Nový supernotebook Sony VAIO a domácí digitální systémy

vydáno 30. 9. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: 3LED, Adobe RGB, Blu-ray, Full HD, HDMI, Intel Core 2 Duo, Intel Core 4 Quad, LCD, LED, notebook, PC, Photoshop Elements, Photoshop Lightroom, počítač, Premiere Elements, Sony, SSD, VAIO, VAIO AW, VAIO LN, VAIO LV, VAIO RT

Sony - logo

Souběžné představení více produktů předznamenává příchod různorodé a inovativní nabídky pro podzim 2008

Při představování těchto nových produktů VAIO řekl pan Hidetoshi Takigawa, marketingový ředitel, VAIO Of Europe: „Vzhledem ke své třídě má VAIO přirozené předpoklady naplno využít posunu k vysokému rozlišení. Úspěch této značky stojí na kvalitě displejů a důrazu na propojení počítače a audiovizuálních technologií. To samo o sobě zní poněkud suše, když si uvědomíme, že máme před sebou úžasné spojení techniky a zábavy: jedná se o počítačové systémy, které mohou zároveň fungovat jako osobní HD kina a platforma pro střih HD videa a které jsou vybaveny integrovanou Blu-ray mechanikou. Dnes se s oblibou hovoří o futuristických zařízeních. Toto ale nejsou jen slova – toto je skutečná technika budoucnosti.“

VAIO AW

VAIO využívá svých předností v oblasti konstrukce displejů a posunuje je na zcela novou úroveň: přichází nová třída přenosných počítačů. Použité zobrazovací technologie jako masivní displej s úhlopříčkou 18,4 palce, rozlišení Full HD nebo třídiodový systém podsvícení jsou mezi notebooky naprostým unikátem. Pokročilí fotografové a majitelé HD videokamer okamžitě ocení naprosto věrné podání barev – plné pokrytí barevného prostoru Adobe® RGB nabízí přesnost zobrazení potřebnou pro dokonalou práci s obrazovým materiálem. Zkrátka a dobře, je to nejlepší (a jediný) notebook svého druhu.

Sony VAIO AW

Podsvícení 3LED diodami je převratnou technickou novinkou, která se vyskytuje pouze u high-endových LCD televizorů BRAVIA™. Čisté červené, zelené a modré světlo emitované diodami slouží k vytvoření velmi široké palety barev, která dokáže správně reprodukovat celý barevný prostor Adobe RGB. Ať editujete fotografie, stříháte HD video, nebo jenom sledujete film v rozlišení HD, máte k dispozici nejvyšší možnou kvalitu. Když k tomu přičtete rozlišení Full HD (1920×1080), dostanete displej, kterým se bude poměřovat kvalita jiných.

K notebookům řady AW uživatelé dostanou jedny z nejlepších existujících nástrojů pro úpravu fotografií, programy Adobe Photoshop® Lightroom® a Adobe Photoshop Elements. Pokročilí fotografové navíc jistě ocení balíček originálního software od Sony obsahující Image Data Converter, Picture Motion Browser a další pluginy pro Adobe Photoshop Lightroom. Při práci s notebookem řady AW se majitelé digitálních zrcadlovek Sony α mohou těšit kromě technického přínosu tohoto zásuvného modulu i na estetický zážitek ze stejně dokonalé a krásné povrchové úpravy, jakou znají ze svého fotoaparátu.

Obrovský Full HD displej nabízí skutečný širokoúhlý obraz 16:9, takže při sledování filmu z disku v interní Blu-ray™ mechanice bude váš zážitek opravdu jako v kině. Tento dojem doplňuje i zpracování audio signálu technologií Dolby® Home Theatre a třípásmové reproduktory s basy zvýrazněnými pomocí integrovaného subwooferu a opravdovým prostorovým zvukem. Pokud budete chtít, můžete svůj audiovizuální program ve vysokém rozlišení přenést na HD televizor nebo domácí kino prostřednictvím HDMI™ výstupu.

Skrytá technická stránka notebooků VAIO AW je stejně impozantní jako jejich exteriér. Najdete zde vše, co potřebujete pro vynikající multimediální výkon: procesor Intel® Core™ 2 Duo T9600, výkonná 3D grafika NVIDIA® 512MB GeForce® 9600M GT a výjimečná kombinace diskových technologií. Poprvé v historii je použit pevný disk typu flash (Solid State Disk – SSD) o velikosti 128 GB v diskovém poli RAID s 500 GB diskem na sběrnici SATA. Toto uspořádání zvyšuje výkon při práci s extrémně velkými soubory, které jsou uloženy na SSD disku umožňujícím extrémně rychlý přístup.1

VAIO RT

VAIO RT je první zařízení typu „vše v jednom“ na světě postavené na procesoru Intel Core 2 Quad. Je navrženo pro maximální využití zábavního potenciálu vysokého rozlišení HD a jako platforma pro střih HD videa a úpravu fotografií. Přes tyto obrovské možnosti se jedná o praktické zařízení velmi kompaktních rozměrů.

Sony VAIO RT

Notebook z řady VAIO RT obsahuje úžasný Full HD (1920×1200) širokoúhlý displej o úhlopříčce 25,5 palce a integrované počítačové komponenty. Počítačové části dominuje výkonný procesor Intel Core 2 Quad, s 512MB grafikou NVIDIA GeForce9600M a pevným diskem o kapacitě 1 TB (2×500 GB).

Interní Blu-ray mechanika umožňuje sledování filmů v neuvěřitelné kvalitě rozlišení Full HD, ale také ukládání vlastního HD videa, fotografií a hudebních souborů v obrovských knihovnách o velikosti až 50 GB na jeden disk. Reproduktory nové konstrukce a vestavěný subwoofer se starají o hutný zvuk s plnými basy a všeobjímajícím prostorovým efektem vytvářeným pomocí Dolby Home Theatre. Důkazem, že VAIO RT je opravdu připraveno na svou roli osobního HD domácího kina, je unikátní HDMI vstup, přes který je možné připojit externí zařízení jako např. HD set-top box nebo PLAYSTATION®3. Uživatel může libovolně přepínat mezi HDMI signálem a samotným počítačem.

VAIO RT doprovází balíček prvotřídního editačního software včetně uznávaných programů Adobe Photoshop Lightroom a Adobe Photoshop Elements doplněných o Adobe Premiere Elements pro střih HD a SD videa. VAIO Movie Story s vestavěnými inteligentními technologiemi vám v několika jednoduchých krocích pomůže uspořádat vaši fotobanku do zajímavých a zábavných slideshow podbarvenými hudbou. Program VAIO Click to Disk zase promění ukládání vaší práce na Blu-ray disk z nudné povinnosti v zábavnou činnost.

VAIO LV/LN

Řady VAIO LV a VAIO LN vycházejí z řady VAIO L, systému, který se stal standardem mezi zábavními počítači typu „vše v jednom“. Jak VAIO LV, tak LN byly navrženy tak, aby nabídly bezproblémové využití pro zábavu v rozlišení HD a zároveň stylový kompaktní design se superjasným displejem využívajícím vícelampovou technologii. Obě řady jsou vybaveny interní Blu-ray mechanikou, v případě VAIO LV dokonce zapisovatelnou, umožňující uživatelům ukládat kolekce fotografií a HD videa o velikosti až 50 GB na jeden disk.

Sony VAIO LV

VAIO LV má větší displej (úhlopříčka 24 palců, širokoúhlý, rozlišení 1920×1200, zatímco kompaktnější VAIO LN disponuje 20,1palcovým širokoúhlým displejem o rozlišení 1680×1050. Obě zařízení mají ergonomický stojan „Zero Degree“ (0 stupňů) umožňující nastavení displeje do zcela svislé polohy pro ideální pozorovací úhel při sledování televize nebo filmů. Televizní vysílání je možné sledovat díky integrovanému digitálnímu a analogovému TAV tuneru, který doplňuje parametry obou těchto zábavních center.

Rozměry klávesnice byly navrženy tak, aby se klávesnice pěkně vešla pod displej a aby stojan pomáhal ukrýt a srovnat kabely. Další předností v tomto ohledu je integrovaný zdroj (adaptér) u řady VAIO LV.

Výkon procesoru Intel Core 2 Duo zajišťuje optimální provozní vlastnosti pro úkoly, jakými je úprava fotografií nebo střih videa. Složitou práci s videem zjednodušuje střihový program Adobe Premiere Elements, zatímco software VAIO Movie Story s vestavěnými inteligentními technologiemi vám pomůže uspořádat vaši fotobanku, sesynchronizovat ji s hudbou a prezentovat ji ve formě zajímavých a zábavných slideshow, které budete rádi opakovaně ukazovat svým přátelům. Obě řady obsahují program VAIO Click to Disk, s nímž se zálohování oblíbených klipů na Blu-ray disk (VAIO LV) nebo DVD (VAIO LN) stane dílem okamžiku.

U řady VAIO LV je dokonce k dispozici druhý slot pro pevný disk, do kterého je možné umístit přenosnou mechaniku. Disk lze po zaplnění snadno a rychle vyměnit za nový a plný disk uložit k archivaci.

Stejně jako VAIO RT disponují VAIO LV a LN unikátním HDMI vstupem, přes který je možné připojit externí zařízení jako např. HD set-top box nebo PLAYSTATION®3. Uživatel může přepínat mezi vnějším zařízením a počítačem podle potřeby.

1 Specifikace pro model VGN-AW11XU/Q

Klíčové vlastnosti stěžejních modelů

Model VGN-AW11XU/Q VGC-RT1SU VGC-LV1S VGC-LN1M
Procesor / Platforma Intel® Core™ 2 Duo T9600 / procesorová technologie Intel® Centrino® 2 Procesorová technologie Intel® Core™ 2 Quad Q9400 Intel® Core™ 2 Duo E8400 Intel® Core™ 2 Duo E7200
Paměť 4096 MB (2× 2048 MB)x 4096 MB (2× 2048 MB)x 4096 MB (2× 2048 MB)x 3072 MB (2048 MB + 1024 MB)
HDD 628 GB (SSD Flash 128 GB + HDD 500 GB) 1 TB 500 GB 500 GB
Jiné WLAN 802.11a/b/g/Draft n, TV, otisk prstu, Bluetooth & kamera WLAN 802.11b/g/Draft n, Bluetootha kamera WLAN 802.11b/g/Draft n, Bluetooth a kamera WLAN 802.11b/g/Draft n, Bluetooth a kamera
Displej 18.4" Full HD X-black LCD s 3LED RGB technologií Full HD WUXGA (1920×1080) 25.5" Full HD X-black s vícelampovou technologií WUXGA 24" (1920×1200) Full HD X-black s vícelampovou technologií WUXGA (1920×1200) 20.1" X-black LCD s vícelampovou technologií WSXGA+ (1680×1050)
Optická mechanika Blu-ray Disc™ (čtení/zápis) Blu-ray Disc™ (čtení/zápis) Blu-ray Disc™ (čtení/zápis) Blu-ray Disc™ Combo (čtení)
Grafika NVIDIA® GeForce® 9600M GT (512 MB VRAM) GPU NVIDIA® GeForce® 9600M GT (512 MB VRAM) GPU NVIDIA® GeForce® 9300M GS (256 MB VRAM) GPU NVIDIA® GeForce® 9300M GS (256 MB VRAM) GPU
Operační systém Windows Vista® Ultimate Windows Vista® Ultimate Windows Vista® Home Premium Windows Vista® Home Premium

x Část paměti přesahující 3 GB může být pro operační systém nepřístupná

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře