Nový firmware pro PlayStation 3 se zaměří na Blu-ray

vydáno 13. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, firmware, PlayStation 3, PS3, Sony

Sony PlayStation 3

30. října by se měl objevit zcela nový firmware 2.0 pro herní konzole Sony PlayStation 3. Podle všeho bude zaměřen na vylepšení možností přehrávání Blu-ray filmů a hlavně směrem ke splnění požadavků Blu-ray profilu 1.1.

Tento profil (nyní také nazývaný Final Standard Profile) definuje vlastnosti a funkce, které musí každý Blu-ray přehrávač mít a poskytovat. Do tohoto „povinného“ základu například patří:

  • druhý video dekodér (například pro obraz v obraze)
  • druhý audio dekodér (například pro interaktnivní audio a komentáře)
  • 256 MB trvalé paměti pro ukládání dat

Tato výbava je povinná pro přehrávače prodávané po 1. listopadu 2007, dříve uvedených se samozřejmě netýká. Některé stávající přehrávače přesto vylepšující firmware nabídnou, ovšem jen v případě, že budou mít dostačující hardware.

A to je právě případ PS3, která s „železem“ nemá sebemenší problém: na pevném disku má místa dost a všechno ostatní – včetně samotného přehrávání Blu-ray – řeší softwarově pomocí masivního výkonu procesoru Cell. Dá se prostě říct, že hardware konzole je skutečně předimenzovaný a veškerá vylepšení se opravdu dají realizovat opravdu pouze novým firmware, což je oproti standardním stolním přehrávačům skutečně výhoda. Sony se takto nepříklad (už delší dobu…) chystá uvést firmware přidávající podporu pro DTS-HD Master Audio.

Na závěr bude dobré podotknout, že v současné době není v prodeji žádný přehrávač, splňující požadavky Blu-ray profilu 1.1. Pokud jsou všechny zprávy o firmware 2.0 pro PS3 pravdivé, bude prvním takovým přehrávačem právě herní konzole Sony. Kromě nové velmi příznivé ceny tedy další pozitivum!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Nový firmware pro PlayStation 3 se zaměří na Blu-ray

Vložil Jont (bez ověření), 14. Říjen 2007 - 10:20

Obrázek uživatele Jont

Dobrý, ta PS3 je prostě nejlepší.