Na Blu-ray se bude stmívat...

vydáno 13. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Amazon, Best Buy, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, E1 Films, film, Stmívání, Target, Twilight

Stmívání (Twilight, 2008)

„Nechť je naprosto jasné: pokud nesnášíte život, nesnesete slunce a musíte si dát cigáro a kafe, jste gotik. Pokud se rádi oblíkáte do černé, protože je to sranda, dáváte si na tváře třpytky, děláte magii a vyhýbáte se věcem, které škodí zdraví, tak jste nejspíš trapnej kokot, co si hraje na upíra. Každej, kdo se vážně považuje za upíra, je naprostej dement.“

Tato slova padnou v samém závěru posledního dílu dvanácté sezóny animovaného seriálu South Park a nezbývá, než se pod ně podepsat. Nicméně takzvaná „vampire“ subkultura je mezi teenagery nicméně natolik populární, že se pro ni už vyplatí i natáčet filmy. Jedním takovým je právě romantický thriller Stmívání (Twilight, FDb.cz) podle stejnojmenného knižního bestselleru (resp. části série) autorky Stephenie Meyer, vyprávějící o lásce mezi smrtelnicí Bellou a upírem Edwardem (sic!).

Způsob získání tohoto rozporuplně přijatého díla („upíři“ ho milují bez ohledu na jeho kvalitu, která je spíš podprůměrná) na Blu-ray se bude lišit podle toho, ve které části světa se právě nacházíte. V USA (region A) bude standardní „modré“ vydání dostupné od 21. března exkluzivně pouze v sítích Best Buy a Target, Amazon bude prodávat svou speciální edici v dárkovém balení. Ve Velké Británii (náš region B) se vydání Blu-ray disku ujala společnost E-1 Films, k dispozici bude 6. dubna. Zbytek Evropy zatím není jistý.

Technické zpracování (potvrzen je DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk) a bonusová výbava všech edic by měla být shodná: rozhovor s autorkou knižní předlohy, audiokomentář režisérky a herců, vynechané scény, prodloužené scény, dokumenty (The Adventure Begins, Becoming Edward, Becoming Bella a další) a hned několik hudebních videí.

Stmívání (2008)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní.

Stmívání (Twilight, 2008)

Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně.

I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk…

„Ve třech bodech jsem si byla naprosto jistá. Za prvé, Edward je upír. Za druhé, část jeho osobnosti – a já nevěděla, jak silná je to část – žízní po mé krvi. A za třetí, jsem do něho bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná.“

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře