Na Blu-ray si dej pohov, kámoši!

vydáno 18. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dej si pohov, kámoši, digitální kopie, Dolby TrueHD, film, Grumpy Old Men, VC-1, Warner Bros.

Dej si pohov, kámoši (Grumpy Old Men, 1993)

Studio Warner připravuje na 7. června Blu-ray vydání „důchodcovské“ komedie Dej si pohov, kámoši (Grumpy Old Men, FDb.cz), ve které herecky doslova excelují Jack Lemmon a Walter Matthau. Film vychází v klasickém provedení VC-1 obraz a Dolby TrueHD 5.1 zvuk, bonusy zatím nebyly upřesněny. Zcela jistě ale bude k dispozici digitální kopie, určená například pro přehrávání v kapesních přehrávačích.

Dobrou zprávou je, že studio Warner své Blu-ray tituly nikdy regionálně nekóduje. Disk tedy bude možné pořídit odkudkoliv, samozřejmě ale nelze počítat s českou jazykovou podporou.

Dej si pohov, kámoši (1993)

Max Goldman a John Gustafson jsou staří sousedé. Žijí v minnesotském městečku Wabasha, oba jsou vášniví rybáři a kdysi dávno byli kamarádi. Jenže pak se pohádali, pochopitelně o ženu a od té doby jsou nepřáteli, kteří si den co den navzájem znepříjemňují život drobnými schválnostmi, což je, zdá se, v jejich osamělých životech jedinou jejich radostí. To se ovšem změní v okamžiku, kdy se do jejich sousedství nastěhuje svérázná vdova, profesorka anglické literatury Ariel Truaxová.

Oběma se totiž líbí a tak po ní neustále pokukují, což energické ženě pochopitelně neunikne. S oběma se seznámí a dokonce to vypadá, že by jeden či druhý mohli mít šanci ji získat. A tak se mezi nimi znovu rozpoutá nelítostný boj o ženu. A do toho všeho se ještě objeví děti obou starců – Johnova dcera Melanie, jejíž manželství s nevěrným Mikem se rozpadá a Maxův syn Jacob, který kandiduje na starostu.

Dej si pohov, kámoši (Grumpy Old Men, 1993)

Ariel stráví příjemný večer a poté i noc s nesmělým Johnem, což ovšem značně vyostří vztah se žárlícím Maxem. John se soka nejdřív pokusí usmířit tím, že mu vrátí jeho milovaný a nedávno ztracený rybářský prut, když ho to neusmíří, rozhodne se sklíčený muž přenechat ženu příteli. Úmyslně se s ní pohádá tak, aby si šla pro útěchu k sousedovi.

To však zdaleka není konec vyprávění…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře