Největší plazmová obrazovka na světě v novém studiu České televize

vydáno 3. 5. 2007 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: Česká televize, HDTV, Panasonic, PDP, plazma, Super Cinema, televizor, TH-103PF9E

Největší plazmový panel na světě, model Panasonic TH-103PF9E, je nyní součástí nového studia České televize. Působivý obraz na plazmovém panelu s úhlopříčkou 261 cm mohou sledovat diváci každý všední den v pořadu ČT Dobré ráno. Obří panel, který je schopen zobrazit vizuální materiál ve vysokém rozlišení, je ústředním prvkem zbrusu nové dekorace oblíbeného pořadu. Podtrhuje tak nový ráz pořadu Dobré ráno, který je nyní zaměřen více na aktuální zpravodajství.

Plazmový panel slouží nejen jako klíčový grafický prvek celého studia, ale hlavně jako komunikační kanál pro moderátory pořadu, kteří jej využívají ke zprostředkování jednotlivých příspěvků a přímých vstupů.

Panasonic - největší plazmový panel na světě

Jiří Opletal, generální ředitel Panasonic Czech Republic, s. r. o., prohlásil: „Naše 103palcová plazma nabízí vysoce kvalitní obraz s výrazným jasem, dynamickým kontrastem, vysokým rozlišením a vynikající reprodukcí barev. Této kombinaci se žádná jiná technologie nevyrovná. K instalaci tohoto výjimečného panelu se před nedávnem rozhodly největší televizní kanály světa včetně známé CBS, proto nás těší, že si nyní tuto nevšední podívanou mohou užít i diváci Dobrého rána České televize.“

Dosud největší plazma na světě dokáže nabídnout rozlišení až dva miliony bodů (1920×1080) s viditelnou úhlopříčkou 261 cm. Pro maximální zvýšení výkonu panelu podporuje ovladač 16bitové zpracování obrazu 1080p, což zajišťuje divákovi neobyčejně ostré podání detailů.

Plazmový panel nabízí ekvivalent 4096 stupňů gradace, tedy tak přesvědčivý a věrný obraz, že dokáže v divákovi vyvolávat silnější emoce. Režim „Super Cinema“ dosahuje intenzivního odstínu hluboké černé a kontrastu 5000:1 v tmavém prostředí. 103palcová plazma je rovněž vybavena flexibilními možnostmi pro připojení, takže lze panel rozšířit o celou řadu doplňků a plug-in modulů.

Společnost Panasonic v souladu se sloganem „ideas for life“ dlouhodobě usiluje o to poskytovat uživatelům lepší vizuální zážitky. I proto stojí Panasonic v čele vývoje nových špičkových technologií, které umožní výrobu lepších a větších plazmových panelů. Při vývoji velkých panelů totiž právě plazmová technologie nabízí výrazné výhody oproti jiným technologiím, včetně LCD.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře