Nová TV od Samsungu je zároveň digitální uměleckou instalací

vydáno 21. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: design, obraz, Samsung, televize, The Frame, tv, umělecká instalace, Yves Behar

Čas od času bývá high-endová elektronika popisována jako umělecké dílo, jenže Samsung tuhle větu vzal vážně a uvedl televizi, která stírá hranici mezi spotřebním zbožím a uměním. Alespoň tedy designem.

Konkrétně se tedy jedná o celou sérii televizí s názvem The Frame, kterou jihokorejský výrobce vyvinul ve spolupráci s renomovaným švýcarským designérem Yvesem Beharem.

Upoutávku na novou řadu si Samsung původně přinesl v lednu na CES do Las Vegas. Zařízení obsahují tzv. „Art Mode,“ tedy umělecký režim, který ve chvíli, kdy aktivně nesledujete televizi, zobrazuje na displeji originální digitální obrazy. Samsung tvrdí, že má v portfoliu na výběr více než 100 uměleckých kousků z deseti různých kategorií, k nimž patří architektura, akce, kresba, krajina a divočina.

Přizpůsobit si televizi interiéru můžete díky volitelnému příslušenství, jako jsou vyměnitelné rámy. Ty jsou doplněny o držák na stěnu bez jakékoliv mezery či neviditelný systém kabelů, což dále umožňuje dát si televizi na zeď mezi ostatní obrazy. Kromě držáku na stěnu lze přikoupit také „studiový stojánek.“

Teoreticky se sice jedná o pěknou myšlenku, nicméně nechali byste svou televizi běžet non-stop jistě výrazně sníží její životnost a navýší váš účet za elektřinu. Nicméně pokud zvažujete používat svou TV jako uměleckou instalaci, nejspíš vás výše zmíněné argumenty nebudou zajímat.

The Frame od Samsungu bude (nejspíše na vybraných trzích) k dispozici už na jaře, byť velikosti úhlopříčky ani ceny zatím nebyly oznámeny.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře