Nové LCD televize Sharp nabízejí úsporu energie během spánku

vydáno 21. 2. 2008 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: Aquos, Eco-label, IFA 2007, LC-37AD5E, LC-X20E, LC-XL2E, LCD, OPC, Optical Picture Control, Sharp, televizor

SHARP - logo

Pro společnost Sharp je ohleduplnost k životnímu prostředí vedle rozměrů, designu a technických parametrů výrobků jednou z nejpodstatnějších věcí, která je zohledněna také v jejich produktech a ve výrobě. Proto není překvapením, že všechny nejnovější LCD televize Sharp udělají dojem velmi dobrými hodnotami spotřeby energie v pohotovostním režimu. Spotřeba menší než 1 watt mluví sama za sebe. Štíhlé modelové řady LC-XL2E a LC-X20E, které byly představeny na veletrhu IFA 2007, dokonce použijí v pohotovostním režimu pouze 0,5 wattu.

Ekonomický režim, který je zabudován do mnoha modelů, je další nástroj na úsporu energie a může být snadno aktivován stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači. Jeho používání je určitě výhodné: například v ekonomickém režimu uspoří model LC-37AD5E kolem 30 procent své normální spotřeby.

Optical Picture Control (OPC) je automatický světelný senzor AQUOS LCD televizí. I tato technologie snižuje spotřebu elektrické energie televizních displejů. Senzor měří jas okolního světla a přizpůsobuje podsvětlení obrazovky jejímu okolí. Ve tmě senzor automaticky sníží světelnou intenzitu a takto spotřebuje méně elektřiny.

Eco-label - logo

Velké množství LCD televizí Sharp získalo v posledních dvou a půl letech pověst ekologického výrobku. V roce 2005 byla televize od Sharpu první televizí s plochou obrazovkou, která byla oceněna ekologickou značkou Evropské unie Eco-label. Nyní toto označení už může nosit přes 40 LCD televizí Sharp. Pro získání značky Eco-label musí být u výrobku splněny přísné podmínky, včetně nízké spotřeby elektřiny během provozu a spotřeby v pohotovostním režimu nižší než 1 watt.

Společnost Sharp je charakteristická využíváním pojetí trvale udržitelného rozvoje. Dlouhodobé plánování je v souladu s celosvětovou environmentální strategií a systémem vnitřního řízení společnosti. Vlastní přísné ekologické směrnice pro produkty Sharp garantují nepřetržité zlepšování ekologického charakteru výrobků. Environmentální systém řízení zaručuje zachování vysoké úrovně ochrany životního prostředí po celém světě a je zaváděn ve všech továrnách a téměř všech odvětvích.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře