Nepřítel je před branami Blu-ray

vydáno 11. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, Enemy at the Gates, film, MPEG-4, Nepřítel před branami, Paramount

Nepřítel před branami (Enemy at the Gates, 2001)

Hrůzy Druhé světové války jsou pro filmové režiséry vždy velkou výzvou – ať už se jedná o příběhy obyčejných lidí, nebo hrdinské činy znepřátelených armád. Velkolepý snímek Nepřítel před branami (Enemy at the Gates, FDb.cz), kterému vtiskl svůj nezaměnitelný rukopis slavný režisér Jean-Jacques Annaud, patří právě mezi ty druhé.

Blu-ray vydání filmu, který se v HD dosud objevil snad pouze v lokální španělské edici, připravuje studio Paramount pro region A (USA) na 19. května. Kromě obvyklého MPEG-4 AVC obrazu a Dolby TrueHD 5.1 zvuku bude disk obsahovat také vynechané scény, tři dokumenty (Enemy at the Gates, Through the Crosshairs a Inside Enemy at the Gates) a HD trailer.

Evropa si na své vydání jako obvykle trochu počká. Paramount ale Blu-ray disky zásadně regionálně nekóduje, takže je možné pořídit si film odkudkoliv, samozřejmě bez české jazykové podpory. Ta je ostatně nepravděpodobná i na evropském vydání.

Nepřítel před branami (2001)

17. července roku 1942 začala jedna z největších bitev II. světové války. Bojovalo se o průmyslové město na Volze, tehdejší Stalingrad. Velení obou armád – sovětské i německé – si byla vědoma, že právě zde se rozhodne o konečném vítězství.

Příběh, inspirovaný stejnojmennou knihou amerického historika Williama Craiga, líčí v dramatickém rámci krvavého válečného střetu souboj ruského ostřelovače Vasilije Zajceva s německým rozvědčíkem majorem Königem. Ten dostal za úkol zlikvidovat vojáka z Uralu, který má pro sovětskou válečnou propagandu nesmírnou cenu.

Nepřítel před branami (Enemy at the Gates, 2001)

Jeho nadřízený Danilov z něj doslova „stvořil“ zářivý prototyp skromného, prostého a přitom neohroženého hrdiny, schopného bez zaváhání položit život za vlast. Netuší, že si tím také postavil do cesty soka v lásce. Německá strana věří a doufá, že smrt Vasilije by alespoň na čas ochromila bojeschopnost rudoarmějců u Stalingradu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře