Nokia 9 PureView: přesně taková, jakou jsme si ji představovali

vydáno 25. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Android, Barcelona, MWC 2019, Nokia 9 PureView, smartphony

Když Nokia představovala svůj letošní vrcholný model 9 PureView, nepřekvapilo nás na něm prakticky nic. Snad jen úroveň, do jaké byly přesné dřívější spekulace.

Nokia 9 PureView je model, který se točí okolo fotoaparátu. Respektive okolo pěti fotoaparátů. Točí je přitom docela vhodně zvolené slovo, protože dané snímače jsou umístěny v kruhu. Výrobce u nich využil zcela jiný přístup, než na jaký jsme doposud byli zvyklí. Takže tu máme pět různých snímačů se stejným clonovým číslem i zorným polem, které ve chvíli pořizování snímku pracují simultánně, ale každý z nich přispěje svojí troškou do mlýna jiným způsobem. Portál DigitalTrends o tom ve své rané recenzi hovoří jako o „HDR na steroidech.“

Všechny fotoaparáty umístěné na zadním panelu tedy nabízejí rozlišení 12 megapixelů s f/1.8, přičemž se jedná o optiku Zeiss, která úspěšně konkuruje Leice spolupracující s jinými výrobci smartphonů. Zajímavé je, že pokud jde o hloubku pole, využívá PureView strojové učení k tomu, aby dokázal vypočítat takřka nekonečný počet vrstev mezi 7 cm a 40 metry.

Pokud jde o další vlastnosti, je Nokia 9 PureView osazena 5,99palcovým displejem s rozlišením 2 440×1 220 pixelů (2:1) a hustotou pixelů okolo 538 ppi. Displej i zadní panel (přirozeně vyvedené z kovu) jsou chráněny sklem Corning Gorilla Glass 5. Smartphone pohání čipset Qualcomm Snapdragon 845 s osmijádrovým procesorem a GPU Adreno 630. Ten je doplněn o 6 GB operační paměti RAM a 128GB úložiště. Cena je odhadována na zhruba 620 eur, což je na vlajkovou loď dosti slušné. Na české koruny to totiž není ani 16 tisíc a srovnáme-li to s jinými novinkami z MWC, jde o konkurenceschopnou cenovku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře