Na Blu-ray proběhne jarní úklid

vydáno 28. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Anchor Bay, Blu-ray, Ďábel nosí Pradu, Dolby TrueHD, film, Jarní úklid s.r.o., Kouzelná romance, Malá Miss Sunshine, MPEG-4, Overture Films, Sunshine Cleaning

Jarní úklid s.r.o. (Sunshine Cleaning, 2008)

Novozélandská režisérka Christine Jeffs se dosud specializovala na romantická dramata, na svém kontě má už dvě. Její zatím poslední počin Jarní úklid s.r.o. (Sunshine Cleaning, FDb.cz) se ovšem řadí mezi lehce černé kriminální komedie, což dává šanci k získání trochu jiné cílové skupiny diváků.

Nezávislý film na Blu-ray vydává 25. srpna pro region A (Amerika) společnost Overture Films spolu s Anchor Bay. Očekávat můžeme standardní výbavu – MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, audiokomentář scénáristky Megan Holley a producenta, dokument Sunshine Cleaning: A Fresh Look at a Dirty Business a další.

Anchor Bay převážnou většinu nevelkého množství svých Blu-ray vydání regionálně nekóduje, disk určený pro region A tedy bude možné přehrát i v našich evropských přehrávačích. Milovníci nezávislých snímků se ale budou muset jako obvykle smířit s absencí jakékoliv české jazykové podpory.

Jarní úklid s.r.o. (2008)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije se svým otcem Joem (Alan Arkin – Malá Miss Sunshine). Ten je obchodníkem, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí.

Jarní úklid s.r.o. (Sunshine Cleaning, 2008)

Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklízet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších „špinavých“ situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily.

Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře