Novinky mezi monitory od LG překvapí

vydáno 22. 12. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: 34UC99, 34UM79M, 4K HDR, AMD FreeSync, Chromecast, LG 32UD99, monitory

Korejská firma LG představuje novinky na poli monitorů, které překvapí – na rok 2017 si totiž nachystala jak první PC monitor se 4K a HDR, tak širokoúhlý model a zároveň monitor vybavený Chromecastem.

První z novinek, jež je první svého druhu na světě, nese označení 32UD99 a disponuje jak rozlišením 3 840×2 160 pixelů, tak podporou standardu HDR10, který v sobě zahrnuje rozšířený dynamický rozsah a širší barevnou škálu. Podle LG je jeho nový monitor postaven na IPS LCD panelu s 95% pokrytím barevné škály DCI-P3. Výhodou oproti konkurenci přitom je, že výrobce se může spoléhat na panely vlastní výroby.

Zatímco PC už dříve měly dost výkonu k tomu, aby zobrazovaly 4K rozsah, technologie HDR byla doposud výsadou pouze televizí (a v poslední době i herních konzolí). Nejnovější generace grafik od Nvidie a AMD sice HDR podporují, nicméně abyste toho mohli využít, potřebujete právě monitor, jako je tento. A ten se doposud na trhu nevyskytoval.

K dalším představeným modelům už jen krátce – LG uvedla taktéž 34palcový 34UM79M, který se chlubí ultra-širokoúhlým rozlišením 21:9 a zároveň jde o první monitor na světě vybavený technologií Google Chromecast, která umožňuje streamování obsahu přes internet skrze spárované mobilní zařízení.

Nakonec ještě jedno zařízení pro hráče, 32palcový 34UC99, který podporuje technologii AMD FreeSync, má dobu odezvy pouhou 1 ms a další funkce, které hráči ocení.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře