Nintendo prodalo přes 10 milionů retro herních konzolí

vydáno 12. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: herní konzole, NES Classic, Nintendo, poptávka, prodeje, retro, Super NES Classic

Japonská společnost Nintendo oznámila, že prodeje jejích dvou retro konzolí, NES a Super NES, překročily deset milionů jednotek. Hráči jsou evidentně posedlí nostalgií.

NES Classic a Super NES Classic jsou retro herní konzole, jež jsou oslavou svých předchůdců, prodávaných v průběhu osmdesátých a devadesátých let. Retro konzole jsou prodávány s předinstalovanými hrami z obou dekád.

Po uvedení novinek koncem roku 2016 má Nintendo neustálé problémy s uspokojením poptávky. Firma tvrdí, že prodeje v současné době překročily hodnotu 10 milionů prodaných kusů. Oznámil to její prezident Šuntaro Furukawa.

Hráči evidentně milují nostalgii a jak se ukázalo, jsou ochotni si zaplatit za retro ovladače, aby oživili svoje vzpomínky z dětství i hry jako Super Mario, Donkey Kong a The Legend of Zelda. K Nintendu se v poslední době přidaly i jiné společnosti. Například Sony brzy představí PlayStation Classic.

Nintendo v nadcházející předvánoční sezóně očekává dokonce ještě větší poptávku než doposud.

„Super NES Clasic Edition, uvedená loni na podzim, a NES Classic Edition, opětovně vydaná v červnu letošního roku, se i nadále prodávají jako produkty, které prostě musíte mít, a fakt, že jsou tak cenově dostupné, naznačuje, že v průběhu předvánoční sezóny [po nich] bude ještě větší poptávka,“ řekl Furukawa.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře