Nový zakřivený monitor Philipsu UHD nedá

vydáno 15. 9. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: MMD, Philips BDM3490UC, Quad HD, UltraWide

Sledujete-li filmy spíše na PC než na televizi či projektoru, pak by vás mohlo zajímat, že společnost MMD uvádí na trh svůj první zakřivený monitor, 34palcový model označený BDM3490UC, který nabídne ultra-širokoúhlou obrazovku a více možností připojení.

Brilliance Curved UltraWide monitor značky Philips má displej s Quad HD rozlišením (3 440×1 440 pixelů) je osazen panelem typu AH-IPS a díky tomu pokrývá 99 % barevného spektra sRGB (a více než miliardu barevných odstínů). Poměr stran 21:9 pak zajišťuje, že při práci není třeba příliš přepínat mezi jednotlivými okny aplikací, která mohou být na obrazovce umístěna vedle sebe. Stranový mmožná ocení i skalní fanoušci filmů, pro seriály zpracované v 16:9 už ale tak ideální není. Nepříjemné také je, že horizontální rozlišení nedosahuje hodnot 4K (3840 bodů).

Monitor podporuje také technologie Philips Smart, k nimž patří SmartContrast pro automatické nastavení barev a kontrolu intenzity podsvícení a SmartResponse pro automatické urychlení odezvy při hraní her nebo sledování filmů.

K výše zmíněným možnostem připojení patří samozřejmě DisplayPort a HDMI 2.0, mobilní obsah na velkou obrazovku přenesete prostřednictvím technologie MHL a data bude možné přenášet pomocí integrovaného portu USB ve standardu 3.0.

Zakřivený LCD monitor značky Philips, model BDM3490UC, zakoupíte na našem trhu v průběhu čtvrtého čtvrtletí 2015 za doporučenou maloobchodní cenu 29 990 Kč včetně DPH. To je poměrně dost, vezmeme-li v úvahu ceny 4K monitorů, včetně vlasntího modelu Philipsu BDM4065UC/75, který je osazen UHD MVA panelem se skvělým kontrastem. Vlastně jediné co BDM4065UC/75 chybí k dokonalosti je právě prohnutí, protože MVA má přeci jen horší pozorovací úhly než například IPS a při práci už se úbytek jasu/kontrastu na krajích velkého monitoru může projevit. Zakřivené 40" UHD MVA panely už ale na trh jsou, nabízí je například Samsung v letošních modelech televizorů.

Zdroj: TZ Philips, redakce

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře