Nové receivery Sony ES

vydáno 28. 9. 2007 | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio | 11 komentářů

Tagy: Blu-ray, BRAVIA Theatre Sync, Deep Colour, Digital Cinema Auto Calibration, Digital Cinema Sound, Faroudja, HDMI, Portable Audio Enhancer, receiver, Sony, STR-DA3300ES, STR-DA5300ES, TDM-BT1, TDM-NC1, TDM-NW1, x.v.Colour

  • Kompatibilita s HD audio a video výstupem z Blu-ray Disku™
  • Převzorkování videa a přepínání HDMI™ pro maximální využití všech zdrojů videa
  • Funkce Digital Cinema Auto Calibration pro rychlé a jednoduché automatické nastavení vícekanálového prostorového zvuku
  • Funkce BRAVIA Theatre Sync pro ovládání celého systému jedním tlačítkem
  • DM Port pro připojení přenosných hudebních přehrávačů a telefonů nebo „streamování“ hudby z vaší sítě

Kvalita receiverů značky Sony ES pro domácí kino patří ke špičce ve svém oboru. Dva nové modely, které Sony představila, staví na dosavadním úspěchu a kladou si v oblasti výkonu ještě vyšší cíle. Modely STR-DA3300ES a STR-DA5300ES spojují vynikající zvukovou a obrazovou kvalitu s flexibilitou, jakou vyžaduje dnešní stále propojenější svět zábavy v rozlišení HD.

Sony STR-DA3300ES

Audio ve vysokém rozlišení – standard od SONY

Nové modely umějí pracovat se všemi audio formáty ve vysokém rozlišení prostřednictvím Linear PCM z kompatibilních přehrávačů Blu-ray Disků™ nebo PLAYSTATIONU®3. Proto nabízejí skutečně okouzlující zvuk, ať již sledujete filmy nebo přehráváte hudbu. Model STR-DA5300ES je navíc vybaven dekodérem zvukových stop Dolby True HD a DTS-HD Master Audio používaných na nejnovějších HD video discích, což z něj dělá jeden z nejvšestrannějších receiverů, jaké jsou v současnosti na trhu dostupné.

Přičtete-li vysoce kvalitní zpracování zvuku Sony Digital Cinema Sound, založené na měřeních provedených ve stejných studiích, která mixují a připravují zvuk nejúspěšnějších filmů, dostanete zařízení předurčené k nejdokonalejší možné reprodukci vaší oblíbené zábavy.

Jste připraveni na větší a lepší obraz?

Pro vizuální zážitek domácího kina je samozřejmě nejdůležitější obrazová kvalita. Receivery ES zvládnou i nejnovější prvky technologie Full HD, jako jsou Deep Colour a x.v.Colour (model STR-DA5300ES), které slouží k dokonalejšímu podání barev a detailů. Díky schopnosti přehrávat video ve formátu 1080p/24 snímků dokáží receivery ES pracovat s novými přehrávači Blu-ray Disku™ i televizory BRAVIA TVs. Díky tomu můžete vidět své filmy přesně tak, jak je zamýšleli jejich režiséři.

Díky převzorkování videa na 1080p technologií Faroudja dokáží receivery dostat maximum z vašich stávajících zdrojů ve standardním rozlišení. Tato funkce umožňuje sledovat standardní digitální televizi, DVD disky nebo dokonce i staré videokazety ve výborné kvalitě na nejnovějších obrazovkách BRAVIA Full HD.

Jednoduchost je základ

Oba modely jsou vybaveny systémem Sony Digital Cinema Auto-Calibration, který pomocí kalibračního mikrofonu a krátké sekvence testovacích tónů dokáže nastavit receiver tak, aby se co nejlépe přizpůsobil vašim reproduktorům, vaší místnosti a dokonce i místu, ze kterého posloucháte – rychle, automaticky a jedním tlačítkem.

Ovládání probíhá prostřednictvím jasného a přehledného grafického uživatelského rozhraní zobrazeného na vašem televizoru. Dokonce i úplní nováčci zjistí, že práce s těmito novými modely od Sony je zcela intuitivní.

Sony STR-DA5300ES

Úplná kontrola nad celým systémem: BRAVIA Theatre Sync

Další funkcí je BRAVIA Theatre Sync, která umožňuje ovládání kompletního systému Sony propojeného přes STR-DA3300ES nebo STR-DA5300ES. Když na připojeném přehrávači Blu-ray Disků™ nebo DVD stisknete tlačítko „play“, receiver pomocí signálů posílaných přes HDMI™ kabel zvolí správný vstup a zapne televizor. A pokud se vůbec od sledování dokážete odtrhnout, bude vám opět stačit stisknout jediné tlačítko, abyste celý systém vypnuli.

Ať je váš systém jakkoli složitý, stačí vám vždy jen jeden HDMI™ kabel mezi receiverem a televizorem. Díky konverzi a převzorkování videa na vyšší rozlišení a široké nabídky vstupů a výstupů (šest HDMI™ vstupů u modelu STR-DA5300ES!) může být celý váš systém propojen přes jediné centrum a ovládán bez obvyklého množství nepřehledných kabelů.

Sony Digital Media Port – připojení přenosných hudebních přehrávačů i počítače

Většina z nás si své oblíbené skladby nosí s sebou, ať už v přehrávači Network WALKMAN® nebo mobilních telefonech s MP3 jako např. Sony Ericsson WALKMAN®. Nové receivery se dokáží připojit k těmto přenosným zařízením a dokonce hudbu „streamovat“ z vašeho počítače přes bezdrátovou síť díky portu Sony Digital Media Port a řady modulárních doplňků.

K připojení Network WALKMANU slouží adaptér TDM-NW1. Pokud však dáváte přednost bezdrátovému propojení, můžete si vybrat TDM-BT1 pro „stramování“ hudby přes Bluetooth ze zařízení, jako jsou hudební telefony kompatibilní s A2DP, nebo TDM-NC1 pro připojení do své domácí Wi-Fi sítě a „streamování“ hudby z notebooku VAIO nebo jiných počítačů.

Svou hudbu tak můžete pohodlně ovládat prostřednictvím dálkového ovladače receiveru. Systém navíc obsahuje i funkci Portable Audio Enhancer, která důmyslným zpracováním digitálního signálu dokáže rozšířit komprimovaný zvuk z přenosných přehrávačů.

Oba modely – Sony STR-DA3300ES i Sony STR-DA5300ES budou k dostání na českém trhu od října 2007.

Sony STR-DA3300ES – rychlý přehled

  • Výkon 7×105 W (4/8 ohm 1kHz THD 0,7%)
  • Výkon 7×130 W (4/8 ohm 1kHz THD 10%)
  • Vynikající audio díky konstrukci s použitím vybraných ES komponentů
  • Kompatibilita s Full HD audio prostřednictvím Linear PCM, široká nabídka optických/koaxiálních digitální a analogových vstupů
  • Full HD video včetně x.v.Colour a režimu 1080p/24snímků
  • Převzorkování videa na 1080p pro vysokou kvalitu obrazu na HD televizorech
  • Funkce BRAVIA Theatre Sync pro ovládání celého systému stisknutím jediného tlačítka
  • Funkce Digital Cinema Auto-Calibration pro rychlé a dokonalé nastavení systému „jedním tlačítkem“
  • Sony Digital Media Port pro připojení Network WALKMANU a přehrávačů iPod, Bluetooth zařízení a domácích Wi-Fi sítí, plus funkce Portable Audio Enhancer
  • FM/AM tuner s 60 pozicemi pro přednastavení

Sony STR-DA5300ES – rychlý přehled

Přehled funkcí je stejný jako STR-DA3300ES, navíc však obsahuje:

  • Výkon 7×125 W (4/8 ohm 1kHz THD 0,7%)
  • Výkon 7×150 W (4/8 ohm 1kHz THD 10%)
  • Full HD video včetně Deep Colour, x.v.Colour a režimu 1080p/24snímků
  • Dekodér Dolby True HD/DTS-HD Master Audio
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Martinhamr (bez ověření), 29. Září 2007 - 7:25

Né že by to nebyl pěkný kousek od Sony,ale fascinuje mně jak si výrobce vymýšlí nejrůznější „Sony“ zkratky aby udělal dojem a ohromil,co že ten stroječek má vlastně za funkce.Dle mého letmého zhlédnutí,je to v současnosti standard funkcí,které již nelze nemít,teda pokud se budete nebo díváte na HD filmy.A co cena?

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil d.f.h, 29. Září 2007 - 8:13

Obrázek uživatele d.f.h

Souhlasím, kreativita obchodních názvů jinak celkem běžných funkcí mě vždycky pobaví :-) Viz například HDMI-CEC, každý výrobce tomu říká jinak, přitom jde pořád o jedno a to samé a spotřebitel je jen zmatený.

Co se týče ceny – oficiální doporučená cena pro náš trh zatím zveřejněná nebyla, ve světě je to ale cca $1000 za STR-DA3300ES a $1700 za STR-DA5300ES. Netroufám si odhadnout jak dopadne přepočet těchto celkem zajímavých cen u nás a také jsem to nechtěl dávat do textu, když cena není součástí oficiální tiskové zprávy.

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Anonym (bez ověření), 4. Prosinec 2007 - 12:45

Obrázek uživatele Anonym

nejaky zasadnu rozdil mezi 3200 a 3300 ?

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil d.f.h, 4. Prosinec 2007 - 13:58

Obrázek uživatele d.f.h

Zatím jsem zjistil, že 3300 má oproti 3200 navíc jeden HDMI vstup a umí upscaling videa na 1080p. Také jsem nikde nenašel, že by model 3200 měl BRAVIA Theatre Sync nebo uměl x.v.Color, nějaké další rozdíly se určitě ještě najdou. Doplní mě někdo?

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Tomáš (bez ověření), 6. Prosinec 2007 - 16:57

Obrázek uživatele Tomáš

Dnes jsem ho koupil novej za 17, je to nářez :-)

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil d.f.h, 6. Prosinec 2007 - 17:16

Obrázek uživatele d.f.h

Jaký model, 3300 nebo 5300? A kde? :-)

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Tomáš (bez ověření), 19. Prosinec 2007 - 14:22

Obrázek uživatele Tomáš

Jasně že STR-DA3300ES, mam ho z Rakouska.

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Anonym (bez ověření), 23. Prosinec 2007 - 14:09

Obrázek uživatele Anonym

Model 5300 je k dostání pouze v Sony centrech za cenu 39 990 kč a nebude se dodávat do žádných e-shopů v ČR. Ideálním řešením je koupit tento model v Rakousku, kde stojí cca 27 000 kč. Mám ho objednaný, avšak týden před vánocemi už bohužel nestihli zajistit tento model v černé barvě. Skladem mají jen stříbrnou. Hned po novém roce by už ale měl být, tak si tam pro něj zajedu osobně. Model 3300 tam stojí kolem 17 000, jak už tu někdo psal.

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Leden 2008 - 14:05

Obrázek uživatele Anonym

co ta 5300? a co zvuk?

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Leden 2008 - 18:38

Obrázek uživatele Anonym

Mám o 5300 zájem,kde jsi ho koupil za 27tis ? Našel jsem jen 33tis.

Re: Nové receivery Sony ES

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Únor 2008 - 11:20

Obrázek uživatele Anonym

Mám zájem o koupi 5300,sdělte mi prosím kontakt na obchod v Rakousku,cena 27 000,00 je velmi zajímavá