Na Blu-ray řekni po dvaceti letech cokoliv

vydáno 26. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Jerry Maguire, Na pokraji slávy, Řekni cokoliv..., Say Anything

Řekni cokoliv... (Say Anything, 1989)

Kalifornský rodák Cameron Crowe se z editora slavného časopisu Rolling Stone vypracoval až na scénáristu a režiséra ceněných filmů (Jerry Maguire, Na pokraji slávy nebo Vanilkové nebe). Jeho prvotina Řekni cokoliv… (Say Anything, FDb.cz) v sobě mísí studentskou romantiku a nezaměnitelnou atmosféru konce osmdesátých let.

Nechce se ani věřit, že od uvedení toho filmu letos uplynulo už rovných dvacet let. John Cusack, který za roli v Řekni cokoliv… tehdy získal ocenění pro nejnadějnějšího herce a platil za nezávislého herce, je dnes jako doma v komerčních vodách – jedním z posledních povedených filmů byl například thriller Identita. Ale to bychom odbočili.

Výroční Blu-ray vydání připravuje pro region A (Amerika) na 3. listopadu 20th Century Fox. Film s obvyklým DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem bude doplněn úvodním slovem, komentářem režiséra a ústřední herecké dvojice, k dispozici budou vynechané, prodloužené i alternativní scény, původní dokumenty, fotografie a trailery, zcela nový retrospektivní dokument An Iconic Film Revisited: Say Anything… 20 Years Later, nový rozhovor s režisérem a BonusView obrázkový komentář (trivia track).

Studio Fox ovšem své Blu-ray tituly regionálně kóduje, takže si u nás výše zmíněné americké vydání nepřehrajeme (samozřejmě až na několik vyvolených, kteří mají region free Blu-ray přehrávač). Pokud se v budoucnu objeví edice pro region B (Evropa), na některé z mutací by se mohla objevit i česká jazyková podpora. K tomu naštěstí poslední dobou dochází mnohem častěji, než dříve.

Řekni cokoliv... (Say Anything, 1989)

Řekni cokoliv… (1989)

Dokáže mladý středoškolák (John Cusack) obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří?

Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku.

Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře