Netflix streaming pro PlayStation 3 je konečně tu!

vydáno 10. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: BD-Java, BD-Live, Blu-ray, DVD, herní konzole, Mac OS X, Microsoft, Netflix, PlayStation 3, přehrávač, PS3, Sony, streaming, Windows, Xbox 360

Netflix - logo

Herním konzolím Sony PS3 bývá čas od času vytýkáno to či ono, zejména ve srovnání s konkurenčním zařízením Microsoft Xbox 360 (a to i když je na tom PS3 po všech stránkách bezpochyby výrazně lépe). Například právě absence možnosti streamování online obsahu videopůjčovny Netflix, což už zvládá celá řada Blu-ray přehrávačů, televizorů a také právě Xbox 360.

Tento nedostatek je od dnešního dne minulostí. Hardwarově samozřejmě PlayStation 3 zvládne cokoliv, vše tedy bylo jen otázkou času a uzavření smlouvy mezi společnostmi Sony a Netflix. Výsledkem je „kouzelný“ Blu-ray disk, který Netflix počínaje dneškem zdarma rozesílá všem svým zákazníkům, jenž o streamovaný obsah na PS3 projevili zájem.

O co vlastně jde? O hodně. Netflix je největší americká síť videopůjčoven, která je na trhu už od roku 1997 a dosud se specializovala samozřejmě hlavně na DVD. Těch svým zákazníkům rozesílá téměř dva miliony denně (!) – nemá totiž klasické kamenné pobočky, vše realizuje formou paušálního předplatného, poštovními zásilkami a sběrnými místy pro vracení disků.

Netflix streaming pro PS3

Pro svých deset milionů zákazníků má Netflix připraveno sto tisíc DVD a teď už i Blu-ray titulů, z nichž asi sedmnáct tisíc (včetně epizod televizních seriálů) nabízí formou streamingu bez jakýchkoliv dalších poplatků nad rámec běžného členství. Nejnižší paušál, na který se nabídka neomezeného streamingu vztahuje, přitom začíná už na devíti dolarech měsíčně, což je skutečně lákavé.

Netflix streaming je dostupný pro operační systémy Windows i Mac OS X, Blu-ray přehrávače Samsung, LG a Insignia, televizory LG a Vizio, set-top-boxy Roku, TiVo DVR, herní konzole Xbox 360 a teď konečně i pro Sony PlayStation 3. Zajímavé je v tomto směru i technické řešení, se kterým Netflix ve spolupráci se Sony narychlo přišel.

Blu-ray disk, který všichni zájemci o streaming na PS3 v nejbližších dnech obdrží, totiž obsahuje BD-Java / BD-Live aplikaci, která umožňuje procházení knihovny Netflix, vytváření seznamů filmů a následné přehrávání. Nic se tedy neinstaluje na harddisk PS3 a tento Blu-ray nosič musí být po celou dobu přehrávání streamu přítomen v mechanice.

To je ale skutečně jen provizorní řešení, začátkem příštího roku už by se měl přehrávač Netflix streamů dostat přímo do jednoho z nových firmware pro PS3. BD-Live aplikace na Blu-ray disku nicméně ukazuje skutečnou sílu této technologie, která ve spojení s dostatečným připojením k internetu dokáže skutečně cokoliv (HD streaming se připravuje).

Protože jsou služby videopůjčovny Netflix u nás v Evropě nedostupné, přinášíme alespoň dvě videoukázky. Tou první je reklamní spot, který službu streamingu na PS3 představuje v poněkud odlišném světle, než jak vypadá ve skutečnosti.

Na druhé ukázce, pocházející z reálného provozu jednoho z prvních majitelů „kouzelného“ disku, je totiž vidět, že odezva aplikace je ve skutečnosti o dost pomalejší (a to včetně jejího počátečního startu, na nějž nemá rychlost internetové přípojky vliv).

Závěrem si zbývá už jen tipnout, kdy se asi nějaké podobné online videopůjčovny za tak příjemnou cenu dočkáme i u nás – své zákazníky by si stoprocentně našla. Nikdy…?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Netflix streaming pro PlayStation 3 je konečně tu!

Vložil st39.6 (bez ověření), 10. Listopad 2009 - 13:15

Obrázek uživatele st39.6

odpoved je imo spravna :D

Re: Netflix streaming pro PlayStation 3 je konečně tu!

Vložil Stíhačka (bez ověření), 10. Listopad 2009 - 16:38

Obrázek uživatele Stíhačka

Nemyslím si, že nikdy. Ale dřív než za 30 let to nebude. :)

Re: Netflix streaming pro PlayStation 3 je konečně tu!

Vložil d.f.h, 10. Listopad 2009 - 16:47

Obrázek uživatele d.f.h

Tou dobou už bude v civilizovaných zemích určitě možné pronajmout si domů živé herce :-D

Re: Netflix streaming pro PlayStation 3 je konečně tu!

Vložil Elvis 65 (bez ověření), 11. Listopad 2009 - 19:15

Obrázek uživatele Elvis 65

no jo a zase je to tady tlusti americky parchanti vsechno vyzerou a neamerickou populaci bude v ps3 menu obtezovat dalsi zbytecna ikona ach jo