Marilyn Monroe míří do Prahy. Čeká nás výstava i projekce klasik v kinech!

vydáno 18. 5. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, Marilyn Monroe, Mu, Někdo to rád horké, Slaměný vdovec, Some Like It Hot, výstava

Marilyn Monroe patří i po letech mezi největší hollywoodské ikony, nad kterými slintá každý, kdo má alespoň trochu oko na ženskou krásu, a tak je jen dobře, že nás v příštích měsících čeká hned několik obnovených projekcí a jedna výstava o blonďaté bohyni s tragickým lidským osudem.

Již 30. května začíná v Jízdárně Pražského hradu výstava jednoduše nazvaná Marilyn. Ta potrvá celé léto až do 20. září a najdete zde kromě ukázek z filmů, dosud nepublikovaných fotografií, úryvků z deníků a poezie také slavné šaty ze Slaměného vdovce či komediální klasiky s Jackem Lemmonem Někdo to rád horké, róby ze soukromého života a dámy si určitě vychutnají pohled i na kolekci hvězdných bot.

Marilyn Monroe

Více informací o výstavě, jejíž vstupné je stanoveno na 240 korun (snížené na 120 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma), naleznete na webové adrese www.marilynprague.cz.

Společnost Aerofilms pak u příležitosti výstavy připravila projekce tří digitálně zrestaurovaných titulů v hlavní roli s ikonickou divou. V červnu a červenci se tak budete moci vypravit na filmy Někdo to rád horké, Slaměný vdovec a Páni mají radši blondýnky, na které doporučujeme vyrazit před samotnou výstavou. Při úschově lístku a jeho ukázání na pokladně výstavy totiž dostanete druhý lístek zdarma. A to se vyplatí.

Půjdete se na výstavu či nějaký z výše uvedených snímků podívat?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře