Novinka Tima Burtona Dark Shadows se hrne na Blu-ray

vydáno 1. 8. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy

Tagy: Blu-ray, Dark Shadows, DTS HD MA, FullHD, Maximum Movie Mode, Temné stíny, Tim Burton

Dark Shadows (Blu-ray)

Johnny Depp a Tim Burton jsou sice nerozlučná dvojice, jejich nedávné instance ale mnoho pozitivních ohlasů nesklidily. Alenka v říši divů byla sice obrovský hit, ale jako adaptace/pokračování Carrolovy imaginativní literatury působila svou mainstreamovostí, přímočarostí a umělohmotností skoro až nepatřičně. Temným stínům, jež si Burton vybral jako svůj „dream project“, se pak nezadařilo už vůbec, když se do kin dostal rozbředlý polotovar s několika vtipnými momenty a příběhem nedávajícím v podstatě vůbec smysl, což potenciální diváky zrovna nepřilákalo.

Na domácí pokoukání ale může jít o žánrovku celkem příjemnou, takže pokud jste se těšili, jak se uvelebíte doma v obýváku a bezmyšlenkovitě protočíte nějaký nový film v Blu-ray přehrávači, pravděpodobně byste si měli zapsat datum 2. října. Právě tehdy vstoupí do zámořských (a pravděpodobně i do našich) obchodů Barnabass Collins, aby chránil svou moderní rodinu a osouložil vnadnou Evu Green.

Provádět to navíc bude v plnohodnotném Full HD s obrazem o poměru stran 1.85:1 a se zvukovým mixem v pětjedničkovém DTS-HD Master Audiu, takže si kromě tradičně příjemného Elfmanova soundtracku užijete i obraz v regulérním „fullscreenu“. A ani bonusově by nemuselo jít o úplný provar.

Warneři zatím sice zveřejnili pouze dvojici materiálů (a vypadá to, že žádné další nebudou), z nichž jednou jsou vystřižené scény. Nicméně přítomnost Maximum Movie Mode vlévá do našich ztrouchnivělých žil naději na solidní informační nálož, neboť devět Focus Pointů by mělo dát Burtonovi a spol. dostatek prostoru k informační tsunami. Zvlášť pokud bude přítomno i virtuální studio, po němž se nám od druhého Sherlocka Holmese již docela stýskalo.

Držme si tedy palce, aby výbava stála za to. Samotný film je totiž v tomto případě skutečně ideálním adeptem na videopůjčovnu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře