Mírná evoluce: Blu-ray přehrávač Sharp BD-HP21

vydáno 10. 9. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: 1080p, BD-HP20, BD-HP20S, BD-HP21, BD-HP21H, BD-HP21U, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, BonusView, Dolby TrueHD, DTS-HD, DVD, HDMI, IFA 2008, přehrávač, Quick Start, Sharp, upscaling

SHARP - logo

Loňský model BD-HP20(S) dostal na veletrhu IFA 2008 nástupce. Nový přehrávač Sharp BD-HP21 je sice o rok mladší, v něčem ale jako by za konkurenčními výrobky stále trochu zaostával.

Řeč je samozřejmě o Blu-ray profilech. Snad všechny nové přehrávače, které se v posledních dnech objevily (a že jich bylo!), si dokáží poradit s BD-Live funkcemi a poskytují tedy možnost připojení k internetu. Blu-ray filmových disků, které by toho dokázaly využít, sice zatím příliš není, do konce roku se ale v tomto směru očekává doslova revoluce a výrobci přehrávačů chtějí jít s dobou.

Sharp se k tomu postavil jinak: jeho nový přehrávač BD-HP21 bude kompatibilní pouze s Blu-ray profilem 1.1 (BonusView), dokáže tedy zprostředkovat stále populárnější videokomentáře, prezentované formou obrazu v obraze. I to je ale úspěch, předchozí model BD-HP20 totiž nedokázal ani to.

Blu-ray přehrávač Sharp BD-HP21

Další parametry jsou už naštěstí na úrovni nově představených modelů ostatních značek: HDMI rozhraní ve verzi 1.3 (x.v.Color), video výstup 1080p/24, interní dekodér Dolby TrueHD a DTS-HD, upscaling DVD na rozlišení 1080p a v neposlední řadě také relativně tenký design v oblíbené klavírní černi. Každý uživatel jistě ocení také firemní technologii Quick Start, díky které je přehrávač uveden do provozu za méně než 10 sekund.

Model, který se bude v USA prodávat pod označením BD-HP21U a v Evropě nejspíš jako BD-HP21H, tedy nebude patřit k nejvybavenějším, díky své předpokládané ceně $350 ale určitě zaujme spoustu potenciálních zákazníků. Ne každý touží po interaktivních online bonusových funkcích, které jdou doménou BD-Live, někomu prostě bude stačit „jen“ kvalitní značkový přehrávač.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře