horizontálním a vertikálním směrem se zobrazovacím poměrem 1,2:1 – 2,16:1 a 1,8násobným digitálním zoomem, což umožňuje „pokrytí široké škály možností vyměnitelných objektivů.“ Projektor je zároveň vybaven 10wattovými stereo reproduktory a mnohými vstupy, včetně dvou HDMI a jednoho HDBaseT konektoru pro odesílání a ovládání AV obsahu přes CAT5 kabel. Projektor bude k dispozici ještě letos a jeho cenu velmi zhruba odhadujeme na 100 tisíc korun.

Zdroj: Soundandvision

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Optoma uvádí laserové DLP projektory

Vložil Harmy (bez ověření), 15. Červen 2016 - 15:17

Obrázek uživatele Harmy

Hurá. Konečně nějaké další 4K projektory – cena 100000 je dost, ale už se to přeci jen více blíží hranici, kterou bych byl za takový projektor ochoten zaplatit – počítám, že tak za rok si jeden takový pořídím za polovinu.