Nové 3D televizory Panasonic se budou vyrábět v Plzni

vydáno 7. 5. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Televizory

Tagy: 1080p, 3D, 3D Blu-ray, 3DTV, Blu-ray, Blu-ray 3D, DMP-BDT300, Full HD, HDMI 1.4, HDTV, P50VT20, Panasonic, Panasonic AVC Networks Czech, PAVCCZ, PDP, přehrávač, televizor, TX-P50VT20, TX-P65VT20, UniPhier, UniPhier LSI, VT20

Panasonic - logo

Společnost Panasonic zahájila v České republice sériovou výrobu 3D plazmových televizorů P50VT20. Tyto televizory bude vyrábět a exportovat na celý evropský trh továrna Panasonic AVC Networks Czech v západočeské Plzni. Ta je v současné době vůbec největší Panasonic továrnou na výrobu televizorů na světě.

Na sérii P50VT20 s úhlopříčkou 127 cm naváže v nejbližší době i výroba série P65VT20 s úhlopříčkou 165 cm, která bude na trh uvedena v červnu. V následujících měsících je pak plánováno rozšíření výrobkové řady 3D televizorů, ve všech případech se bude jednat o televizory plazmové.

Na vývoj 3D plazem a nikoli LCD televizorů se společnost Panasonic zaměřila, protože mnohem kvalitněji zobrazují 3D obsah ve Full HD rozlišení 1080p. Snímková Sekvenční technologie, kterou využívají, reprodukuje zvlášť Full HD snímky pro pravé a levé oko s frekvencí 60 snímků za sekundu (pro každé oko). Aktivní závěrkové brýle pak synchronizovaně otevírají pravé a levé zorné pole brýlí v závislosti na televizním signálu.

Full HD 3D PDP televizor Panasonic TX-P65VT20

Výsledkem je homogenní 3D zobrazení v plném vysokém rozlišení s rychlou odezvou a hlavně bez přeslechů. Tuto technologii vyvinul Panasonic pro 3D plazmu. Stejnou technologii ale využívají pro nejlepší možnou kvalitu 3D obrazu i kinosály a multiplexy po celém světě.

Sestavu Panasonic domácího 3D kina doplňuje nový 3D Full HD Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300, který kvalitou obrazu a zvuku splňuje i nejpřísnější měřítka hollywoodských tvůrců. O věrné zobrazení barev a jemnou tonální gradaci obrazu se stará špičkový videoprocesor UniPhier LSI, jenž disponuje dostatečným výkonem pro bezchybné zobrazení hloubky prostoru i v rozlišení 1920×1080. Pro přenos 3D signálu je k dispozici HDMI výstup verze 1.4.

Plazmový Full HD 3D televizor Panasonic TX-P50VT20 bude v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 61995 Kč včetně páru 3D brýlí s aktivní synchronizací. Doporučená cena 3D Full HD Blu-ray přehrávače Panasonic DMP-BDT300 je 15995 Kč.

Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o.

Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o.

Plzeňská továrna Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o. (zkratka PAVCCZ) patří do rodiny společnosti Panasonic se sídlem v Ósace a v současné době je nevětší továrnou na výrobu televizorů Panasonic na světě. Společnost PAVCCZ byla založena dne 13. března 1996 a 1. dubna 1997 byla zahájena výroba vakuových televizorů.

V roce 1999 bylo ve společnosti založeno Oddělení výzkumu a vývoje (R&D). Na základě vývoje poptávky zákazníků společnost modifikovala od dubna roku 2004 svůj výrobní program a zahájila výrobu LCD a PDP televizorů. Přechod na tyto populární televizory přinesl společnosti další růst prodejů. 98 % veškeré produkce je určeno na vývoz do všech zemí Evropy a Ruska.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře