NFA láká na letní kino na Žižkově Terminátorem či Návratem do budoucnosti

vydáno 11. 6. 2015 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa

Tagy: Bratři Bluesovi, kino, letní kino, Milenky starého kriminálníka, Nákladové nádraží Žižkov, Národní filmový archiv, NFA, Sedmikrásky

Již podruhé se letos Národní filmový archiv připojuje k provozu letního kina a kulturního centra v prostorech pražského Nákladového nádraží Žižkov. Návštěvníci se zde mohou těšit nejen na filmová, ale i divadelní představení, řadu výstav, diskusí a přednášek. V jedinečném industriálním prostředí nákladového nádraží se pak mohou v horkých letních dnech osvěžit i v místní kavárně, která otevírá každý den v pravé poledne.

Filmy se v „letňáku“ budou promítat – není-li uvedeno jinak – digitálně každé pondělí, středu a pátek. V případě nepříznivého počasí se projekce přesunou do interiéru a vstupenky na představení lze zakoupit přímo v areálu Nákladového nádraží Žižkov každý den od 12:00 (pouze hotovost!).

Letní kino NFA - Nákladové nádraží Žižkov

A na jaké snímky se můžete těšit? Program na červen a červenec zatím vypadá velice slibně. Těšit se tak můžete jak na české, tak zahraniční snímky, mnohdy i s nálepkou „kultovní“. Za zmínku jistě stojí výborná komedie Milenky starého kriminálníka, hudební klasika Bratři Bluesovi, nestárnoucí Návrat do budoucnosti či rozverné Sedmikrásky. A všichni se snad společně potkáme na prvním Terminátorovi. Pro náročnější pak doporučujeme přednášku Vladimíra Hendricha Rebelové bez svatozáře – EASY RIDER & CO či večer s názvem Atomy věčnosti pod taktovkou Lucie Česálkové, autorky stejnojmenné knihy o českých krátkých filmech 30. až 50. let minulého století. Zkrátka a dobře – z programu by si měl vybrat opravdu každý.

Letní kino oficiálně startuje již příští pondělí 15. června. Aby Vám neunikly žádné důležité informace, doporučujeme sledovat oficiální web letního kina, NFA na Facebooku a Nákladové nádraží Žižkov na Facebooku a Twitteru.

______________________________________________

CO: Letní kino NFA

KDE: Nákladové nádraží Žižkov – Jana Želivského 2, Praha 3

KDY: červen 2015 – ?

VSTUPNÉ: České filmy 50,– / Zahraniční filmy 70,– / Studenti a senioři 50,– / Filmy s živou hudbou 100,–/70,–

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře