Opravdová filmová práce s novou videokamerou Sony Handycam

vydáno 15. 1. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AVCHD, CES 2009, DCR-SX30, DCR-SX50, Dual REC, DVD, Exmor R, Full HD, GPS, Handycam, Handycam SX, HD Handycam, HD Handycam CX, HDR-XR500VE, HDR-XR520VE, Map Index, Memory Stick, Smile Shutter, Sony, Sony G, SteadyShot, videokamera, VRD-P1 DVDirect Express

Sony - logo

Neuvěřitelné záběry díky novému supercitlivému snímači Exmor R CMOS

HD Handycam® – vysoké rozlišení

  • Snímač Exmor R CMOS s 2násobnou citlivostí pro brilantní snímky s nízkou hladinou šumu i za zhoršených světelných podmínek
  • Vynikající optické vlastnosti díky prvotřídnímu objektivu Sony G
  • Dosud nejdelší čas záznamu v rozlišení Full HD (až 101 hodin) u 240 GB HDD modelu (XR520VE)
  • Optický stabilizátor SteadyShot s novým režimem „Active“ zvyšuje ochranu proti rozmazání až desetinásobně
  • GPS modul přidá k vaším vzpomínkám funkci geotagging a zobrazení na mapě

Handycam® – standardní rozlišení

  • Nové lehké a snadno přenosné modely s paměťovou kartou Memory Stick™ v atraktivních barvách
  • Rekordní 60násobný optický zoom
  • Dosud nejrychlejší start pro téměř okamžitý přechod do režimu záznamu z režimu Standby

Nová řada videokamer Handycam® pro tuto sezónu nabitá inteligentními technologiemi Sony nabízí neuvěřitelnou kvalitu Full HD obrazu a zajímavé nové režimy záznamu i přehrávání. Skvělý design a snadné používání, úžasné záběry v každé situaci – od dovolených plných zábavy, večírků a výletů až po významné rodinné události.

Nová řada HD Handycam®: nejdelší záznam, nejlepší obraz

Sony HD Handycam CX

Vrcholem řady Handycam® pro jaro 2009 je sedm nových kompaktních modelů s vysokým rozlišením. Všechny se mohou pochlubit dosud nejkvalitnějším obrazem a inteligentními video funkcemi. Modely s technologií záznamu na pevný disk (HDD) doplňují cenově příznivé nové barevné modely se záznamem na paměťovou kartu Memory Stick™.

Videokamery Handycam® představují nový standard v délce záznamu, abyste mohli zachytit více krásných vzpomínek. Vlajková loď HDR-XR520VE dokáže na svůj obrovský 240 GB pevný disk uložit až 101 hodin skvělého HD videa. To jsou neuvěřitelné dvě hodiny natáčení každý víkend po celý rok, aniž byste museli sáhnout na tlačítko „smazat“.

Nejvyšší AVCHD HDD modely (XR520VE/500VE) jsou nyní vybaveny supercitlivým snímačem Exmor R CMOS. Tento převratný zobrazovací prvek zvyšuje citlivost ve srovnání s klasickými modely přibližně dvojnásobně a zajišťuje vynikající obrazovou kvalitu s výrazně potlačeným šumem i při natáčení za zhoršených světelných podmínek. Další novinkou u nejvyšších modelů je nový, kvalitní objektiv Sony G, který výborně doplňuje výkon snímače Exmor R.

Nový režim „Active“ u optického stabilizátoru nejvyšších ACVHD HDD modelů zásadním způsobem omezuje chvění kamery a stará se o stabilnější obraz i při natáčení za chůze. Oproti předchozí generaci Handycam® vykazují nové modely při širokoúhlém nastavení až 10násobně lepší stabilizaci obrazu.

Zábavné a snadno použitelné funkce

Pokud chcete mít svůj videozáznam ještě výrazněji spojen s místem jeho pořízení, oceníte novinku u videokamer Handycam® – automatickou funkci označování souřadnicemi (geotagging) pomocí GPS. Vybrané HD modely (XR520VE/500VE/200VE) mají vestavěný citlivý GPS modul, který dokáže zaznamenat vaši pozici kdekoli na světě, kde je satelitní pokrytí. Videu i fotografiím se při cestě automaticky přiřazují zeměpisná data. Funkce Map Index potom při prohlížení záznamu ukazuje místa pořízení pomocí „špendlíků na mapě“ na LCD displeji. Pro okamžité prohlédnutí vybraný klip spustíte pouhým dotykem na jeho náhled na obrazovce. Prohlížení s využitím online map je také možné na počítači pomocí přiloženého programu Picture Motion Browser.

S novou videokamerou Handycam® vám už nehrozí, že promeškáte nějaký důležitý okamžik: všechny modely jsou totiž vybaveny funkcí Quick Start-up, díky níž se po otevření LCD displeje kamera přepne z režimu Standby (s velmi nízkou spotřebou energie) do režimu záznamu za méně než jednu sekundu – třikrát rychleji než u předchozích modelů.

Sony Handycam HDR-XR520

Stalo se vám někdy, že jste natáčeli video a zároveň jste si říkali, škoda, že teď nemám po ruce fotoaparát? Po své premiéře v řadě Cyber-shot™ se nyní funkce Smile Shutter poprvé objevuje u všech modelů HD Handycam®. Smile Shutter ve spolupráci s funkcí Detekce obličeje automaticky pořizuje krásně exponované fotografické portréty usměvavých tváří příbuzných a přátel, zatímco vy natáčíte video. Je to skvělý způsob, jak zachytit rozesmáté obličeje a zároveň neztratit koncentraci.

Všechny HD modely nyní také obsahují funkci automatické korekce protisvětla, která se stará o rovnoměrnou expozici přesvětlených i zastíněných ploch. Funkce automaticky upravuje nastavení expozice a optimalizace dynamického rozsahu a dosahuje výborných výsledků i v problematických situacích, jako je fotografování tváře v popředí, se silným slunečním světlem v pozadí.

Handycam® nabízí mnoho možností práce s natočeným záznamem. Nemáte chuť stříhat všechno natočené video? Videokamera Handycam® udělá těžkou práci za vás. Funkce Highlight Playback ze zadaného rozsahu datumů vybere nadprůměrné záběry, přičemž dává přednost statickým snímkům pořízeným v režimu „Dual REC“ při natáčení videa a záběrům, na kterých jsou smějící se tváře. Videokamera automaticky pospojuje vybraný videozáznam a fotografie, přidá přednastavené přechody a vybere hudební doprovod – buď předinstalovanou melodii nebo některou naimportovanou skladbu dle vašeho výběru. Jde o zábavný a snadný způsob, jak se pochlubit svými nejlepšími záběry bez použití počítače nebo znalosti stříhání videa.

Sony Handycam SX

Nová řada videokamer Handycam® se standardním rozlišením: nyní s rekordním 60násobným zoomem

HD modely doplňuje řada cenově velmi přístupných modelů se standardním rozlišením a s možností záznamu na paměťovou kartu Memory Stick™, pevný disk nebo DVD. Zcela nová řada SX (DCR-SX30/50), která ukládá záznam pohodlně do interní flash paměti nebo na paměťovou kartu Memory Stick™, zaujme svým odvážným barevným provedením. Novinkou u kamer Handycam® je 60× zoom, kterým jsou vybaveny základní SD modely všech formátů, a který dokáže ještě více přiblížit vzdálené objekty. Mezi další funkce patří rychlý start a stabilizátor obrazu SteadyShot, který zajišťuje ostřejší video i fotografie.

S příslušenstvím pro Handycam® dokážete více

K dispozici je navíc také úplná řada příslušenství Handycam® od Sony – od stylových, barevně sladěných pouzder až po náhradní baterie, které rozšiřují časové možnosti natáčení na cestách.

Sony VRD-P1 DVDirect Express

Dokonalým a pohodlným doplňkem pro Handycam® je nová kompaktní mechanika VRD-P1 DVDirect Express. Připojuje se k letošním HDD a Memory Stick™ modelům Handycam® se standardním rozlišením přes USB a dokáže naplnit prázdný DVD disk záznamem z videokamery za pouhých 20 minut (v závislosti na režimu záznamu a počtu scén). Navíc si pamatuje, kdy jste naposledy vypalovali DVD, takže na disky ukládá pouze záznam, který ještě nebyl archivován.

Nové videokamery Handycam® s vysokým i standardním rozlišením budou k dispozici od února 2009.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře