Nintendo už chystá nástupce pro 3DS

vydáno 18. 6. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, IT a software

Tagy: GameBoy, Nintendo, Nintendo 3DS, Nintendo Wii U, Wii U

Přenosné herní konzole od Nintenda za sebou mají mnohaletou historii, během níž jsme si zvykli na jedno pravidlo, na které se pomalu daly uzavírat sázky: Jakmile se objevil nový handheld, vždycky se dalo počítat s nějakým jeho upgradem. Ostatně podobně je to u všech konzolí, všelijaké (re)inkarnace GameBoyů jsou ale nejznámější (Classic, Pocket, Color, Advance…). Ten poslední, který už se GameBoy vlastně ani nejmenuje, má ale oproti svým předchůdcům docela slabou prodejnost a po stránce softwaru na tom Nintendo také není moc dobře.

Největším konkurentem se mu totiž překvapivě staly mobilní telefony a tablety, jejichž grafika překračuje tu u jakéhokoliv „GameBoye“. Ostatně viděli jste třeba GTA III nebo Maxe Paynea pro iPady a androiďácké tablety? Ty hry vypadají skvěle, zatímco Nintendo po grafické (a vlastně i herní) stránce dost strádá – 3D ne3D.

Nintendo 3DS

I přes to mnohé překvapilo, když tvůrce Maria Shigeru Miyamoto v rozhovoru pro IGN řekl, že se nová verze Nintenda 3DS nechystá. Místo toho se prý Nintendo zaměřuje na další generaci své kapesní herní konzole.

Je to docela logické. 3DS na současné poměry nestačí a i když je to pro mnohé srdcovka (téměř jakákoliv verze Maria je prostě guilty pleasure jak Brno), jeho o něco zlepšená verze (mluví se o „velkém“ 3DSku) by byla málo platná.

Nintendo 3DS

Nintendo potřebuje moderní kapesní konzoli, která se vypořádá s internetovou distribucí podobně jako mobily a tablety a zároveň nabídne dostatečný výkon, který by zařízení kvalitativně udržel po boku mobilní konkurence alespoň další tři roky. A to není nic jednoduchého. Ba co více, soudě dle specifikací a toho, jak vypadá Nintendo Wii U, se zdá, že už japonská společnost na přežití mezi těmi nejlepšími ani nemá. Co myslíte, má na návrat mezi elitu, nebo Nintendo zaspalo dobu?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře