LG odhaluje 5K a 4K monitory UltraFine pro Apple

vydáno 3. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: Apple, LG, MacBook Pro, monitory, UltraFine

Společnost Apple oficiálně oznámila, že končí s výrobou samostatných monitorů a namísto toho se zaměří na spolupráci s třetími stranami. První z těchto třetích stran je LG.

Jihokorejská společnost nyní představila plody spolupráce v podobě monitorů řady „UltraFine“. K těm v současnosti patří dvojice modelů, 27“ 5K (5 120×2 880 pixelů) monitor s rozhraním Thunderbolt 3 a 21,5“ 4K (4 096×2 304 pixelů) monitor s USB typu C.

Nejde přitom o první spolupráci obou podniků. LG totiž po mnoho let dodávalo IPS LCD panely pro jeho monitory řady Cinema i další produkty. Navíc lze předpokládat, že počítače iMac, které používají panely od LG stejných velikostí a rozlišení jako u čerstvě představených monitorů, používají ve skutečnosti panely shodné.

Oba monitory od LG podporují 99 % barevné škály DCI-P3, která pokrývá o 25 % více barev spektra viditelného lidskému oku než stárnoucí sRGB. V posledních letech je podpora DCI-P3 pro Apple prioritou, a to napříč řadami Mac, iPhone a iPad.

Větší z obou modelů pak disponuje rozhraním Thunderbolt 3, které umožňuje propojení s MacBookem Pro jediným kabelem. MacBook Pro je na základě tohoto spojení navíc nabíjen. Zajímavé je, že 27“ monitor je určený výhradně pro MacBook Pro, neboť kromě rozhraní Thunderbolt 3 ho ke zdrojovému zařízení jinak nepřipojíte.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře