LG představila prototyp supertenkého OLED displeje. Připevní se jen magnetem

vydáno 21. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: LG, OLED

Moc hezká prácička. LG i nadále vede trochu partyzánský boj za zachování těžko vyráběné a příšerně drahé OLED technologie a nově představila 55palcový displej, který svou tenkostí a váhou doslova vyráží dech. Displej je tlustý pouze 0,97mm, váží necelé 2 kilogramy a k připevnění na zeď postačí jen magnetická podložka.

Nový protoryp supertenkého OLED dispeje od LG

Samozřejmě je potřeba brát v úvahu, že se jedná pouze o prototyp a také, že se nejedná o funkční televizi, nýbrž o pouhý displej bez jakýchkoli obvodů a dalších vnitřností. Nicméně když dokázala s Sony přijít se supertenkými LED modely pro letošní rok, těžko si představit, že by LG rovněž nešla až na co nejmenší možnou tloušťku. Hudebně už půjde kvalita úplně dolů, ale co si budeme povídat, podobné technologické výstřelky si většinou pořizují jen lidé, kteří neví, co s penězi, anebo dobře vybavení fajnšmekři.

LG letos představila již sedm nových OLED modelů televizorů, takže jestli je něco jasné, minimálně Korejci zůstanou technologii prozatím věrní. Což je svým způsobem činí – vzhledem k úprku konkurence z trhu – dosti unikátními.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: LG představila prototyp supertenkého OLED displeje. ...

Vložil Deni (bez ověření), 21. Květen 2015 - 23:16

Obrázek uživatele Deni

Sice se zeptám, ale odpověď nepotřebuji. Proč se lidé tak moc brání lepší cestě a kvalitě? ( v ceně to není – ve světě se vyrábí mnohem dražší zbytečnosti), plazmy zničili a teď se snaží zničit OLED hned na začátku. Fandím LG, tak jak jsem byl pro Panasonic. Osobně vidím větší přínos v Oled než 4K led s berličkami pro podsvícení-a spořeba je rázem u větších panelů vyšší než kdysi u plazmy-hlavně se nedívejte na EU štítek, ale na zadní stranu tv -štítek za hodinu ve wattech. Je to něco jako u spotřeby paliva u aut, také Vám to říká jak je to všechno super… :-)

Re: LG představila prototyp supertenkého OLED displeje. ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 22. Květen 2015 - 7:13

Obrázek uživatele Michal Kubeček

A kdo mají jako být ti tajemní „oni“, kteří „plazmy zničili a teď se snaží zničit OLED hned na začátku“? Ještírci Aštana Šerana? Ilumináti? Plazmy se přestávají vyrábět ne proto, že je nějací tajemní „oni“ zničili, ale prostě proto, že poptávka po nich už není taková, aby se to výrobcům vyplácelo. A přesně stejné je to s OLED, s tím rozdílem, že místo _už_ je to _ještě_ (doufejme). Dražší zbytečnosti než OLED televize se samozřejmě vyrábějí – ale taky si je kupuje asi tolik lidí, jako ty OLED televize. Nechápu tu potřebu za něčím, co má naprosto jednoduché a přirozené vysvětlení, hledat nějaká temná spiknutí.

A ta vaše teorie, že se „lidé brání lepší kvalitě“… Nebrání se, jen pro ně ten kvalitativní rozdíl není tak zásadní, aby kvůli němu za televizi místo 20K dali 100K (tím spíš, že většina nedá ani těch 20K a koupí si nějakou za 8K). Na rovinu, jsou věci, za které bych byl ochoten utratit 100K, ale televize to není ani omylem. I kdybych počítal s životností 10 let, pořád je to přes 800 Kč za měsíc, to je prostě šíleně moc. Jo, kdyby to bylo 20K za LCD s LED podsvícením nebo 30K za OLED, tak o tom budu přinejmenším vážně uvažovat – ale za tuhle cenu to nikdo (zatím?) vyrobit nedokáže. A to je celý problém, žádné konspirační teorie nejsou potřeba.