Nové TV Samsung budou mít integrovaný Steam Link pro PC hry

vydáno 21. 10. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: hry, platforma, Samsung, Steam, Steam Link, streamování, televize, tv

Jedním z oznámení Steam Dev Days bylo to, že budoucí televize Samsung budou vybaveny integrovaným rozhraním Steam Link, což umožní streamování PC her do TV jihokorejské značky prostřednictvím domácí sítě.

Steam Link umožňuje streamování her z PC s nainstalovaným softwarem Steam přes domácí síť do televize. Ovládání her je realizováno s využitím ovladače Steam controller, který stojí nějakých 50 dolarů, což je okolo 1 200 Kč.

Zatím není zcela jasné, zda Valve, která za platformou Steam stojí, hovoří o řadě TV Samsung pro rok 2017, nicméně je nepravděpodobné, že by společnost věděla něco o plánech Samsungu na rok 2018. Odhaduje se, že Steam Link bude k dispozici na high-endových modelech řady 2017, jež mají být představeny v lednu na CES 2017.

Zdrojový počítač pro streamování her bude samozřejmě stále muset být dost výkonný a kromě toho budete muset mít v domácnosti i rychlé a stabilní Wi-Fi nebo ethernetové připojení. Steam prozatím nenabízí cloudovou službu pro streamování her, jako je Sony PlayStation Now nebo Nvidia GeForce Now. První z těchto technologií je taktéž k dispozici pro Smart TV značky Samsung.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře