Na Ocelovou pěst jedině do IMAXu!

vydáno 9. 11. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: film, IMAX, Ocelová pěst, Real Steel

Ve čtvrtek si v tuzemských multiplexech odbude kinopremiéru Ocelová pěst. Film láká na příběh o utužování rodinných hodnot, na Hugha Jackmana a především na spoustu plechových robotů, kteří si po vzoru slavných boxerů rozbíjejí v ringu ciferník. Ocelovou pěst jsme viděli. V IMAXu. Je skvělá.

Shawn Levy totiž z filmu vytěžil pomyslné žánrové maximum, když „boxérský příběh pro děti“ obohatil o klasickou underdog story po vzoru Rockyho. Hugh Jackman jako bývalý boxer, který ke svému synovi přijde doslova náhodou a do opatrovnictví ho bere jen kvůli penězům, je tu stejně výborný, jako ve většině svých předešlých rolí – s tím rozdílem, že je tu za značně nesympatického hajzla. A přece mu fandíte. Možná proto, že doufáte, že z něj synátor – mimochodem na tak nízký věk velice dobře zahraný Dakotou Goyo (ano, jméno za trest) – alespoň ke konci vyždíme nějakou dobrotu. Příběh o nabývání rodinných hodnot je možná Hollywoodem přeslazený, ale stejně dojímá.

Ocelová pěst

Stejně jako samotné boxérské zápasy. Levy v nich diváka přiková do sedačky a nutí ho zatajovat dech. Ne snad nadprůměrnou režií, ale skvělým tempem, výbornou hudbou a precizním dávkováním emocí. Ocelová pěst se vám pokusí několikrát vehnat slzy do očí a i když se jí to nepovede, budete muset uznale kývat hlavou, že podobné boxérské drámo už tu dlouho nebylo. A to se v ringu mlátí akorát půltuna digitálního šrotu. Ne snad, že byste si k robotům vytvářeli nějaké sympatie, ale energie oněch zápasů a emoce, které do nich oba hlavní hrdinové vkládají, se na divácích zákonitě musejí nějak otisknout.

Proč to všechno říkáme? Ocelová pěst je jedno z nejpříjemnějších letošních filmových překvapení a další snímek, který bude promítán ve zdigitalizovaném IMAXu. A to nejen v dabované verzi, ale také v angličtině (s titulky). Na 3D (naštěstí) můžeme zapomenout, přesto návštěva většího plátna za těch pár korun navíc rozhodně stojí.

Ocelová pěst

Jednak se do filmu mnohem více ponoříte, druhak si budete moct užít zatraceně povedené triky. Ocelová pěst je spolu s dalšími podzimními peckami důvodem, proč IMAXu odpustit nedávnou digitalizaci. Podívaná je to stále podstatně intenzivnější, než v klasickém kinosále.

Když vám někdo nabídne podobně podařenou oddechovku v IMAXu, neměli byste odmítnout. A pak se přijďte podělit o své dojmy.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Na Ocelovou pěst jedině do IMAXu!

Vložil MN (bez ověření), 9. Listopad 2011 - 12:55

Obrázek uživatele MN

Tak si chci zamluvit lupeny v IMAXu, ale poněkud mi nedochází rozdíl mezi „MAX Ocelová pěst K3 2D“ a „MAX Ocelová pěst K4 2D“. Znamená jedno dabing a druhé titulky?

Re: Na Ocelovou pěst jedině do IMAXu!

Vložil st39.6, 9. Listopad 2011 - 13:01

Obrázek uživatele st39.6

Podle promítacích časů si troufnu říct, že jsou k4 titulky. Pro jistotu se vám ale optám.

Re: Na Ocelovou pěst jedině do IMAXu!

Vložil st39.6, 9. Listopad 2011 - 13:47

Obrázek uživatele st39.6

„K3 – neboli dopoledni a odpoledni predstaveni – je s ceskym dabingem. K4 – vecerni predstaveni – jsou s titulky. Během dne bude v programu toto vyznaceni – dabing nebo titulky – jasnejsi, bez náhradních zkratek.“