Nezvratný osud počtvrté, na Blu-ray a ve 3D

vydáno 12. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Ze světa

Tagy: 3D, Blu-ray, film, Final Destination 4, Nezvratný osud, Nezvratný osud 4, The Final Destination, Warner Bros.

Nezvratný osud 4 (The Final Destination, 2009)

Série tajemných thrillerů Nezvratný osud je tu mezi námi už od roku 2000. Během té doby se rozrostla celkem na čtveřici filmů, z nichž ten poslední se objevil v kinech letos na podzim. Staví sice na naprosto stejném základu jako předchůdci, přidává ale 3D provedení, dnes tolik módní a snad i žádané.

Film Nezvratný osud 4 (The Final Destination, FDb.cz) režíroval David R. Ellis (Hadi v letadle), který se v roce 2003 postaral i o Nezvratný osud 2. Pro pořádek se sluší uvést, že první a třetí díl měl na svědomí James Wong (Jedinečný, Dragonball: Evoluce) a tyto jeho filmy jsou na tom co se týče kvality daleko lépe, než zbylé dva.

Největším lákadlem čtvrtého Nezvratného osudu je ale samozřejmě 3D. Na Blu-ray disku, který studio Warner vydává v regionu A (USA) 5. ledna 2010, bude samozřejmě i obyčejná 2D verze, k jejímuž sledování nebudete potřebovat žádné barevné brýle. Protože hraných 3D filmů na Blu-ray zatím vyšlo velmi málo, bude se jednat o cenný přírůstek.

TIP: Přečtěte si naši recenzi prvního 3D Blu-ray titulu na českém trhu – dokumentu Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství.

Bonusová výbava Blu-ray vydání, které by se v Evropě (region B) mělo objevit už na konci prosince, bude základní: dva alternativní konce, přidané scény a dva dokumenty (The Final Destination: Previsualization and Storyboards, Body Count: The Deaths on The Final Destination). To je pochopitelné, dvě verze filmu jsou až až i na dvouvrstvý 50 GB disk.

Studio Warner své Blu-ray filmy regionálně nekóduje, u nás v Evropě tedy bude bez problémů možné přehrát i americkou verzi. Ta evropská se ale jednak objeví o několik týdnů dříve, hlavně by se na ní ale čistě teoreticky mohla nacházet česká jazyková podpora ve formě titulků nebo dabingu.

Nezvratný osud 4 (The Final Destination, 2009)

Nezvratný osud 4 (2009)

V den, který měl být pohodovým dnem s kamarády na závodech, měl Nick Bannon (Bobby Campo) děsivou předtuchu, že shoda nešťastných náhod způsobí hromadnou havárii závodících aut, že hořící trosky aut budou padat mezi diváky a brutálně zabijí i jeho kamarády a že na něj samotného spadne střecha ochozů.

Když se Nick probere ze své hrůzostrašné představy, zpanikaří a přiměje svou přítelkyni Lori (Shantel VanSanten) a jejich kamarády Janet (Haley Webb) a Hunta (Nick Zano), aby odešli… Podaří se jim uniknout jen vteřiny před tím, než se Nickova strašná vize stane děsuplnou realitou.

Skupinka mladých lidí si myslí, že se jim povedlo podvést smrt, ale bohužel pro Nicka a Lori to je jen začátek. Zlé předtuchy pokračují a přeživší ze závodů umírají jeden po druhém, a to nepředstavitelně krutě. Nick musí přijít na to, jak znovu podvést smrt – a tentokrát definitivně – ještě před tím, než se sám stane obětí svého nezvratného osudu.

Film je posledním pokračováním série Nezvratný osud a je prvním 3D filmem, který svým fanouškům nabídne velmi děsivou, vzrušující jízdu.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře