Olympus přidal do portfolia vysoce kompaktní teleobjektiv

vydáno 7. 1. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Foto a video

Tagy: Micro Four Thirds, Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO, teleobjektiv

Společnost Olympus na veletrhu CES v Las Vegas představila nejkompaktnější 300mm teleobjektiv na světě, který je určen pro „bezzrcadlovky“ formátu MFT (Micro Four Thirds).

Objektiv nese název M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO a přináší s sebou některé inovace překonávající dosavadní rekordy. Tak například jde (podle informací pocházejících od výrobce) o nejkompaktnější a nejlehčí teleobjektiv, jaký se kdy dostal do sériové výroby.

Další specialitou je nejvýkonnější systém pro stabilizaci obrazu (IS), který u kompatibilních fotoaparátů značky Olympus nabízí možnost prodloužení expozice až o šest EV kroků.

V neposlední řadě je objektiv vybaven nejkratší zaostřovací vzdáleností pro telemakro (v porovnání s ostatními modely své třídy), která se může pohybovat od pouhého 1,4 metru od zaostřovaného objektu.

Při zkombinování teleobjektivu s prémiovými fotoaparáty značky Olympus (třeba OM-D E-M1 nebo E-M5 Mark II) je možné zaostřit do 300 ms. Jistě kvitovaným prvkem je tichý chod závěrky společně s tichými OM-D motory, které nezpůsobují tolik hluku při událostech, kde by to bylo nevhodné (ať už jde o společenské akce nebo focení plachých zvířat).

Objektiv Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO bude možné zakoupit od poloviny března 2016, cena zatím nebyla stanovena.

Zdroj: TZ Olympus

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře