LG představilo v Las Vegas nové špičkové řady televizí

vydáno 29. 1. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: CES 2008, Fluid Motion, Full HD, Imaging Science Foundation, ISF, LCD, LED, LG, LG60, PG60, plazma, televizor, XD Engine

  • Hloubka nové TV pouze 4,5 cm
  • Full HD, převratné technologie a módní design hlavními atributy
LG - Life's Good - logo

LG Electronics, vedoucí společnost na světovém trhu plochých obrazovek, oznámila, že v roce 2008 uvede na trh nové televizory, které se budou odlišovat oproti konkurenci technologickou dokonalostí a nezaměnitelným designem. Tyto modely reagují na požadavky zákazníků.

V průběhu tiskové konference v rámci veletrhu CES 2008 v Las Vegas to řekl Simon Kang, generální ředitel společnosti LG Digital Display. Podle něj LG plánuje stát se v roce 2008 jedním ze tří nejvýznamnějších světových výrobců televizorů. Tento úspěch bude založen na nových LCD a plazmových televizorech s inovativním designem a s vylepšenými parametry. Velkou roli bude hrát důraznější marketing.

„LCD televize nové řady LG60 a plazmové televize nové řady PG60 jsou navrženy na základě zpětné vazby od našich zákazníků. Oba televizory, u nichž se design a technologie vzájemně doplňují, dále posílí naši pozici na trhu,“ komentoval Kang nové produkty. Na závěr dodal: „LG změní poměry v celém odvětví televizorů s plochou obrazovkou tím, že nabídne výjimečné výrobky, které poskytnou zákazníkům mnohem víc, než co zákazníci od takových přístrojů běžně očekávají.“

Z očekávané produkce 17 milionů televizorů bude 14 milionů LCD modelů a 3 miliony plazmových modelů. Pro dosažení ambiciózních prodejních cílů v roce 2008 se bude LG plně koncentrovat na vedoucí postavení našich výrobků na trhu, na vyšší ziskovost a na silnější marketing.

LG60: Nevšední vzhled, skvělé vlastnosti

LCD televizor LG60

Pozoruhodný LCD televizor řady LG60 je nejtenčí dostupný televizor, který nabízí nejmodernější parametry v úchvatném designu. Televizor je postavený na základě 120 Hz Full HD LCD panelu a nabízí neuvěřitelně kvalitní zážitek ze sledování i rychlých pohybů na obrazovce, např. ve filmech, sportovních utkáních či počítačových hrách.

Série LG60 nabízí potěšení pro více smyslů. Zatímco zpoza černých rohů televizoru vychází nenápadné červené světlo, prohlubeň v základně televizoru je obklopena LED světly, která divákovi poskytují nenápadnou indikaci stavu televizoru. A když televizor zapnete, ozve se magický zvuk.

LCD televizor LG60 - pohled z boku

Mezitím inteligentní senzor automaticky nastaví jas televizoru podle toho, jaké je okolní osvětlení, což vede k optimální kvalitě obrazu a nižší spotřebě elektrické energie až o 50 %.

Tato série, která byla navržena se záměrem poskytnout divákům výrazný divácký zážitek, se může rovněž pochlubit výjimečnými funkcemi pro ladění obrazu: AV režim a Expertní režim. AV režim optimalizuje obraz podle potřeby do režimu Kino, Sport nebo do režimu Hry. Menu expertního režimu LG bylo certifikováno odbornou organizací ISF (Imaging Science Foundation) pro kalibraci kvality obrazu, a tak umožňuje doladění obrazu na skutečně profesionální úroveň.

Vzhled televizoru je stejně fascinující jako jeho vlastnosti. Televizor je až skoro nepředstavitelně tenký. Má hloubku pouhých 45 mm (1,77 palců). Rám série LG60 obklopuje červené světlo a je rovněž akcentován kruhovým otvorem pod obrazovkou, což dodává televizoru módní vzhled.

PG60: Minimalistický přístup

Vítěz ceny za nejlepší inovaci „Best of Innovation Award“

Oceněný nový plazmový televizor série LG PG60 má čistý design bez zkosených hran, který umožňuje pokročilá technologie LG. Za použití metody jedné vrstvy (single layer) LG odstranila obvyklou mezeru mezi obrazovkou a krytem tak, že celý televizor je na první pohled elegantní, hladká skleněná deska. Použita byla jednoduchá a stylová estetika. Tento televizor, který připomíná okno, se tak může pochlubit úhledným stylem bez jakýchkoli výstupků.

Plazmový televizor LG PG60

Televizor série LG PG60 je však mnohem víc než pouze hezký vzhled. Obsahuje rovněž nejmodernější technologie používané v odvětví k tomu, aby spotřebitelům posktytly nejlepší možnou kvalitu obrazu. PG60 má kontrastní poměr 30000:1 (v tuto chvíli je to nejvyšší poměr v odvětví), což pomáhá lepšímu podání černé. Dále je vylepšený o duální obrazový procesor XD Engine. Televizor se chlubí schopností zobrazovat obraz v kvalitě Full HD a technologií Fluid Motion, která zobrazuje obrázky s neuvěřitelnou rychlostí 180 Hz. Televizor série PG60 rovněž obsahuje neviditelné reproduktory LG se zdokonalenou kvalitou zvuku.

Vylepšení marketingových schopností a zvýšení efektivity

Pro zajištění úspěchu představených novinek a pro posílení pozice značky zvýší LG intenzitu svého globálního marketingu.

Na rozvinutých trzích se LG soustředí na zahájení prodeje prémiových výrobků, které bude podpořeno rozsáhlou marketingovou kampaní s cílem zvýšení podílu na trhu. Společnost rovněž plně využije svoji obsáhlou produktovou řadu sahající od prémiových modelů až po základní výrobky.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře