M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

vydáno 9. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 7 komentářů

Tagy: 20th Century Fox, BD-Live, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, DTS-HD Master Audio, film, M.A.S.H., MASH, MPEG-4 AVC, seriál

M.A.S.H. (1970)

Když se řekne M.A.S.H., zřejmě každému se jako první vybaví slavný televizní seriál, který udělal hvězdu především z Alana Aldy. Faktem ale je, že podle knihy Richarda Hookera o mobilní armádní chirurgické nemocnici za války v Koreji vznikl nejdříve celovečerní film M.A.S.H. (FDb.cz), jeden z prvních úspěšných snímků režiséra Roberta Altmana.

Černou satirickou komedie se silným protiválečným poselstvím vydává na Blu-ray studio 20th Century Fox, 1. září se objeví v regionu A (USA) a tou samou dobou také v Evropě (region B). Disk bude vybaven MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra, dokumenty AMC Backstory – M.A.S.H. Enlisted: The Story of M.A.S.H. Through the Lens a M.A.S.H. Reunion, nebudou chybět ani fotogalerie a trailery. Skalní fanoušky potěší materiál The Complete Interactive Guide to M.A.S.H., který by měl být realizován pomocí technologie BD-Live.

Studio Fox své Blu-ray disky regionálně kóduje, přehrávání americké verze tedy u nás v Evropě nebude možné. Dobrou zprávou ale je, že evropská verze bude mít českou jazykovou podporu, disk se na našem trhu objeví v průběhu září v distribuci společnosti Bontonfilm.

M.A.S.H. (1970)

Fenomenální seriál M.A.S.H., je dodnes zapsán v srdcích mnoha diváků po celém světě. Svérázný tým lékařů, svérázných figurek, protestujících svým postojem proti nesmyslnosti války, dokázal pobavit nesčetné davy svých příznivců a dodnes patří k legendární klasice televizní zábavy.

M.A.S.H. (1970)

Podobně je na tom i stejnojmenný film, který stál na počátku celé M.A.S.H.mánie. Postavy, které seriálová podoba dovedla k dokonalosti, v něm poprvé ožívají a režisér této antiválečné komedie prodchnuté nitkou humanity vypráví první dobrodružství vojenských lékařů, doktorek a všech, které jsou s polní nemocnicí spojeni.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil Ludva (bez ověření), 9. Červenec 2009 - 12:55

Obrázek uživatele Ludva

Zdravím, asi se budu ptát blbě tak mě nemlaťte:) Když tenhle film natočili v roce 1970, tak mi neříkejte že z té pásky na kterou to prali je možné vytáhnout full hd rozlišení, není to takový trik jenom na kupující, není to stejné jako DVD kvalitka?

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil d.f.h, 9. Červenec 2009 - 13:12

Obrázek uživatele d.f.h

Filmový pás má mnohem větší rozlišení, než je nějaké ubohé Full HD :-) Takže žádný strach.

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil Joker77 (bez ověření), 9. Červenec 2009 - 18:47

Obrázek uživatele Joker77

JJ takže všechny filmy do 90. let mají nefalšovanou HD ? A neobjevují se tam nějaké čárky nebo zrnění když je to zdigitalizované z pásky ?

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil d.f.h, 9. Červenec 2009 - 19:04

Obrázek uživatele d.f.h

Jak – do 90. let? Prostě všechny! Samozřejmě že nascanovaný filmový pás se restauruje, čistí, digitálně upravuje, resp. může tímhle procesem projít, pokud ho někdo zaplatí :-) Pak může i několik desítek let starý film vypadat na Blu-ray skoro lépe, než špatně připravený disk s pár let starou novinkou. Několik takových případů už existuje.

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil zóna (bez ověření), 9. Červenec 2009 - 19:07

Obrázek uživatele zóna

Ty filmy nejsou „zdigitalizované z pásky“. Přepisy se dělají na scannerech v HD-rozlišení buď z nově vyrobené kopie z negativu, nebo se (v ideálním případě) přepisují přímo z originálního negativu. A následně detailně čistí a rekonstruují. Čili pokud je negativ ve slušné kondici (což obvykle je), můžeš i u třeba 80 let starého filmu dospět k výsledku, který se neliší od filmu natočeného letos. Je to jen o penězích a práci, kterou do toho vložíš.

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil Stíhačka (bez ověření), 10. Červenec 2009 - 11:48

Obrázek uživatele Stíhačka

Kdo si koupí MASH, když to dávali v telce 250×? Já chci Lost!

Re: M.A.S.H. na Blu-ray s češtinou už v září

Vložil d.f.h, 10. Červenec 2009 - 12:07

Obrázek uživatele d.f.h

Ztraceni už jsou přece na Blu-ray k dispozici, sezóny 1 – 4: http://hdmag.cz/tag/ztraceni

Každopádně že by film M.A.S.H. v naší televizi dávali nějak moc často, to mi nepřipadá. A o seriálu tady nikdo nemluví :-)