Nové centrum obrazové digitalizace v Barrandov Studio

vydáno 20. 4. 2009 | autor Barrandov Studios | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova | 4 komentáře

Tagy: Avid, Barrandov Studios, Blu-ray, Doom, DVD, Hellboy, Hostel II, Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Spirit HD, Vetřelec vs. Predátor, Wanted

Barrandov Studios

Společnost Barrandov Studio slavnostně zahájila činnost nového Centra pro obrazovou digitalizaci a postprodukci ve svých Filmových laboratořích. Lákadlem pro filmové i reklamní produkce je zejména pracoviště filmového přepisu Spirit HD, které je nejmodernější v České republice. Nové centrum také nabízí nepřetržitou pracovní dobu. Jeho vybudování trvalo jeden rok a představovalo investici více než 50 milionů korun.

„Otevření centra je završením komplexního přístupu ke zpracování filmového materiálu v Barrandov Studiu. Díky systému ‚vše po jednou střechou‘ jsme nyní o velký krok před konkurencí v úrovni zajištění bezpečnosti, rychlosti i komfortu celého procesu zpracování denních prací,“ řekl Ing. Aleš Boštička, místopředseda představenstva a ředitel divize Filmové laboratoře společnosti Barrandov Studio.

Barrandovské centrum pro obrazovou digitalizaci a postprodukci nabízí přepis všech standardních filmových formátů na celou škálu digitálních nosičů až do kvality HD. Přepis, redukce šumu, stabilizace obrazu i barevné korekce probíhají za té nejpřísnější kontroly na jediném pracovišti.

Jeho výhodou je i možnost čištění filmového negativu před dalším zpracováním. Tím je minimalizováno riziko poškození originálního záznamu při dalším transportu, materiál je k dalšímu zpracování připraven rychleji, levněji a navíc bez ztráty kvality záznamu.

Spirit HD

Centrum pro obrazovou digitalizaci a postprodukci je vybaveno i střižnami AVID a modernizovanou projekční místností se špičkovou technikou pro objektivní kontrolu obrazu a zvuku. Součástí služeb je také zajištění archivace starších materiálů či zpracování vysoce kvalitních masterů pro následný authoring DVD a Blu-Ray disků.

Filmové laboratoře Barrandov Studio zajišťují široký komplex služeb od vyvolání a zpracování černobílých a barevných denních prací ve formátech 16 a 35 milimetrů, přes filmové přepisy do různých formátů a nosičů, optické a kopírovací triky, střih negativu až po výrobu distribučních kopií. Na tyto služby navazují další aktivity jako výroba podtitulků laserovou technologií, zajištění logistických služeb pro filmové distributory či regenerace archivních a poškozených filmů.

V posledních letech se kromě českých filmů a reklam podílely i na mnoha prestižních zahraničních projektech (Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Wanted, Hostel II, Red Baron, DOOM, Oliver Twist, Alien vs. Predator, Van Helsing, Hellboy, League of Extraordinary Gentlemen, Blade II apod.).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nové centrum obrazové digitalizace v Barrandov Studio

Vložil Karbous (bez ověření), 20. Duben 2009 - 9:10

Obrázek uživatele Karbous

Zajimalo by me, zda studio umi i nasledne digitalni cisteni, napr. od skrabancu, odstraneni sumu ve zvuku a podobne. Jinymi slovy, je nejaka sance, ze bychom se nekdy dockali starych ceskoslovenskych filmu v nejake vyssi kvalite?

Re: Nové centrum obrazové digitalizace v Barrandov Studio

Vložil d.f.h, 20. Duben 2009 - 10:25

Obrázek uživatele d.f.h

Milan Kratochvíl (technický ředitel TV Barrandov) přesně o tomhle v souvislosti s novým centrem mluvil:

http://www.digizone.cz/…oc-ne-rekli/

Uvidíme, ono je to dost drahé a peníze na to nejsou, i když by se o to měl ve vlastním zájmu starat stát…

Re: Nové centrum obrazové digitalizace v Barrandov Studio

Vložil zóna (bez ověření), 20. Duben 2009 - 12:23

Obrázek uživatele zóna

Přesně tak. Vůbec nejde o to, zda to nějaké studio umí či neumí (již dnes to „umí“ hned několik tuzemských studií), ale o to, že to stojí strašlivé peníze, které se u běžného titulu vydavateli nikdy z prodeje v ČR nemůžou vrátit. Čili dokud nebude přijato nějaké systematické řešení financování digitalizace a „rekonstrukce“ české filmové klasiky (myšleno za „státní“ peníze), vůbec nemá smyslu se o tom bavit.

Re: Nové centrum obrazové digitalizace v Barrandov Studio

Vložil Anonym (bez ověření), 8. Září 2015 - 9:33

Obrázek uživatele Anonym

Vacula to umí