LG 42LG6100: Stanu se tenčím a ještě tenčím... (profil)

vydáno 22. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Recenze | téma Televizory | 3 komentáře

Tagy: 100 Hz, 1080p, 42LG6100, Clear Voice, Eye Care, Full HD, HDMI, HDTV, JPEG, LCD, LG, MP3, Scarlet, SRS TruSurround XT, televizor, TruMotion, USB

LG - Life's Good - logo

Full HD LCD televizor

Televizor řady Scarlet se může pochlubit čtveřicí HDMI vstupů ve verzi 1.3, z nichž jeden je prakticky umístěn na boku. Tamtéž se nachází také USB konektor, díky kterému lze z fotoaparátů, přehrávačů a externích disků přímo v televizoru přehrávat MP3 soubory a prohlížet JPEG fotografie.

Obraz dokáže zaujmout především výborným kontrastem a věrným podáním barev – včetně černé. Neuvěřitelně bohaté možnosti nastavení umožní zkušeným „ladičům“ vytáhnout z obrazu maximum, k dispozici je například samostatná regulace kontrastu, jasu a odstínu jednotlivých barevných složek.

Pro ty méně náročné je připraveno pět obrazových režimů a také možnost aktivace inteligentního senzoru, který v reálném čase upravuje nastavení obrazu podle okolních světelných podmínek. Televizor dále obsahuje 100 Hz technologii TruMotion, která pomocí dopočítávaných snímků dociluje lepší plynulosti obrazu. Zajímavá je také funkce Eye Care, která snižuje jas příliš světlých scén tak, aby nedošlo k poškození zraku.

Reproduktory jsou sice „neviditelně“ umístěny po celém obvodu rámu obrazovky, přeslechnout se ale rozhodně nedají – vzhledem k zanedbatelné hloubce panelu hrají až překvapivě dobře, dynamicky a čitelně. Kromě čtyř zvukových předvoleb je k dispozici sedmipásmový ekvalizér, technologie SRS TruSurround XT simulující prostorový zvuk a režim Clear Voice, zvýrazňující řečové dialogy.

Pro sledování televizního vysílání je kromě analogového připraven i digitální tuner. Dokonalému LCD panelu ovšem televizní vysílání (ani to digitální) ve standardním rozlišení příliš nesvědčí. Jakmile ale Scarlet dostane možnost předvést se například ve spojení s Blu-ray přehrávačem, ihned vyniknou všechny její přednosti. Jedná se zejména o korektní zobrazení 24 snímků za sekundu a formát obrazu „Pouze Scan“, díky kterému lze zobrazit všechny body zdrojového 1080p videa, bez ořezů a deformací.

LCD televize LG 42LG6100 Scarlet

Velké a přehledné menu televizoru je rozděleno do logických sekcí, obrázkové ikony pomáhají v orientaci a položky jsou srozumitelné i pro laika nebo začátečníka. Na dálkovém ovladači sice nalezneme jen velmi málo tlačítek pro přímou volbu konkrétní funkce, to ale není vůbec na škodu. Naprostou většinu nejčastěji prováděných úkonů lze totiž nalézt pod geniálním tlačítkem „Quick Menu“, které poskytuje zjednodušenou verzi kompletní nabídky.

Proč si ho koupit?

Hledáte LCD televizor s Full HD rozlišením, skvělým obrazem, výborným zvukem, bohatou výbavou a nevšedním designem, to všechno za příznivou cenu? Gratuluji, právě jste našli Scarlet.

Hodnocení: vynikající (9 z 10 bodů)
Cena v lednu 2009: 29990 Kč

Pokračování…

Článek je součástí srovnávacího testu Stanu se tenčím a ještě tenčím…

(Srovnávací test původně vyšel 30. ledna 2009 v čísle 2/2009 časopisu Stereo & Video, zde zveřejněno se souhlasem redakce.)

Stereo & Video 2/2010

Stereo & Video 2/2010

3D: Místo bubliny realita
Navštívili jsme prestižní přehlídku spotřební elektroniky CES 2010

Televizory LED LCD
Testovali jsme zobrazovače pracující s LED podsvětlením

Videoprojektory pro domácí kino
Přehlídka přístrojů v cenách od 15 do 90 tisíc korun

Obsah časopisu Stereo & Video 2/2010 naleznete zde »

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: LG 42LG6100: Stanu se tenčím a ještě tenčím... ...

Vložil DTS-HD MAster Audio (bez ověření), 22. Květen 2009 - 17:04

Obrázek uživatele DTS-HD MAster Audio

To dopočítávání snímků je pěkná dobytčárna hodící se leda tak na fotbal, protože i snímek natočen na 35 mm film rázem vypadá jako televizní inscenace, zajímalo by mě, na koho tenhle marketingový tah může fungovat

Re: LG 42LG6100: Stanu se tenčím a ještě tenčím... ...

Vložil d.f.h, 22. Květen 2009 - 18:07

Obrázek uživatele d.f.h

Je fakt, že na nic kromě sportu se to skutečně nehodí, na druhou stranu na fotbal se v televizi dívá hodně lidí :-)

Re: LG 42LG6100: Stanu se tenčím a ještě tenčím... ...

Vložil Panzer.Dragon (bez ověření), 24. Květen 2009 - 19:09

Obrázek uživatele Panzer.Dragon

na me to plati.. :-) nevim jestli tahle tv umoznuje to zapinat v ruznejch stupnich jako nizka,stredni,vysoka ale u svyho samsungu si pravidelne davam na nizka pri 24p materialu a ikdyz prinasi nejaky ty vymysly pri rychlejch scenach tak mi to je prijemnejsi a to muj le40a786 umi 24p zobrazit spravne

taky pro nekoho kdo nema moznost si poustet 24p material ven z prehravace ve 24p je tech 100hz jedina sance jak aspon par detailu zahlidnout