LG představuje ultra širokoúhlé PC monitory se 49“ a 38“ úhlopříčkou

vydáno 20. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: hry, LG 38GL950G, LG 49WL95, LG UltraGear, monitory, Nvidia G-Sync, produktivita, ultra širokoúhlé

Jihokorejská LG představila dva nové ultra širokoúhlé zakřivené monitory. Účelem 49“ modelu s poměrem stran je vyšší produktivita, 38“ model s poměrem stran 21:9 je určen pro hraní.

Chystaný 49palcový monitor 49WL95 nabízí rozlišení 5 120×1 440 pixelů a kromě toho i integrované reproduktory, rozhraní USB typu C a panel typu IPS LCD s plným pokrytím barevné škály sRGB.

Kromě toho LG zdůrazňuje také podporu HDR10, což je však v ekosystému PC trochu fata morgána. Tenhle konkrétní monitor má panel s nízkým kontrastem a jas o hodnotě 350 nitů.

První skutečné PC monitory podporující technologii HDR stojí více než 2 tisíce dolarů, tedy zhruba okolo 50 tisíc. Ostatní podporují HDR na softwarové úrovni – což je poměrně snadné implementovat – ale chybí jim zobrazovací kvality pro dodávku skutečného HDR.

Dalším novým monitorem od LG je 38palcový 38GL950G, jehož rozlišení je 3 840×1 600 pixelů, má „Nano“ IPS LCD panel, 98% pokrytí škály DCI-P3 a 144Hz obnovovací frekvenci včetně podpory technologie Nvidia G-Sync. Jak již bylo řečeno, je jeho hlavním účelem hraní.

Novinka má opět zakřivený displej a patří do řady UltraGear. Speciální zaměření zde bylo věnováno i redukci únavy očí, protože u herních monitorů člověk pravděpodobně tráví docela dost času.

Monitory LG pro rok 2019 budou úplně poprvé vystaveny na lednovém veletrhu CES 2019 v Las Vegas. Ceny a dostupnost budou teprve oznámeny.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře