Nová řada LCD televizorů LG Design Art

vydáno 27. 10. 2007 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: Design Art, Full HD, HD, HDMI, Intelligent Eye, LB75, LCD, LF75, LG, LG SimpLink, LG XD Engine, SIMPLINK, XD Engine

Exkluzivní prstencový design televizí spojuje umění s funkčností

Společnost LG Electronics (LG), která je klíčovým hráčem na světovém trhu plochých obrazovek, uvádí na český a slovenský trh nové designové LCD televizory s nezaměnitelnou siluetou a HD nebo plným HD rozlišením. Řada televizí LG Design Art sestává z modelů LF75 a LB75, které stojí na unikátním podstavci ve tvaru prstenu. Navíc jsou vybaveny zcela neviditelnými reproduktory a elegantně zvlněnou dolní částí rámu obrazovky. Zákazníci si mohou vybírat z úhlopříček 26, 32, 37 a 42 palců.

LG Design Art

Vzhled obou modelů byl navrhován s cílem obohatit televizory o originální designové rysy, které budou dobře ladit s moderními domácnostmi. Velká pozornost byla věnována podstavci ve tvaru prstenu. „Když jsme navrhovali podstavec, nesnažili jsme se, aby byl ukryt před zraky diváků, jak je běžné u mnoha výrobců televizorů,“ vysvětluje Tai-bong Kim, specialista LG Electronics pro výzkum designu médií a digitálních obrazovek. Kim upřesňuje: „Místo toho jsme se rozhodli použít jej jako líbivý prvek, který poutá pozornost. Jsme přesvědčeni, že řadě televizorů Design Art propůjčuje určitou energii ve vztahu ke spotřebitelům, neboť když poprvé uvidíte televizor vybalancovaný na tomto kruhovém podstavci, vypozorujete v tom trochu napětí a televizor také získává zajímavější siluetu.“

Kromě unikátně navrženého podstavce se o exkluzivní vzhled stará i rám o tloušťce 7,9 cm u 32palcového modelu a leskle černý povrch.

Modely LF75 a LB75 vypadají téměř identicky, liší se především technickými parametry. Model LF75, který se dodává s úhlopříčkami ve velikostech 37 a 42 palců, má plné HD rozlišení 1080p. Vylepšený kontrastní poměr 10000:1 přináší ještě intenzivnější podání černé barvy a poskytuje plnější barevnou škálu. Tyto televizory stojí na černém prstencovém podstavci. Model LB75 má HD rozlišení s podporou vstupního signálu 1080p a kontrastním poměrem 8000:1 u 32palcového modelu a 5000:1 u 26palcového modelu. Televizory se dodávají buď s červeným, nebo černým prstencovým podstavcem.

LG Design Art

Reproduktory těchto televizorů jsou zakryté speciálním povlakem, takže jsou neviditelné, aniž by to zhoršilo kvalitu zvuku. Díky tomu zůstává estetika televizoru nenarušena. Za tímto povlakem se ukrývají reproduktory s malými prohlubněmi, které dynamickým a výkonným zvukem zvyšují zážitek ze sledování filmů. Toho je dosaženo minimalizovaným vířením proudícího vzduchu.

Řada televizorů Design Art nabízí divákům živý a realistický zážitek díky exkluzivní digitální technologii XD Engine společnosti LG, která vytváří křišťálově čistý obraz z jakéhokoli zdroje. Řada LF75 a LB75 zároveň disponuje technologií Intelligent Eye společnosti LG k optimalizaci jasu a kontrastu podle okolního světla. Díky této funkci si diváci mohou vychutnat nejlepší možný obraz a zároveň jsou chráněni proti únavě očí.

A konečně vlastní technologie SIMPLINK společnosti LG umožňuje jednodušší ovládání dalších kompatibilních zařízení, jako jsou DVD přehrávače či domácí kina. Modely této řady rovněž disponují třemi HDMI vstupy s podporou 1080p.

„Televizor je obvykle jednou z nejdražších věcí ve vašem obývacím pokoji a častokrát určuje jeho celkový tón,“ dodal Kim z LG. „Proto by spotřebitelé při nákupu televizoru měli být schopni vyjádřit svůj osobní styl. Ve společnosti LG tuto řadu televizorů nazýváme našimi Design Art televizory, neboť jsou více než jen funkčními elektronickými zařízeními – jsou designově orientovanými výtvory, které jakoukoli domácnost obohacují o styl.“

V České a Slovenské republice se budou prodávat televizory řady LF75 ve velikosti 37 a 42 palců a LB75 ve velikosti 26 a 32 palců.

Model Doporučená MOC
26LB75 21999 Kč vč. DPH
32LB75 25999 Kč vč. DPH
37LF75 39999 Kč vč. DPH
42LF75 54999 Kč vč. DPH
LG Design Art LG Design Art
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře