Nové 3MOS Full HD videokamery Panasonic s 35 mm optikou Leica

vydáno 16. 2. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video | 1 komentář

Tagy: 1080p, 3MOS, Crystal Engine Pro, Face Recognition, Full HD, HDC-HS700, HDC-SD700, HDC-TM700, LCD, Leica Dicomar, Noise Reduction, Panasonic, pevný disk, POWER O.I.S., SD, SDHC, SDXC, videokamera, Wind Noise Canceller

Panasonic - logo

Modely HDC-SD700, HDC-TM700 a HDC-HS700 s 35 mm širokoúhlým objektivem umožňují snímání v progresivním formátu 1080p.

Skupinové snímky s partou nejlepších přátel, panoramatické záběry čarovné krajinné scenérie nebo stísněné interiéry, kde je občas problém získat správný odstup – to vše se teď vejde do nového širokoúhlého objektivu LEICA DICOMAR, kterým vůbec poprvé Panasonic vybavil svoje tři modely Full HD videokamer HDC-SD700, HDC-TM700 a HDC-HS700.

Novinky jsou určeny pro náročného uživatele a do výbavy mimo jiné dostaly i špičkový tříčipový 3MOS systém a režim progresivního snímání 1080 (1080/50p). Díky tomu vám dokáží udělat radost ostrými a detailními záběry i v situacích, kdy běžné videokamery selhávají.

Nový režim snímání v progresivním formátu 1080p přináší přibližně dvojnásobek informací než snímání ve formátu 1080i, což umožňuje ostré a věrné zpracování obrazu daleko přesahující běžné záběry s Full HD rozlišením. Výsledkem jsou čisté záběry bez „duchů“ a mihotání, které vznikají například při snímání pohybujících se postav.

Širokoúhlý objektiv s ohniskem od 35 mm a 12× optickým zoomem Leica si hravě poradí i se záběry v interiérech nebo ohraničených prostorech, kdy i z krátkého odstupu dokáže zachytit objekt a jeho okolí. Stejně dobře se však do objektivu vejdou rozsáhlé krajinné scenérie či velké skupiny lidí, což kamery předurčuje k tomu být ideálním společníkem na dovolené i v běžných situacích.

Panasonic HDC-HS700

Využitím tří MOS snímačů s Full HD rozlišením umožňuje 3MOS systém Panasonic vysokou kvalitu obrazu v dynamických i statických záběrech a celkový počet 7590000 pixelů (3× 2530000 pixelů). V režimu fotografování je možné pořídit statické snímky s rozlišením až do 14,2 Mpx, přičemž kvalitní 13,3 Mpx statické snímky můžete vytvořit i v době nahrávání dynamického záznamu.

Kombinací 3MOS systému, nového objektivu LEICA DICOMAR (F1,5 – 2,8) a nově vyvinutého procesoru Crystal Engine Pro zvýšil Panasonic efektivitu zachytávání světla i citlivost a na druhé straně snížil šum až o polovinu. Výsledná kvalita záznamu přesvědčí i při snímání v horších světelných podmínkách.

Silnou stránkou nových videokamer je i jejich paměťová kapacita. Model HDC-TM700 zaznamenává na 32 GB vestavěnou paměť a je vybavený funkcí Přesunutí záznamu, která automaticky zabezpečí změnu záznamového média na paměťovou SDXC/SDHC/SD kartu v momentě, kdy se zabudovaná paměť zaplní.

Videokamera HDC-HS700 je vybavena zabudovaným 240 GB pevným diskem, díky čemuž může nasnímat až 102 hodin záznamů (v režimu HE). V kombinaci se 64 GB paměťovou SDXC kartou poskytují tyto videokamery další záznamový čas v délce 27 hodin a 30 minut.

Procesor Crystal Engine Pro

Všechny tři modely využívají technologii Inteligentní rozlišení a jsou vybaveny procesorem Crystal Engine Pro, který pomáhá snímat mimořádně jasné a ostré dynamické snímky. Funkce Inteligentní zoom umožňuje až 18násobné přiblížení, a přitom zachová obraz ostrý do posledního detailu. Nová funkce Redukce šumu (Noise Reduction) zase minimalizuje šum při snímání slabě osvětlených scén.

Panasonic HDC-TM700

Optická stabilizace obrazu POWER O.I.S.

Všechny tři modely jsou rovněž vybaveny novou vylepšenou stabilizací obrazu POWER O.I.S., která na detekci chvění rukou využívá gyrosenzory a dokáže korigovat optickou osu a eliminovat rozostření. Bez ohledu na to, jak pevně kameru držíme, už jen samotným dýcháním dochází k tzv. nízkofrekvenčnímu chvění.

Zatímco běžné stabilizační systémy jej nedokáží dostatečně korigovat, nový POWER O.I.S. to zvládá až 5krát účinněji. Přibyl i aktivní režim, který se postará o svěží, nerozostřené snímky v celém rozsahu – od širokoúhlých až po snímky pořízené velkým zoomem. V případě optického systému není snižována výsledná kvalita obrazu.

Eliminace šumu větru

Nová technologie větrného filtru (Wind Noise Canceller) Panasonic automaticky zjistí a potlačí hluk větru a zachová tak přirozené zvuky se živou atmosférou.

Rozpoznávání tváří

Novinkou ve výbavě videokamer je funkce Rozpoznávání tváří (Face Recognition), která je používána i v některých modelech fotoaparátů Lumix. Funkce automaticky najde zaregistrované tváře a šikovně optimalizuje zaostření a expoziční parametry.

Zaregistrovat můžete až šest tváří, přičemž vysokou spolehlivost rozpoznání zabezpečíte registrováním záběrů tváře z různých úhlů nebo různých výrazů tváře pro jednotlivé osoby. Na LCD panelu je možné zobrazit až tři jména osob.

Panasonic HDC-SD700

Rychlý start

Videokamera se vypíná otevřením nebo zavřením LCD panelu. To umožňuje spustit záznam v průběhu jedné sekundy od okamžiku otevření LCD. Díky rychlému startu vám tak neunikne ani nečekané momenty a zároveň šetříte energii tím, že LCD panel je zavřený a videokamera vypnuta ve chvílích, kdy se nesnímá.

Navíc nový režim ECO automaticky vypíná videokameru v případě, kdy ji nepoužíváte déle než pět minut, čímž opět šetříte energii a baterii.

Časosběrný záznam

Zrychlené přehrávání se používá jako zvláštní efekt v případě, že potřebujete přehrát scény jako jsou západ slunce nebo rozkvétání rostliny v neobvykle krátkém časovém intervalu. Funkce časosběrného záznamu umožňuje zaznamenávat podobné jedinečné scény s pomalými ději.

Nastavením intervalu snímání na 1 sekundu, 10 sekund, 30 sekund, 1 minutu nebo 2 minuty je možné přehrát jinak dlouhý záznam v zredukovaném časovém intervalu. Například když se záznam vytvoří s nastavením časového intervalu 1 sekundy, 10minutový záznam západu slunce se dá přehrát přibližně za 10 sekund.

Snímaní s dotykovým ovládáním

Všechny modely jsou vybavené velkým 3palcovým LCD dotykovým panelem, na kterém je možno jednoduše volit jednotlivé ikony dotykem prstu a ovládat různé funkce intuitivně, bez přerušení sledování snímaného objektu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nové 3MOS Full HD videokamery Panasonic s 35 mm ...

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Červenec 2010 - 13:10

Obrázek uživatele Anonym

S vetsinou vyjmenovanych pozitiv souhlasim, ale nejak mi unika ta redukce obrazovehosumu. Kamera pri lampe nenataci o tolik lepe, nez 14 let stara Sony. Dale se nikde nikdo nezminuje o hluku vetraku, ktery kameru zcela degraduje a v zaznamu prehlusi i sum prirody. Zvlast pri prehravani videa primo na kamere dela vetrak uzasne duo. Jdu kameru vratit.