Modely Panasonic Smart VIERA pro rok 2013

vydáno 14. 2. 2013 | autor Tomáš Jirásko | sekce Novinky | téma Televizory | 3 komentáře

Tagy: nove TV, Panasonic, panasonic 2013, Smart TV, VIERA

Panasonic dnes v Nice představil modely svých výrobků určených pro Evropu. Kromě televizorů šlo ve spotřební elektronice o kategorie domácích kin, bezdrátových reproduktorů sluchátek, kamer, fotoaparátů – nicméně až na výjimky jde o modely uvedené na CESu. Pro nás byla asi nejzajímavější část týkající se televizorů, a pak outdoorových kamer. Podívejme se v krátkosti, co nás čeká za obrazovky.

Nové řady plazmových televizorů Panasonic Smart VIERA 2013 zahrnují řady ZT60, VT60, GT60, ST60 a X60 lišící se technologiemi a samozřejmě i cenou.

Panasonic ZT60

Nejzajímavější jsou samozřejmě dva nejvyšší modely – vlajkový ZT60 a jen těsně pod ním pozicovaný VT60. Ony modely totiž přicházejí s Twin HD tunerem. Jde tedy o dvoutunerové televizory, které konečně řeší jeden palčivý problém při nahrávání – totiž, že jste se museli dívat na zrovna nahrávaný program, což v podstatě bylo na… U jednotunerového řešení si rekordér uzamkne tuner a nejde tak přepínat. Což má do komfortu dosti daleko. Vyřešit to šlo podobně jako dříve u klasického VHS videorekordéru, protože ten měl svůj tuner, a tak se nahrávalo přes něj. I proto řada lidí, kteří mají kabelovou televizi, stále raději volí samostatný set-top-box, protože je vícetunerový, místo aby vložila kartu do CI slotu v televizoru. Nyní tedy půjde u ZT60 a VT60 jeden program sledovat a jeden nahrávat, nebo nahrávat dva pořady. Má to ovšem jeden háček, kvůli rychlosti zápisu je požadován USB 3.0 disk, ideálně navržený pro zápis multimédií jako je WD My Book AV-TV.

Nově půjde u některých řad personifikovat úvodní obrazovku a zvolit aplikace nebo programy, které se na ní ukáží třeba jednotlivým členům rodiny. Televizor přes kameru (tu musíte dokoupit; s výjimkou VT60, ten ji má integrovanou) dokáže rozpoznat, kdo před ním sedí a podle toho nabídnout menu. Funkce krásná, ale zajímavější je možnost u řady ZT60, VT60, ST60 využít elektronické pero a na obrazovku kreslit, dělat poznámky a to jak do fotografií tak i videa a následně změny uložit. Do výbavy svých televizorů přidal Panasonic i hlasové rozhraní, které ovšem neslouží přímo k ovládání televizoru jako u Samsungu, ale pouze k „vyplňování“ polí v Google, You Tube atd. Naše interní označení je ‚hloupější Siri‘.

Panasonic VT60

Nechybí samozřejmě klasická nabídka chytrých televizorů – aplikace jako Google, Skype, hry, možnost použít tablet jako gamepad apod. Je trochu škoda, že se vylepšených funkcí nedostalo řadě GT, která byla vždy z hlediska poměru výkon/cena u Panasonicu jasnou volbou. Ale počkáme, jak Panasonic nastaví cenu VT60. V každém případě to vypadá, že funkce, které by mohly Panasonic vrátit do hry o větší tržní podíl, nebudou v mid-range řadě a ST60, která spolupracuje s perem zase nemá Twin tuner. Panasonic vychrlil také nové modely LED LCD řad. Celkem jde o 28 modelů v 9 řadách – U nich se dočkáme podobných funkcí jako u plazem, opět dvě nejvyšší řady WT60 a DT60 mají Twin tuner, Swipe & Share. U LED LCD. Ale není k dispozici dotykové pero. Významný počinem je nový IPS panel, který je méně energeticky náročný, ale má vylepšené technologie kontroly jasu, podsvícení a celkového řízení obrazu.

Zbývající řady nesou označení FT60, ET60, E6, EM6, X6, XM6 a B6. Nové řady by se na našem trhu měly objevit do konce prvního čtvrtletí. A abych nezapomněl, většina modelů (až na ty skutečně nejnižší) jsou 2D/3D modely.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Modely Panasonic Smart VIERA pro rok 2013

Vložil slart (bez ověření), 15. Únor 2013 - 9:54

Obrázek uživatele slart

Je to opravdu neskutečný, jaký „Smart“ kraviny se výrobci snaží narvat do svých TV – kamera, která rozezná, kdo je před TV. To se myslí včetně domácích mazlíčků? Takže když člověk sleduje TV a před ní přeběhne jeho pes, tak na něj TV zaštěká (pozdraví ho) a přepne se na kanál určený pro psy? Jestlipak se např. u Panasonicu vyřešily problémy s bzučením, to by mě zajímalo, protože kvůli tomu jsem TV dvakrát reklamoval a nakonec přeběhl k LCD…

A opravte si tu hrubku v předposlední větě.

Re: Modely Panasonic Smart VIERA pro rok 2013

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Únor 2013 - 14:56

Obrázek uživatele Anonym

Těch hrubek je tam jak máku. Poslední dobou jsou tu technické novinky zprasené, jak kdyby je psali naprostí amatéři.

Re: Modely Panasonic Smart VIERA pro rok 2013

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Únor 2013 - 16:47

Obrázek uživatele Anonym

Kdyby radši udělali něco s tím vypalováním,řada 50 byla hrozná.