Lovci duchů si na Blu-ray vzpomenou na začátky

vydáno 23. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby Digital, Lovci duchů, seriál, Supernatural, VC-1, Warner Bros.

Lovci duchů (Supernatural) - 1. sezóna

Televizní seriál Lovci duchů (Supernatural, FDb.cz) je tu s námi už od roku 2005, příští měsíc tedy skončí jeho pátá sezóna a těšit se můžeme ještě minimálně na jednu další. Studio Warner na Blu-ray zatím vydalo čtvrtou a třetí sezónu, teď připravuje první, o druhé zatím nebyla řeč. Trochu chaos, ale ten je v rámci tohoto seriálu celkem normální.

Ačkoliv kvalita jednotlivých sezón (a samozřejmě také jejich epizod) poměrně výrazně kolísá, je každopádně dobré, když má člověk možnost shlédnout svůj oblíbený seriál ve vysokém rozlišení pěkně od začátku. 16 epizod první sezóny proklestilo seriálu cestu mezi ty aktuálně nejoblíbenější, pilotní díl byl nominován na několik cen (Emmy, Golden Reel, Saturn, Teen Choice) a několik epizod doslova zkultovnělo.

Studio Warner připravuje třídiskové Blu-ray vydání pro region A (USA) na 15. června. Očekávat můžeme jak obvyklou technickou kvalitu (VC-1 video, Dolby Digital 5.1 zvuk), tak i slušnou porci bonusových materiálů: Několik audiokomentářů, rozhovory s tvůrci, vynechané nebo prodloužené scény, nepovedené záběry, dokumenty Day in the Life of Jared and Jensen a Supernatural: Tales from the Edge of Darkness, interaktivní mapa událostí a další.

Dobrá zpráva je, že studio Warner svá Blu-ray vydání nikdy regionálně nekóduje, americká edice tedy půjde bez problémů přehrát i u nás v regionu B. Špatná zpráva je, že na americkém vydání samozřejmě nemůžeme očekávat českou jazykovou podporu a to evropské, na kterém by se čistě teoreticky mohla vyskytovat (ale i to je spíše nepravděpodobné), zatím nebylo ohlášeno. Ostatně jako obvykle.

Lovci duchů / Supernatural (2005 – ?)

Kdysi snad docela obyčejná rodina… Ale od té doby, co záhadně zemřela máma, je všechno jinak. Táta se s tím nesmířil a vydal se do fanatického hledání zlé síly, která si smrt milované ženy vyžádala, a oba synové se k tomu museli nějak postavit.

Lovci duchů (Supernatural, 2005 - ?)

Starší Dean se rozhodl jít po boku otce, kdežto mladší Sam se chtěl z děsivé rodinné historie vysvobodit, a uchýlil se proto raději daleko od domova. Snaží se žít naprosto normální život, v němž není pro zákeřná stvoření žádné místo.

Jenže nakonec je všechno jinak – u Samových dveří se jednoho dne objeví starší bratr Dean, který dosud vedl s otcem podivný „rodinný podnik“ a přináší jak jinak než zprávy, které nepotěší. Otec totiž záhadně zmizel při jednom ze svých lovů. A tak Samovi nezbývá nic jiného, než se za stálé věrnosti svým původním plánům k Deanovi připojit v boji se zlem.

Během dobrodružné a občas pořádně hororové cesty za zmizelým tátou se bratři musí potýkat se spoustou démonů a samozřejmě je pokaždé jednou provždy zneškodnit. A že jich není málo a práce je s nimi až až, na to vsaďte krk!

Jak třeba zničit ducha ženy, která zabila své děti v amoku, protože jí byl manžel nevěrný, poté spáchala sebevraždu a od té doby stopuje na silnici nevěrné muže, které pak zabíjí?

A jak si bratři poradí pro změnu s duchem, jenž je uvězněn v zrcadlech, díky čemuž se dokáže pohybovat po všech zrcadlících se předmětech, a když pak spatří svůj odraz v zrcadle, začne vás ovládat a vyčítat vám úmrtí někoho, koho jste znali?

Cesta světem démonů rozhodně jednoduchá není a občas mají i sami bratři opravdu namále, aby se duchové nakonec nestali z nich samotných…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře