Nová řada LCD televizí Sony BRAVIA E4000: pěkná jako obrázek

vydáno 24. 4. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, Blu-ray, BRAVIA, BRAVIA ENGINE 2, BRAVIA Sync, Draw the LINE, DVB-T, DVD, E4000, Full HD, Handycam, HDMI, HDTV, LCD, Live Colour Creation, Micro Vault Tiny, PhotoTV HD, Picture Frame, PlayStation 3, PS3, Sony, USB, x.v.Colour, XMB

Sony - logo

Projevte své umělecké cítění s novou řadou televizorů BRAVIA E4000.

  • Unikátní design „obrazového fotorámečku“ ozdobí váš interiér elegantním uměleckým dílem
  • Režim „Picture Frame“: soukromá galerie šesti předinstalovaných mistrovských děl nebo vašich oblíbených fotografií
  • Vhodné do každého pokoje: tři velikosti obrazovky a čtyři nenápadná barevná provedení rámu

Obrazově dokonalá BRAVIA E4000 vám pomůže umělecky se vyjádřit a zároveň vystavit všem pro potěšení vaše skvělé obrázky. Nejnovější řada BRAVIA představuje radikální odklon od klasického provedení televizorů a dokazuje, že televize nemusí být nudný černý obdélník, který – pokud zrovna nesledujete svůj oblíbený pořad – jenom zabírá místo.

Nádherný design řady E4000 elegantně doplní místnost jakéhokoli stylu. Její čisté, nenásilné linie inspirované novým designovým konceptem Sony s názvem „Draw the LINE“ přispějí k dokonalosti vašeho interiéru, aniž by odváděly pozornost svého prvořadého úkolu – poskytovat prvořadý divácký zážitek.

Modely o úhlopříčce 32 palců (81 cm) a 40 palců (101,5 cm) a rozlišení Full HD se dodávají s podstavcem, ale mohou být také namontovány na zeď a stát se nedílnou součástí vašeho životního prostoru společně s dalšími zarámovanými uměleckými díly. Řadu doplňuje menší 26palcový model (66 cm), rovněž s možností montáže na zeď, který nejlépe vypadá volně postavený na stůl a zobrazující rodinné fotografie.

LCD televize Sony BRAVIA E4000

V nabídce jsou čtyři barevná provedení rámu, která snadno zapadnou do moderních i tradičních interiéru: Midnight Sky (půlnoční obloha), Aluminium (hliník), Pearly White (perleťová bílá) a Dark Walnut (tmavý ořech).

Model E4000 je vybaven funkcí „Picture Frame“ (obrazový fotorámeček) pro zobrazení vašich oblíbených fotografií, které mohou odrážet vaši momentální náladu nebo doplňovat styl interiéru. Když bavíte své hosty, nebo když jen prostě odpočíváte, režim „Picture Frame“ promění váš televizor v „prázdné plátno“ a vystaví vaše snímky v kvalitě, které se nic nevyrovná.

V základním nastavení je galerie šesti uměleckých skvostů nabízející nádhernou krajinu, pop art i van Gogha1.

Režim „Picture Frame“ zobrazuje vysoce kvalitní obrazy v rozlišení HD v bohatých, teplých barvách s dokonale detailním podáním. Oproti normálnímu televiznímu režimu je snížen jas, takže obraz napodobuje vzhled skutečné malby.

Druhou variantou je použití režimu „Picture Frame“ pro vystavení vlastních fotografií, ať už to budou rodinné portréty, nebo vzpomínky na nezapomenutelnou dovolenou. Je možné zobrazovat soubory z jakékoli připojené flash paměti (například Micro Vault Tiny) připojené nenápadně k USB portu na boční straně televizoru.

V režimu „Picture Frame“ je spotřeba elektrické energie o 35 % nižší oproti standardnímu televiznímu provozu2. K vyšší hospodárnosti přispívá i časovač, který po nastaveném čase přepne zařízení z „Picture Frame“ do úsporného režimu Standby – výborná funkce pro ty, kteří zapomínají televizor vypnout. V letošní řadě BRAVIA společnost Sony představuje své dosud nejúspornější televizory: E4000 spotřebuje v režimu Standby pouhých 0,19 W elektrické energie.

LCD televize Sony BRAVIA E4000

BRAVIA E4000 nabízí vynikající obrazovou kvalitu, kterou od ní právem očekáváte: ať už sledujete běžné vysílání, filmy na DVD nebo Blu-ray Disku™, hrajete nejnovější hry na PlayStation 3 nebo si prohlížíte HD video, které jste natočili svou kamerou Handycam.

Nejvyšší model s úhlopříčkou 40 palců je vybaven technologií x.v.Colour, která signál z kompatibilních zdrojů zobrazuje pomocí rozšířené palety přirozených barev. Tento model dále podporuje režim PhotoTV HD zajišťující úžasně živé podání fotografií z připojeného kompatibilního fotoaparátu Cyber-shot™ nebo kompatibilní digitální zrcadlovky α ^3.

„Společnost Sony opět nově definuje roli televizoru ve vašem obývacím pokoji,“ říká Hiroshi Sakamoto, viceprezident pro marketing a plánování produktů, TV Operations Europe, Sony Europe. „Řada BRAVIA E4000 maže hranice mezi spotřební elektronikou a výtvarným uměním. Tyto inovativní televizory překrásných tvarů vypadají na vaší stěně stejně dobře jako umělecká díla, která zobrazují.“

^1 Pšeničné pole s cypřiši, 1889, Vincent van Gogh / Národní galerie, Londýn,Velká Británie / obrazový archív Bridgeman Art Library
^2 v režimu živých barev „Vivid“
^3 α je obchodní značka vlastněná Sony Corporation

Dostupnost

Předpokládaný termín uvedení řady E4000 na český trh je červen 2008 a předpokládaná cena 40palcového modelu je kolem 45 tisíc Kč.

Klíčové vlastnosti a parametry

Velikost obrazovky 26 palců 32 palců 40 palců
Režim Picture Frame Ano Ano Ano
BRAVIA ENGINE 2 Ano Ano Ano
1080p Full HD Ne Ano Ano
BRAVIA Sync Ano Ano Ano
XMB (Xross Media Bar™) Ano Ano Ano
24p True Cinema™ Ano Ano Ano
x.v.Colour Ne Ne Ano
PhotoTV HD Ne Ne Ano
Režim prohlížení fotografií přes USB Ano Ano Ano
Režim Theatre Ano Ano Ano
Panel s 10bitovým zpracováním barev Ne Ne Ano
Pozorovací úhel 178° Ano Ano Ano
Live Colour Creation™ Ne Ne Ano
Integrovaný HDTV tuner Ano Ano Ano
Integrovaný tuner pro digitální televizní vysílání Ano Ano Ano
3 x HDMI vstup Ano Ano Ano
2 x SCART Ano Ano Ano
Vstup grafiky z PC HD15 Ano Ano Ano
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře