Netflix prý zvažuje levnější, osekanou verzi své služby

vydáno 13. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Asie, Disney, filmy, Hulu, Indie, konkurence, Netflix, seriály, sleva, streamovací služba, trhy

Měsíční poplatek za používání streamovací služby Netflix ve výši 8 eur (přes 200 Kč) za neomezené HD streamování tisícovek filmů a seriálů na různých zařízeních, to vypadá jako slušná nabídka. Jenže je tu i konkurence.

A to konkurence stále silnější. Disney totiž nedávno oznámil, že globálně expanduje se svou službou Hulu, která prozatím funguje hlavně ve Spojených státech. Netflix si ovšem nemůže dovolit sundat nohu z plynu – pokud jde o expanzi a zvyšování počtu diváků po celém světě – a tak má jedinou možnost: zlevnit.

V rozhovoru s agenturou Bloomberg z minulého týdne řekl výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings, že jeho společnost bude na vybraných trzích za účelem posílení prodejů testovat levnější verzi své služby.

Reed zatím nezveřejnil, jaké trhy to budou či kdy se tak stane – ačkoliv se zmínil o potenciálu služby čítajícím 100 milionů zákazníků jen v samotné Indii. Asie byla pro službu oblastí pouze pozvolného růstu, jenže minulý týden zde bylo představených 17 nových seriálů v pěti zemích.

Už tak dost levná služba nejspíš nezlevní, byť v ČR jsme opět svědky nešvaru převádět dolary na eura v kurzu 1:1. Namísto toho by se mohla objevit její osekaná verze, za kterou by zákazníci hlavně v zemích, kde se každý dolar počítá, platili méně. Možná to bude služba jen pro mobilní zařízení. Nebo služba omezená na sledování seriálů z produkce Netflixu. Každopádně se nechme překvapit.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře