Marvel čelí žalobě. Kufříková Blu-ray kolekce s Avengers odložena.

vydáno 10. 9. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Avengers, Blu-ray, Captain America, film, Iron Man, Marvel, Neuvěřitelný Hulk, sběratelská edice, Thor

Marvel´s Avengers (Blu-ray) Zatímco nám se Blu-ray disky s Avengers válí již několik dní na poličkách, ve Spojených státech si museli ještě chvíli počkat. Za to však měli být tamní fanoušci odměněni měrou více než vrchovatou, neboť byl na 25. září dlouhodobě naplánován release opulentní sběratelské kolekce všech marvelovských filmů spadajících do tzv. Fáze 1.

Za několik tisíc byste tak po případné koupi získali Thora, Kapitána Ameriku, Neuvěřitelného Hulka a oba díly Iron Mana společně s rekordy trhající týmovkou, a to vše samozřejmě v exkluzivním kufříku, jehož součástí je i vesmírný Tesseract a dárkové předměty z každé sólovky oblíbených superhrdinů.

Jenže právní oddělení Marvelu zjevně přehlédlo jednu důležitou věc – že na použití kufříku nemají v případě Blu-ray edice práva. Marvel sice zakoupil od německého výrobce Rimowa licenci k použití v celovečerním filmu, jak se však nyní ukazuje, ta komiksovému gigantu nepovoluje použití zavedeného designu i mimo film.

Čtěte také:

Což je samozřejmě problém, neboť exkluzivita Avengers Assembled kolekce spočívala právě v tom, že bude kufřík věrnou replikou, jíž ve filmu pravidelně užívá šéf S.H.I.E.L.D.u Nick Fury. Aktuálně se tak obě strany snaží najít řešení (rozuměj: Marvel bude cvakat jako divý), pro fanoušky to ale znamená, že svůj nový prostředek k předvádění se před kamarády dostanou domů s několika měsíčním zpožděním.

Zatímco americký Amazon již před několika dny zastavil odběr předobjednávek, Marvel nově potvdil, že kolekce nedorazí na pulty obchodů dříve než na jaře příštího roku. Konflikt je tedy, zdá se, většího rozsahu, než se čekalo a právníci na obou stranách se nyní budou několik měsíců přetahovat o dolary svých zaměstnavatelů.

Avengers Assembled (Blu-ray)

Přejeme jim příjemnou zábavu a ptáme se: Měli jste objednáno? A pokud ano, počkáte do jara? Nebo zvolíte méně efektní kolekce z Francie (obsahuje i figurky postav) či Velké Británie, jež je možné zakoupit už nyní? Nutno ale podotknout, že se Marvel fanouškům za průtahy omluví další várkou exkluzivních bonusů. Tedy alespoň to slíbil jako drobné odškodné. Takže by se mohlo čekání vyplatit.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře