Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

vydáno 25. 10. 2007 | autor LG Czech | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 10 komentářů

Tagy: DFC, DVI, f-Engine, Full HD, HDCP, HDMI, L245WP, L246WH-BN, LCD, LG, monitor, PIP

Úhlopříčka 24" s FULL HD a rychlá odezva 5 ms za skvělou cenu 13100 Kč včetně DPH

Společnost LG Electronics uvádí na trh nový 24" LCD monitor, kterým obohacuje nabídku širokoúhlých displejů s velkou úhlopříčkou a vysokým rozlišením.

Model L246WH-BN je již druhým počinem LG v oblasti LCD monitorů s tzv. FULL HD rozlišením, tedy s možností zobrazit 1920 bodů horizontálně a 1200 vertikálně. Na rozdíl od modelu L245WP přichází nový monitor s velmi atraktivní cenou, kterou se více přibližuje širšímu spotřebnímu trhu. Typickým zákazníkem je člověk, který potřebuje pro svou práci velmi vysoké rozlišení, přitom ale nechce nebo nemůže na pořízení displeje vynaložit vysoké částky.

LG L246WH-BN

Monitor L246WH-BN nabízí kromě FULL HD rozlišení také inovovaný panel s vysokým kontrastním poměrem 2000:1 DFC a svítivostí 400 cd/m2. Velmi rychlá je také doba odezvy (5 ms), mezi další výhody patří široké pozorovací úhly, což zvyšuje komfort uživatele při práci. K dispozici jsou pokročilé technologie, zmiňme třeba f-Engine, který optimalizuje celkovou vyváženost obrazu. O dynamickou úpravu kontrastního poměru obrazu se stará DFC. Monitor lze připojit k počítači přes klasické analogové rozhraní nebo plně digitální cestou přes konektor DVI. Nechybí podpora HDCP protokolu a moderní HDMI konektor. Celkovou nabídku vstupů a výstupů ještě doplňují tři USB porty a kompozitní video vstup.

LG si u svých monitorů dává velmi záležet na ergonomii, nový typ je toho dalším důkazem. Výškově nastavitelný panel můžete celý otáčet kolem vertikální osy nebo naklápět v širokém rozsahu.

Lahůdkou je pak funkce obraz v obraze (tzv. PIP režim), který zobrazuje více signálových zdrojů najednou.

Elegantně černý LCD monitor L246WH-BN se prodává za koncovou cenu 13100 Kč včetně DPH a recyklačního poplatku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil Tom (bez ověření), 26. Říjen 2007 - 15:16

Obrázek uživatele Tom

Mám doma předchozí model LG 24" LCD L245WP, taktéž s rozlišením 1920×1200 a podporou HDCP, přesto je na monitoru logo HD READY, nikoli FULL HD. Je možné, že se logo FULL HD používá pouze pro rozlišení přesně 1920×1080 a žádné nižší ani vyšší rozlišení? Přijde mi divné, že by se LG dobrovolně vzdalo cennějšího loga FULL HD. Jsou nějaká kritéria, jaké musí výrobce splňovat, aby mohl výrobek označit logem FULL HD?

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil d.f.h, 26. Říjen 2007 - 17:06

Obrázek uživatele d.f.h

To je celkem zajímavé. Když se dívám po webu, tak všude je monitor L245WP uváděn jako full HD, například na CNET.co.uk (http://reviews.cnet.co.uk/…90558,00.htm), což není žádný lokální webík. Obecně lze za full HD zobrazovač považovat cokoliv, co dokáže přijmout, zpracovat a zobrazit 1080p video, což s rozlišením 1920×1200, HDMI konektorem a podporou HDCP není problém.

Zkusím zjistit nějaké podrobnosti.

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil anachronox (bez ověření), 27. Říjen 2007 - 10:49

Obrázek uživatele anachronox

Měl bych dotaz uvažuji o koupi lcd teto cenove kategorie takze jsem si vedom ze to ma technologii TN+ a neni potreba mi doporucovat MVA PVA a dalsi Pouziti: plastation 3 PC gaming a filmy Blu-ray Doporučili by jste mi tento LCD ? nikde jsem nenašel zadnou recenzi. Dále jse rozhoduji jeste mezi HPw2408 Toto lcd ma lesklou obrazovku /videl jem a vypadalo na hry a filmy velice hezky/ ale nema HDMI bude to velka ztrata pustit PS3 pres DVI s HDCP? Jinak toto HP dostalo v zahranicnich recenzich celkem kladne hodnoceni hlavne za vernost a hloubku barev. Hlep me ktere mam koupit? thx

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil d.f.h, 27. Říjen 2007 - 12:59

Obrázek uživatele d.f.h

Zmiňované HP LCD bohužel neznám. LG L246WH-BN je novinka, možná bych si počkal na nějakou recenzi, tenhle monitor je totiž (relativně) levný a možná v tom bude nějaký háček.

Zatím tedy poradit nedokážu, ale určitě se najde někdo, kdo bude vědět víc :-)

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil d.f.h, 27. Říjen 2007 - 13:00

Obrázek uživatele d.f.h

A ještě něco – po osobních zkušenostech nemohu lesklou obrazovku v žádném případě doporučit, nicméně pokud se vám to zamlouvalo… HDMI bych se nevzdával, za ty problémy to nestojí.

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil Rx (bez ověření), 30. Říjen 2007 - 10:26

Obrázek uživatele Rx

HDMI lze přes redukci získat z DVI konektoru. Redukce není drahá. HDMI obsahuje vše co DVI a naopak. Rozdíl je jen v tom, že přes HDMI je možnost přenést i zvukový formát.

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil Jejdák (bez ověření), 29. Říjen 2007 - 20:28

Obrázek uživatele Jejdák

Dobrý den ,potřeboval bych prosím poradit, chci si koupit nějaký LCD 24 na hraní her, můj nýnější monitor je Samsung SyncMaster 957DF – 19" http://www.czechcomputer.cz/…074BE3A.html , jelikož také nemám žádné vzkušenosti s LCD a TN mě nic neříká, tak by mě zajímalo, jestli by tento LG byl pro mě ok ..jestli bych si spíš nepohoršil ? .. předem děkuji za odpovědi či případný rady na doporučení jestli ho koupit nebo ne ..děkuji

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil d.f.h, 29. Říjen 2007 - 21:07

Obrázek uživatele d.f.h

Přechodem z CRT na LCD si jistě nepohoršíte, tedy pokud nemáte nějaké super EIZO nebo něco podobného (a i pak je to diskutabilní). Konkrétně toto LCD vypadá vzhledem ke své ceně a možnostem velmi dobře, nicméně jak už jsem psal – počkal bych na nějakou recenzi. Myslím ale, že s prakticky jakýmkoliv LCD v této cenové hladině (okolo 15 tisíc) budete určitě spokojen.

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil om (bez ověření), 1. Listopad 2007 - 12:56

Obrázek uživatele om

Je uváděný monitor v této cenové kategorii to nejlepší pro zpracovávání a úpravu fotografií ?

Re: Nový širokoúhlý monitor LG L246WH-BN

Vložil d.f.h, 1. Listopad 2007 - 13:23

Obrázek uživatele d.f.h

Troufám si tvrdit, že asi není, nicméně v této cenové kategorii jsou parametry různých výrobců v podstatě shodné…

Pokud hledáte opravdu špičkovou kvalitu, zkuste například EIZO (viz zdejší článek Home Cinema Praha 2007: EIZO). Připravte se ale na trochu jiné ceny :-)