Nový MacBook je krásný kus hardwaru s problematickou výbavou

vydáno 9. 3. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Apple, MacBook, retina, retina displej, USB Type-C

Apple dnes představil nový MacBook. Je historicky nejtenčí, nemá větráček, vlastní fungl novou klávesnici i upravený trackpad a na jeho krásný dvanáctipalcový displej se díky natláskání akumulátory budete moci dívat až deset hodin při sledování videa. Nový MacBook je bez diskuze nádherným kusem hardwaru, jenž přesně zapadá do dnešního trendu moderních ultrabooků.

MacBook

Čisté linie, žádné kudrlinky a lehkost jako hlavní devíza. Nový MacBook váží jen 900 gramů, oproti poslednímu MacBooku typu Air zhubl o 24 procent na pouhopouhých 13,1 milimetrů a retina displej zvládne rozlišení až 2303×1440 pixelů. Z toho se technofilům logicky sbíhají sliny. Obzvlášť když po vzoru konkurence zmizel větráček a nový MacBook nyní vypadá jako zařízení, s nímž byste se už opravdu neztratili ani v budoucnosti. Tedy až na jeho zlatou variantu (k mání bude i stříbrná a šedá), která má takový „blink“, že ji jistě bude mít každý druhý rapper v černošském ghettu.

Avšak ne vše je tak dokonalé. Apple boduje vzhledem, na to jsme si však již zvykli. A vnitřnosti? Ty zase tak působivé nejsou. Do nového Macbooku firma s nakousnutým jablíčkem ve znaku napumpovala dnes již obligátních 8GB RAM, rychlý 256 GB či 512GB SSD disk a jako srdce nový procesor Intel Core M 5Y10 a grafiku Intel HD Graphics 5300. Pro řadu uživatelů se však již nyní jeví problematická asi nejmenší část celého Macbooku – USB konektor.

Nejvíc prostoru v novém MacBooku zabírá akumulátor

Applu je potřeba poděkovat za vstřícný krok do budoucna v podobě nového USB konektoru typu C, jenž umožní nabíjení a dokáže zastoupit i jiné porty jako VGA či HDMI. Avšak sázka na pouze jediný konektor je značně riskantní. Především pak proto, že se skrze USB bude MacBook i nabíjet. Jistě, Apple se ve velkém opírá o cloud a desetihodinová výdrž má poskytnout dostatek času na to, abyste vydrželi celý den bez dodatečného dodávání šťávy do svého nového mazlíčka. Avšak jako člověk, který denně využívá klidně až čtyři USB porty, si přece jen lehce ťukám na hlavu. Ale na druhou stranu, já nejsem manažer vysazený na design, který onen konektor bude opravdu používat především pro nabíjení a jen občas do něj pustí „zaostalou“ technologii v podobě externího disku apod.

Do obchodů se nový Macbook podívá přesně za měsíc 10. dubna. Hledejte ho pod cenovkou okolo 40 tisíc pro levnější variantu s menším SSD a 50 tisíc korun pro dvojnásobnou velikost. Že je to dost? Je to přeci Apple.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Nový MacBook je krásný kus hardwaru s problematickou ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 9. Březen 2015 - 23:34

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Jeden USB port a žádný ethernet? Ale proč ne, určitě se najde dost lidí, kterým to vadit nebude…

Re: Nový MacBook je krásný kus hardwaru s problematickou ...

Vložil th0ca (bez ověření), 10. Březen 2015 - 11:11

Obrázek uživatele th0ca

a urcite se najde spousta lidi, kteri si na ten 1 usb port da nejakou silenou redukci/hub s dalsima 10ti konektorama.

Re: Nový MacBook je krásný kus hardwaru s problematickou ...

Vložil Peto (bez ověření), 11. Březen 2015 - 16:14

Obrázek uživatele Peto

Vo vybave nevidim ziadny problem. Kazdy si dnes moze vybrat podla toho co potrebuje a co mu penazenka dovoli. Pochopil by som tuto histeriu ktora zavladla svetom keby takto obmedzili konektivitu u vsetkych ntb ale aktualne je ozaj z coho vyberat. Ja taktiez nie som cielova skupina ale nemam potrebu kvoli tomu vypisovat ze je to sprostost. Zaujemcov sa isto najde dost.