Nová řada notebooků Sony VAIO FW

vydáno 2. 9. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: ATI, Blu-ray, Bluetooth, Intel Centrino 2, Intel Core 2 Duo, Motion Eye, notebook, Sony, VAIO, VAIO FW, WXGA, X-black LCD

Sony - logo

Otevřete se světu vysokého rozlišení s řadou VAIO FW: navržen tak, aby bavil

  • 16,4palcový displej X-black se skutečným širokoúhlým poměrem stran 16:9 a 100% barevnou věrností
  • Mechanika Blu-ray Disc™ pro zábavu ve vysokém rozlišení
  • Elegantní, s propracovanými detaily, v hořčíkovém krytu a se superergonomickou klávesnicí

Řada VAIO FW byla navržena pro příští generaci zábavy ve vysokém rozlišení. Kombinuje to, co musíte mít – širokoúhlý displej se skutečným poměrem stran 16:9 a zabudovanou mechaniku Blu-ray Disc™.

Překvapivě malý a přitom s ohromujícím displejem 16,4 palců, a také neuvěřitelně výkonný díky kombinaci procesorů Intel® Core™ 2 Duo a grafiky ATI® – VAIO FW nabízí vše, díky čemu jej můžeme považovat za mobilní HD realitu. Počítač řady FW s maximálním multimediálním výkonem těží z nové platformy Intel Centrino 2, se zlepšeními ve všech oblastech, od multitaskingu přes rychlost přístupu k paměti až po životnost akumulátorů.

„Toto je přenosný počítač pro lidi, kteří myslí na budoucnost,“ řekl Hidetoshi Takigawa, marketingový ředitel VAIO pro Evropu. „Je technicky propracovaný a přitom i neuvěřitelně stylový. Můžete si vychutnat dokonalé přehrávání HD, a přitom je počítač plně přenosný a můžete jej v domácnosti přenášet, kamkoli chcete. Pokud nechcete trendy následovat, ale určovat, je pro vás VAIO FW dokonalým doplňkem životního stylu.“

Sony VAIO FW

Speciálně navržený displej nabízí vizuální dokonalost, kterou je značka Sony proslulá. Rozlišení WXGA++ (1600×900) znamená spoustu místa na práci a současně i dokonalou reprodukci širokoúhlých filmů ve formátu HD a osobního HD videa. Vylepšení v modré části spektra – na kterou je lidský zrak velmi citlivý – umoňuje velmi přesnou reprodukci jemných barevných rozdílů, které oko dokáže rozlišit; exkluzivní zobrazovač **X-black LCD* od Sony zlepšuje kontrast a poskytuje působivé přirozené barvy. Vybrané modely jsou vybaveny dvouzářivkovým podsvětlením1, což poskytuje nejvyšší možný jas a tak ještě dále vylepšuje už tak výjimečný zobrazovač.

HD filmy musí mít zvuk kvalitou odpovídající obrazu a proto využíváme technologii Dolby Sound Room®, která přináší realistický zvuk malého domácího kina i při poslechu přes reprosoustavy notebooku nebo připojená sluchátka.

Pokud vám jde o víc než o zábavu, chcete pomocí videa komunikovat s přáteli a rodinou, plně integrovaná kamera MOTION EYE™ dokáže předat obraz z vaší strany ve vysokém rozlišení.

Díky možnosti číst i zapisovat disky Blu-ray Discs™ u vybraných modelů2 můžete na VAIO FW upravovat a ukládat až 50 GB osobního HD video obsahu na jediné médium. U všech modelů je předinstalován výkonný software, například Adobe® Premiere Elements 4.0, VAIO Movie Story a Click to Disc/Editor, takže hned po vybalení máte k dispozici všechny nástroje, které potřebujete.

Po vizuální stránce je řada FW řešena tak, aby stylově doplnila téměř libovolný interiér. Hladké křivky těla jsou krásné z libovolného úhlu a válcový kloubový závěs s prosvětlenou kontrolkou v tlačítku napájení ve víčku je vrcholem designu řady VAIO. Překvapivě malé tělo byste při zběžném pohledu tipovali na 15" displej, a klíčové prvky jsou z hořčíku, aby byla konstrukce odolná a přitom lehká.

Klávesnici jsme velmi pečlivě navrhli tak, aby byly mezi klávesami malé mezery a hmatníky kláves byly mírně konkávní, což zrychluje a zpřesňuje psaní. Přesné a pevné body stisku kláves s příkladně tichým a dlouhým chodem kláves v designu isolation představují neuvěřitelně pohodlnou možnost psaní i pro jemné prsty s dlouhými nehty.

Vybrané modely3 se vyznačují výjimečně vysokou specifikací procesoru Intel® Core™ 2 Duo T9400 a grafiky ATI® Mobility Radeon™ HD3650 pro špičkový multimediální/3D výkon.

1 Dvouzářivkovou technologii využívají modely VGN-FW11ZU/ZRU/S/SR/J
2 Mechaniky Blu-ray Disc™ připravené na budoucnost, s možností čtení i zápisu, jsou v modelech VGN-FW11ZU/ZRU/S/SR
3 Modely VGN-FW11ZU/ZRU mají procesor Intel® Core™ 2 Duo T9400 i grafiku ATI® Mobility Radeon™ HD3650

Sony VAIO FW - decor
Model VGN-FW11S
Operační systém Microsoft® Windows Vista® Ultimate Service Pack 1
Procesor Intel® Core™ 2 Duo P8400 2.26GHz
Paměť 4 GB DDR2 SDRAM
Pevný disk 300 GB
Grafika Grafika ATI® Mobility Radeon™ HD3470. Celková dostupná grafická paměť přibližně 1530 MB s vyhrazenou video pamětí 256 MB. Celková dostupná grafická paměť je údaj dle terminologie klasifikace grafických pamětí ve Windows Vista®, což je hodnota závislá na provozním stavu počítače, verzi ovladače zařízení a velikosti systémové paměti.
Optická mechanika Blu-ray Disc™ Drive BD-R/-RE/-ROM/ DVD±RW/±R DL/RAM
Displej Širokoúhlý 16,4palcový WXGA++ (1600×900) X-black LCD s technologií dvou zářivek a poměrem stran 16:9
Zabudovaná kamera Digitální kamera Motion Eye: 1,3 megapixelu (1280 x1024)
Zvláštní ovládací prvky Tlačítka AV režimu
Bezdrátová síť Intel® wireless LAN 802.11 a b g Draft n; Bluetooth®
Hmotnost 3,1 kg
Dodávaný software VAIO Music Box, VAIO Movie Story, Adobe® Acrobat® Standard 8.0, Adobe® Reader® 8.1, Microsoft® Works 9.0, Microsoft® Office 2007 (60 dnů na zkoušku), Adobe® Photoshop® Elements 6.0, Adobe® Premiere Elements 4.0, Easy Media Creator 9, WinDVD 8.0 pro VAIO
Konstrukce krytu Hořčíkové víko
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nová řada notebooků Sony VAIO FW

Vložil Jaroslav Kubát (bez ověření), 28. Červen 2011 - 15:30

Obrázek uživatele Jaroslav Kubát

Varuji !!! SONY VAIO AR51M, zakoupeno před třemi lety cena cca 42 000,– Kč, rok po záruce závada grafické karty, oprava v jediném autorizovaném servisu firma KAPSCH by stála 18 000,– Kč (výměna základní desky). Asi jsem měl smůlu, ale chci varovat. VAIO již nikdy !!!!