Montblanc Summit 2: První hodinky s čipem Wear 3100

vydáno 16. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: chytré hodinky, Montblanc Summit 2, nositelná zařízení, Qualcomm Snapdragon Wear 3100, smartwatch, Timeshifter, Wearables

Společnost Montblanc, známá svou řadou drahých psacích potřeb, hodinek, šperků a koženého zboží uvedla svoje druhé smartwatch, které jsou o trochu menší a výkonnější než ty první.

Model Summit 2 má průměr 42 mm; u prvního Summitu to bylo 46 mm, což mohlo mít za následek, že zejména na ženských zápěstích působilo toto zařízení příliš masivně.

Kromě 1,2palcového AMOLED displeje s rozlišením 390×390 pixelů tu máme „vylepšený“ algoritmus u měřiče tepové frekvence, integrovanou GPS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi, NFC pro Google Pay a vodotěsnost do 50 metrů hloubky. Kromě toho je k dispozici velká otočná korunka se dvěma tlačítky, která lze naprogramovat pro spouštění různých aplikací, a také vestavěný mikrofon, umožňující hlasové povely skrze technologii Google Assistant.

Pokud jde o specifikace, disponuje Montblanc Summit 2 pamětí o velikosti 1 GB RAM a dále úložištěm o velikosti 8 GB. Zároveň jde o první zařízení, které je vybaveno čipsetem Snapdragon Wear 3100. Nový čip Qualcommu se zaměřuje na jeden z největších problémů nositelných zařízení: životnost baterie. Výdrž v běžném režimu sice stále není vyšší než jeden den, ale nízkonapěťový sekundární procesor umožňuje spuštění výhradně časového režimu (Time Only Mode), který přidává dalších 4 až 5 dní.

Zajímavostí je integrovaná aplikace nazvaná Timeshifter, která radí cestovatelům, jak nejúčinněji bojovat s pásmovou nemocí na základě časů odletů a vzorců spánku uživatele.

Byť existují i dražší chytré hodinky, stojí Summit 2 asi dvojnásobek toho, co Apple Watch 4, LG Watch W7 či Casio Pro Trek WSD-F30, tedy konkrétně 995 dolarů (přes 20 tisíc korun). Takže si je úplně každý dovolit nemůže…

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře