Nové ThinkPady od Lenova přicházejí na trh

vydáno 6. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: AMD, GPU, Intel Core i7, laptopy, Lenovo ThinkPad E490, Lenovo ThinkPad E590, notebooky, Windows Hello

Společnost Lenovo přichází na trh s novými modely svých notebooků řady ThinkPad, E490 a E590, které se podle výrobce vyznačují nejen designem, ale i spolehlivostí a odolností.

ThinkPad E490 je tenký a lehký, vybavený 14“ antireflexním displejem a odolným kovovým tělem; kromě toho Lenovo ve své tiskové zprávě uvádí až 13 hodin běhu baterie na jedno nabit. ThinkPad E590 je pak o něco větší – nabízí obrazovku s úhlopříčkou 15,6 palce. V cenově odstupňovaných variantách si v obou případech můžete zvolit buďto HD nebo Full HD rozlišením s variantou IPS.

Oba notebooky běží na procesoru Intel Core i7 osmé generace, což zajišťuje svižný chod při práci i zábavě, a grafické kartě, kterou si opět můžete nakonfigurovat podle libosti, a to buďto jako integrovanou, případně dedikovanou z dílny AMD. Volitelně lze přidat i druhé úložiště.

Pokud jde o bezpečnost, je součástí „balení“ i samostatný čip TPM, šifrující citlivé údaje. Novinkou je pak v tomto směru funkcionalita Windows Hello se čtečkou otisků prstů.

Notebook Lenovo ThinkPad E490 zakoupíte na českém trhu již nyní za ceny od 21 149 Kč bez DPH. Druhý z modelů, ThinkPad E590, stojí v základní konfiguraci 22 058 bez DPH.

Zdroj: TZ Lenovo

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře