LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

vydáno 12. 11. 2008 | autor Bedřich Bednář | sekce Recenze | téma Televizory | 43 komentářů

Tagy: 37LG5000, 42LG6000, DVB-T, EPG, Full HD, HDMI, HDTV, LCD, LG, LG Electronics, LG5000, LG6000, monitor, PC, RGB, S-IPS, SRS TruSurround XT, televizor, tuner, VGA

LG - Life's Good - logo

Uživatelská recenze LCD televizoru s Full HD rozlišením a cenou pod 20000 Kč

Pro toho, kdo uvažuje o koupi LCD televizoru s Full HD a vyžaduje nejen kvalitu, ale i nízkou cenu, by mohl by mohl být řešením model 37LG5000 společnosti LG Electronics. Jedná se o zatím poslední sérii tohoto výrobce. Televizory LG, které mají označení typu xxLGx000, jsou vybaveny technologicky nejlepšími LCD panely současnosti – S-IPS panely. Avšak teprve 37LG5000 přináší Full HD a dynamický kontrast 50000:1.

Vyšší řady xxLG6000 a xxLG7000 mají navíc 100 Hz technologii, kterou LG řeší podobně jako Samsung nikoliv prostým násobením snímků, ale jejich dopočítáváním, takže obraz je ostřejší i při velmi rychlých pohybech. Panely modelů 5000, 6000 a 7000 jsou totožné, tedy: rozlišení 1920×1080 (Full HD), S-IPS a dynamický kontrast 50000:1. Kritériem pro koupi modelu řady LG5000 může být pro mnoho lidí nejen cena, ale také klasický design oproti LG6000.

LCD televizor LG 37LG5000

TIP: Pro srovnání nabízíme obsáhlou recenzi zmiňovaného modelu vyšší řady:
LG 42LG6000: Bohatá a krásná Scarlet, ročník 2008 (profil)

Obsah balení a konstrukce

V krabici nalezneme: TV, podstavec, ovladač, baterie do dálkového ovladače, tištěný manuál + manuál na CD, napájecí kabel, utěrku z mikrovlákna, záruční podmínky a záslepku otvoru pro podstavec. Oproti starší řadě už výrobce neposkytuje schéma zapojení pro případné pozáruční opravy.

Televizor je z továrny připraven jak pro umístění na podstavci, tak pro připevnění na zeď. V zadní části jsou šrouby pro přichycení do držáku. Podstavec má kovový základ a přístroj k němu musí být přišroubován, u starších modelů stačilo jen nasadit.

Obsah balení Kovový / nekovový podstavec Sluchátkový výstup Zapínací tlačítko s indikační LED (při zapnutí pulsuje)

Část podstavce, která zapadá do vnitřku televizoru, je nyní plastová – dříve byla kovová. Výhodou oproti staršímu systému je ovšem možnost natáčení panelu do stran. Pokud se rozhodnete pro uchycení na zeď, jistě využijete plastový kryt otvoru, který vznikne absencí podstavce.

Materiálem rámečku i nohy podstavce je lesklý černý plast, který sice působí elegantně a nevypadá lacině, nevýhodou je ale jeho údržba. Nejen že je případný prach na černém materiálu velice kontrastní, ale při častém otírání pomocí běžného hadříku mohou lehce vzniknout malé škrábance. Dodaná utěrka z mikrovlákna je vhodná spíše pro otírání plochy samotného displeje.

Dálkový ovladač

Ovladač je jednoduchý, bez zbytečných tlačítek. Pro ovládání menu slouží kruhově uspořádaná směrová tlačítka, orámovaná decentním chromovým kroužkem. Tato tlačítka ale neslouží pro změnu hlasitosti nebo přepínání stanic, pro tyto účely jsou k dispozici samostatná tlačítka. Materiál ovladače není lesklý, je v něm vytlačen vzorek imitace kůže. Dvě baterie jsou typu AAA a jsou součástí balení.

Dálkový ovladač Detail na tlačítka Dálkový ovladač zezadu Při stisku bliká ovladač i TV

Zvuk

Reproduktory jsou skryty v konstrukci přístroje tak, aby nebyly vidět. Hrají směrem k zemi, podání zvuku je věrné a hlasitost dostatečná. Nejvíc mě však potěšila přítomnost sluchátkového výstupu, který u starší řady nebyl. Samozřejmostí je také digitální audio výstup.

Možnosti nastavení zvuku jsou poměrně široké. Můžete použít přednastavené režimy (SRS TruSurround XT, Dialog, Standardní, Hudba, Kino, Sport, Hra) nebo si nastavit svůj vlastní.

Nastavení zvuku Reproduktor lze zcela vypnout (vhodné při digitálním výstup zvuku)

Tunery analog a DVB-T

Pokud využijete automatického vyhledání stanic, nejdříve budou vyhledány analogové stanice, tento krok ale můžete přeskočit a pokračovat hned digitálními kanály. Po ukončení hledání se objeví shrnutí o nalezených analogových TV, digitálních TV a radiových stanicích (ty jsou součástí digitálního pozemního vysílání).

Televizor bohužel nemá PIP (obraz v obraze), takže není možné sledovat zároveň více pořadů nebo různé vstupy. Musím ale výrobce pochválit za přepínání programů: na rozdíl od mnohé konkurence totiž LG pochopilo, že běžného uživatele při přepínání nezajímá, jestli je program digitální nebo analogový, a tak prostě přepínáte všechny nalezené stanice a o typu signálu vás informuje malá ikonka u názvu programu. Stiskem tlačítka 1 se zobrazí všechny kanály, které jsou umístěny buď na 1. pozici, nebo 1×. pozici (tedy 10, 11, 12 atd.) – viz fotografie.

Přednastavené režimy obrazu Přepínání pomocí čísla programu Pro přepnutí programu ze seznamu slouží tlačítko LIST na ovladači, ikona indikuje typ (TV/DTV/Rádio) Diagnostika prozradí kvalitu všech naladěných DVB multiplexů

Analogový signál zobrazuje televizor stejně dobře, jako obraz digitální – tedy samozřejmě pokud je analogový signál dostatečně kvalitní. Trochu mě zklamalo automatické roztáhnutí obrazu, které pěkně fungovalo u starší řady LG. Nyní jsou k dispozici jen přednastavené režimy.

Prostředí TV

Menu je kompletně české a velice uživatelsky příjemné. Po stisku tlačítka MENU se objeví šest základních možností (Nastavení, Obraz, Zvuk, Čas, Možnosti a Zámek). Možnosti nastavení obrazu jsou velmi rozsáhlé, nicméně v první řadě doporučuji využít inteligentního senzoru – ten totiž pracuje na výbornou. Televizor vyhodnocuje okolní světelné podmínky a dynamicky přizpůsobuje nastavení obrazu tak, aby bylo ideální.

Jako divák si samozřejmě téměř nevšimnete nějakých probíhajících změn, přitom je obraz nejen stále pěkný na pohled, ale navíc spoří energii a šetří nejen panel, ale také vaše oči. Inteligentní senzor totiž nemění jen intenzitu podsvícení, ale i celou řadu dalších vlastností obrazu.

Základní menu Nabídka možností obrazu Ladění analogového vysílání Ladění digitálního vysílání
Třídění televizních programů Třídění rozhlasových stanic Tlačítko INPUT slouží k rychlému přepnutí vstupu Zapojený vstup je podbarvený

Čas a EPG

Televizor disponuje širokou nabídkou možností časovaného zapnutí a vypnutí. Tato funkce je sice vhodná spíše pro prezentační účely, ale i doma najde své uplatnění – například jako budík. Nejen že vás vzbudí zvoleným programem, ale také se umí vypnout v čas, kdy už například musíte vycházet do práce.

Samozřejmě si můžete jen nastavit upozornění na váš oblíbený pořad či přímo nahrávání. Vše probíhá velice jednoduše, díky EPG už nemusíte mít tištěný televizní program, stačí jen stisknout tlačítko na televizoru. Čas samotný je seřizován automaticky.

Nastavení opakování - jednou Nastavení opakování - denně Nastavení opakování - souvislý úsek Nastavení opakování - konkrétní den
Průvodce pořady EPG - časový harmonogram Průvodce pořady EPG - aktuální a následující pořad Vybraný pořad z průvodce lze stiskem žlutého tlačítka vložit do časovače Plán všech načasovaných pořadů
Když nastane čas nastaveného pořadu, TV přepne na požadovaný program až po upozornění Informace k pořadu lze zobrazit stiskem tlačítka INFO přímo v průvodci Informace k pořadu přímo na zvoleném programu Teletext poskytuje standardní funkce

Použití jako PC monitor

Tomuto druhu využití se mnoho prodejců brání a jejich odpovědí na všetečné otázky ohledně RGB(VGA) nebo HDMI propojení s počítačem odpověď: „Je to televize, ne monitor“. Vyzkoušel jsem několik značek televizorů s Full HD rozlišením a ve většině případů bylo VGA propojení použitelné jen s rozlišením 1024×768, při 1920×1080 obraz buďto nebyl roztažený na celý panel a nebo se nekonal vůbec.

Nová řada LCD LG je ale jiná. Propojení s PC funguje perfektně, dokonce je na rozdíl od starších modelů možné používat i nepříliš standardní rozlišení (například 1280×960 nebo 1152×870). Za RGB propojení si LG prostě zaslouží pět hvězdiček. Ačkoli se jedná o analogové propojení, obraz je i na plném HD vynikající a není tedy důvod, proč nevyužít televizor jako plnohodnotný monitor.

Myslím, že je to výborný tah. Proč nemít v obýváku zároveň TV a PC? Já osobně jsem si tento televizor zakoupil čistě jako monitor, protože klasický IPS monitor s úhlopříčkou 37" stojí několikanásobně více. Full HD rozlišení bohatě nahradí dva monitory běžných rozměrů a pro multimediální využití PC jedna plocha stačí.

LG 37LG5000 jako monitor Stejný obraz focený ze tří vzdáleností Stejný obraz focený ze tří vzdáleností Stejný obraz focený ze tří vzdáleností
Detail plochy - obraz nemá duchy ani není jinak máznutý Rozlišení 1920x1080 - FullHD Rozlišení 800x600 Na TV vypadá dobře i magazín HDmag.cz :-)

Závěr

LCD televizor LG 37LG5000 bych doporučil jak pro domácnost, tak pro prezentační účely. Nabízí toho skutečně hodně a za cenu, která začíná na 15000 Kč má vynikající poměr cena/výkon. Sám přístroj používám i jako PC monitor.

Pokud jste tedy přemýšleli například o televizoru s úhlopříčkou 32" a rozlišením 1366×768, jaký někteří prodejci nabízejí za cenu okolo 14000 korun, tak zkuste raději zvážit, jestli se nevyplatí trochu si připlatit a získat řádově kvalitnější Full HD přístroj.

Klady
+ cena
+ IPS panel
+ všechny programy pohromadě
+jednoduché menu

Zápory
- nemá PIP

Prostředí TV je shodné s modely LG3000/LG4000/LG5000/LG6000/LG7000

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Šéf Samsungu rezignoval po „bezprecedentní krizi“

Šéf Samsungu rezignoval po „bezprecedentní krizi“

Ve stejný den, kdy se společnost Samsung pochlubila …

Samsung doufá, že mu podíl v prémiových TV získá micro LED

Samsung doufá, že mu podíl v prémiových TV získá micro LED

Podíl Samsungu v segmentu prémiových televizí zažívá …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Listopad 2008 - 21:57

Obrázek uživatele Anonym

Na to, ze to ma byt recenze na TV tam nevidim jedinou radku o kvalite obrazu. Informacni hodnota takoveto recenze mi prijde prinejmensim podivna.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Červenec 2009 - 13:11

Obrázek uživatele Anonym

..obraz perfektní..právě propojeno ne přes RGB ale přes kabel DVI-HDMI..je z toho druhý monitor..přes RGB to problikávalo..délka kabelu byla 10m..teď je sice taky, ale obraz jako fotka

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil bead (bez ověření), 15. Listopad 2008 - 23:04

Obrázek uživatele bead

Panel této TV je jak píši totožný s LG6000 a LG7000 (tedy od 37" výše). Kvalita S-IPS panelu LG (totožného panelu) byla již zmiňována v recenzi na „LG 42LG6000: Bohatá a krásná Scarlet“. Tato recenze se zaměřuje na další vlastnosti TV, které se bohužel jinde nedočtete. Speciálně pro Vás: 37LG5000 má jeden z nejkvalitnějších panelů na trhu. Černá je opravdu černá, dokonce ikdyž je zhasnuto, tak téměř neprosvítá podsvícení. Rychlé scény nejsou rozmazané a barvy jsou věrné.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Petr (bez ověření), 15. Duben 2009 - 14:24

Obrázek uživatele Petr

Znamy si tuto TV prave poridil a toto je skutecne tezce zavadejici a klamava informace!: „Černá je opravdu černá, dokonce ikdyž je zhasnuto, tak téměř neprosvítá podsvícení.“

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Listopad 2008 - 20:46

Obrázek uživatele Anonym

Hmm, ten odkaz v clanku jsem prehledl. Presto bych uvital alespon porovnani s tou drive recenzovanou TV, protoze ta ma panel 42", tato ma 37", cili nejsou totozne. Jiny rozmer panelu, trebaze technologicky identicky, muze mit trochu jine vysledne vlastnosti. Ale take nemusi.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil bead (bez ověření), 21. Listopad 2008 - 0:38

Obrázek uživatele bead

Řekl bych , že obraz vypada stejně na obou dvou panelech, jak do jasu tak do podani barev. v Plzni v elektroworldu mají oba modeli vedle sebe a rozdíl byl jen ve velikosti panelu, alespoň mě se to tak jevilo.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 27. Prosinec 2008 - 16:20

Obrázek uživatele Anonym

Trochu mi u tohoto typu vadí, že při současném přijímání analogu a digitálu není možné si tyto programy rozvrhnout v TV podle vlastní potřeby. Konkrétně na pozici 1 mám najednou CT1 analog, zároveň nějaké rádio a zároveň CT1 digital (komplet TV digitálně u nás nemáme). Není tedy možné mít třeba na předvolbě 1 pouze CT1 digital, na předvolbě 2 pouze CT1 analog apod. Prostě předvolba se dále dělí na analog, digital a radio, což dělá docela nepořádek v přepínání programů. Pokud ale někdo už chytá komplet TV vysílání v digitálu, tak mu to asi vůbec vadit nebude, mě však ano.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil vesna (bez ověření), 5. Leden 2009 - 12:01

Obrázek uživatele vesna

Chci se zeptat autora jestli zkousel tu TV pripojit k PC i digitalne (HDMI, DVI), nejen analogove a jestli bylo vse ok…

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 9. Leden 2009 - 21:41

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

Zkoušel jsem TV propojit z počítače pomocí kabelu DVI na HDMI a bohužel musím konstatovat, že lepší výsledek zatím dociluji pomocí VGA kabelu s ferity a pořádným stíněním. Zakoupil jsem tento kabel http://www.lan-shop.cz/…statni/63783 Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet s nějakým pořádným HDMI kabelem, ale zřejmě budu muset připlatit a koupit nějaký značkový za cenu kolem 2tis kč. Jinak se dokonalého zobrazení nedočkám. Ten kabel co jsem zkoušel jsem bohužel měl jen na FullHD rozlišení a tak ani nevím jak to bude fungovat i s jinými rozlišeními, což je pro PC nezbytné. Ještě k tomu kabelu co jsem zkusil. Rozhodně nedoporučuji, zpracování strašně laciné, pozlacení snad ani ne zlatem a při vysokém kontrastu (např.titulky filmu) mi přišlo že pixely trochu přetékaly někam kam neměly. Na práci s textem opravdu špatné.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bubák (bez ověření), 24. Leden 2009 - 14:25

Obrázek uživatele Bubák

co všechno se musí v TV nastavit aby fungovalo HDMI-DVI propojení ? prolezl jsem různá fora a nikde nenašel odpověď při problému kdy to lidem zobrazuje jen „no signal“.. což je i můj případ

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Únor 2009 - 14:33

Obrázek uživatele Anonym

Už se vám to podařilo nějak vyřešit ?. Chtěl bych TV koupit k PC a využívat jako monitor. Připojit k PC ho můžu přes HDMI, DVI i VGA. Váš článek mě ale dost odrazuje a zatím jsem se nikde jinde nedočetl o kvalitě připojení. Tv bude umístěna v dětském pokoji. Děti na PC většinou koukají na filmečky nebo hrají hry, ale občasná práce s textem (zjm. na internetu) taky bude nutná. Pozorovací vzdálenost kolem 1,2 metru pro práci u PC, pro sledování TV a filmů pak kolem 2,5 metru. Prosím o odpověď zda je to pro tento účel vhodné, nyní používám kvalitní 22" LCD Samsung s rozlišením 1680×1050, uvažoval jsem o LCD s plochou 24" nebo 26" a rozlišením 1920×1200 popř. s rozlišením 1920× 1080 u LCD BenQ M2400HD. Pro sledování filmečků ze vzdálenosti 2,5 m se mi plocha zdá ale dost malá. Autor recenze psal, že TV je vhodná i jako monitor k PC a že i on sám TV ovobně jako monitor používá, ale bohužel nenapsal na jakou pozorovací vzdálenost.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil BPremek (bez ověření), 8. Leden 2009 - 14:59

Obrázek uživatele BPremek

Jak by jste stručně srovnal LG 37LG5000(FULL HD) a LG 37LG3000(HD ready). Jsou mezi nimi velké rozdíly?

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil d.f.h, 8. Leden 2009 - 15:51

Obrázek uživatele d.f.h

Vzhledem k rozdílnému rozlišení modelů se bude jednat o úplně jiné panely, dle mého je to nesrovnatelné…

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 9. Leden 2009 - 21:49

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

No pokud nejste náročný a má pro Vás význam 1500kč, tak 37LG5000 má také IPS panel a na běžnou domácí TV je to zřejmě dostatečné. Ale cenový rozdíl je tak nepatrný, že si myslím že se vyplatí připlatit už jen kvůli kontrastu. Dynamický kontrast nám prakticky říká na kolik kroků je schopna obrazovka rozdělit přechod v šedivých odstínech. A srovnáte-li 15000:1 a 50000:1, tak například u zobrazení mraků nebo mlhy bude rozdíl patrný. Jinak věřím, že pro běžné DVB-T stačí HDready. Volba je na Vás.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 9. Leden 2009 - 22:51

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

Omylem jsem se upsal, takže opravuji větu „37LG5000 má také IPS panel“ 37LG3000 má také IPS panel. Omlouvám se za překlep ;-)

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil kodl258 (bez ověření), 1. Únor 2009 - 2:22

Obrázek uživatele kodl258

ad kontrast: není to náhodou poměr jakou nejčernější černou a nejbělejší bílou je TV schopna zobrazit a v případě dynamického kontrastu si navíc LCD panel vypomáhá vypínáním podsvětlení? z vlastní zkušenosti nemůžu posoudit, ale prý to dělá spíš problémy při rychlém střídání světlých a tmavých scén.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Leden 2009 - 10:09

Obrázek uživatele Anonym

Int. senzor je dobrá věc, ale vadí mi, že při každé změně osvětlení sice TV reaguje, ale zároveň na monitoru vyskočí nápis intel. senzor. Nejde se toho vyskakování v režimu int. senzoru nějak zbavit?

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 14. Leden 2009 - 12:56

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

Vypnout to bohužel nejde, taky mě to štve. Kdyby to aspon bylo průhledný…

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Leden 2009 - 10:15

Obrázek uživatele Anonym

Nesetkal jste se někdo s tím, že by tato TV rušila dálk. ovládání dvd playeru? U Fergussona totálně a u Philipse 5990 občas. Přitom když TV vypnu, tak dálk. ovládání (playeru) je bezchybné…

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 13. Leden 2009 - 16:51

Obrázek uživatele Anonym

Mám takovej dotaz mam dvd prehrávac propojenej scartem s touto televizí a bohužel při reřimu TV na DVD mi nehraje zvuk z repro domácího kina při spuštění DVD filmu toto normálně funguje. čím to může být??? Chtěl sem si pustit normální televizi pres domácí kino

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 14. Leden 2009 - 12:54

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

Problém je v tom, že scart v TV slouží v tomto případě jen jako vstup a pravděpodobně i vaše kino bude přes skart posilat signál jen směrem do TV. Pokud chcete poslouchat zvuk TV na domácím kině, musíte propojit TV s kinem buď přes optický výstup TV nebo z 3,5mm Jack výstupu z TV do příslušných vstupů na vašem kině.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Leden 2009 - 8:55

Obrázek uživatele Anonym

Děkuji u DVD problém nebude prootze mi to tak predtim fungovalo ale od té doby co mám LCD tak to tak nefunguje budu to muset nějak pořešit, Děkuji

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Štěpán (bez ověření), 15. Leden 2009 - 13:11

Obrázek uživatele Štěpán

Zdravím. poprosil bych nějakého majitele 37LG5000 o čisté míry obrazu LCD. Rozhoduji se totiž mezi 37LG5000 a 42LG5000. u té 42" rozměry mám a dokonce jsem si to pro srovnání vystříhl z kartonu. Pokud někdo bude chtít ty rozměry 42" tak je sem hodím, ale až budu doma. Předem Díky

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Leden 2009 - 14:02

Obrázek uživatele Anonym

no nejak sem to meri a myslim cca 94×70

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Štěpán (bez ověření), 15. Leden 2009 - 19:49

Obrázek uživatele Štěpán

94 je úhlopříčka u té 37"! Mě zajímá ŠxV, ikdyž jestli 70 je šířka tak by se to dalo dopočítat ale na to jsem moc línej. Jinak pro 42LG5000 jsou čisté rozměry obrazu Š x V 52cm x 93cm

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 8. Únor 2009 - 14:23

Obrázek uživatele Anonym

ahoj, ještě by mě zajímalo, jak funguje přepínání mezi funkcí TV a monitoru-jakým způsobem?…díky

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Tommy (bez ověření), 15. Únor 2009 - 13:15

Obrázek uživatele Tommy

V kolonce nastaveni, polozka „Oznaceni vstupu“. U daneho vstupu pak prepnete na „PC“. Asi nejdulezitejsi nastaveni na cele tv :) Diky prepnuti na PC mod jsem dosahl mnohem lepsiho a vernejsiho obrazu, bude ovsem potreba prekalibrovat nastaveni obrazu.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil ji014377 (bez ověření), 15. Únor 2009 - 23:04

Obrázek uživatele ji014377

Mozna je to hloupa otazka, ale proc TV nedetekuje sama na jakem scart kabelu je signal??? Nevim proc ale mam na jednom scartu zapojen STB na O2TV na druhem DVD a kdyz jeden vypnu a druhy zapnu tak musim zvolit manualne tlacitkem INPUT vstup kde je aktualni signal. Vim ze TV neni z nejdrazsich nicmene funkcinalitu automaticke detekce bych povazoval za jednu z nejdulezitejsich. Nemate nekdo na toto figl??????????

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil jeer (bez ověření), 23. Únor 2009 - 17:16

Obrázek uživatele jeer

Jak se da nastavit aby reklama a film hraly zvukove stejne?u vetsiny programu je film potichu a reklama hulaka.Na teto TV by se to udajne melo dat nastavit.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Miroslav ŠALANDA (bez ověření), 14. Březen 2009 - 11:10

Obrázek uživatele Miroslav ŠALANDA

Tak jsem si pořídil LG 37LC 5000. Je to super televize hlavně co se týká obrazu, ale u zvuku dochází (hlavně při zprávách/ když mluví hlubokým hlasem k rezonanci /drnčení/ jako v reproduktoru. Neví náhodou někdo jak to odstranit (třeba různým nastavením HRZ, což tato televize umožňuje). Já jsem vyzkoušel skoro všechno, ale bezvýsledně. Nebo se jedná o závadu, která se nedá odstranit? Foufám, že se někdo ozve s radou. Díky

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil tommy (bez ověření), 14. Březen 2009 - 13:47

Obrázek uživatele tommy

Zdravim, zkontrolujte zdali nemate zaply ekvalizer zvuku, popr. jej vratte do standadniho nastaveni (0db) nebo nejnizsi frekvence trosku snizte. Je pravda, ze repro ma sklony pri nizkych frekvencich rezonovat, coz neni problem pouze LG. Pokud toto nepomuze, zkuste v miste, kde repro rezonuje stlacit ram televizoru, je mozne, ze v tomto miste je ram volnejsi coz take muze zpusobovat rezonaci.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil SVOBY (bez ověření), 29. Září 2009 - 22:10

Obrázek uživatele SVOBY

Mam 37lg5000 a ten samej problem.Reseni sem udelal takove ze jsem propojil s domacim kinem

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil sam (bez ověření), 15. Březen 2009 - 13:20

Obrázek uživatele sam

AHOJ, tento model jsem si pořídil, a je doslova luxusní, používám ho spíše jako monitor. Moje otázka – když tv přepojím na funkci monitoru, a pustím si film na pc, tak mi hrají pouze repro připojené k pc, ale z tv nevychází žádný zvuk, tak nevím, jestli mám něco špatně nastaveného…nebo chi už moc…? díky za odpověď

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil SVOBY (bez ověření), 29. Září 2009 - 22:08

Obrázek uživatele SVOBY

Myslim si ze pres HDMI neprochazi zvuk alespon ne z kompu.Mam to take a musel sem natahnout ze zvukovky kabely.Myslim ze je to logicke,protoze graficka karta ze ktere je dvi nedela zvuk

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 1. Říjen 2009 - 23:42

Obrázek uživatele Anonym

mám pocit, že nové radeony(od řady 4000) to umí. Ve správci zařízení je nainstalován ATI HDMI AUDIO (Id hardwaru HDAUDIO), ale jak to funguje netuším, páč nepoužívám.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Březen 2009 - 16:37

Obrázek uživatele Anonym

zdravim všechny, mam tu televizi a snažím se aby mi fungoval zvuk z normální televize např. při fotbale pres domácí kino neví někdo jak toto propojit jelikož nemám domácí kino s HDMI portem??? Děkuji

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil SVOBY (bez ověření), 29. Září 2009 - 22:06

Obrázek uživatele SVOBY

MAm tu televizi take a vyresil sem to propojenim pres 3,5 jack na vystup na sluchatka.Mam genius home theater 5005 a je zajimave ze hraje vsech 5 repraku.Propojeni 3,5 jack a chinc

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 5. Listopad 2009 - 23:08

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

To ze hrahe ze vsech repro bych nehledal vadu TV. Spis bych hledal u domaciho kina zda neni zaplé do Quadrofonie (vsechny kanaly ve stereu). Pres 3,5 Jack se prenasi pouze levý a pravý kanál. Pokud hrajou vsechny, tak je neco spatne jedine v kinu. Doporucuji propojit zvuk pres optický výstup z TV. Dostanete 5.1 pokud vysílaný pořad takový bude.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Bedřich Bednář (bez ověření), 5. Listopad 2009 - 23:11

Obrázek uživatele Bedřich Bednář

pouzijte optický výstup TV nebo 3,5 jack.

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Anonym (bez ověření), 31. Březen 2009 - 9:21

Obrázek uživatele Anonym

dobrý den , chtěl jsem se zeptat jestli je normální ,že při zapínání televizoru mi 3×blikne červená ledka a píska a pak se rozsvítí modrá a ,už to nepíská , zajímá mě to pískání jestli to je normální ? díky

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil SVOBY (bez ověření), 29. Září 2009 - 22:09

Obrázek uživatele SVOBY

Me to nepiska.Blikat blika,ale nepiska

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil SVOBY (bez ověření), 29. Září 2009 - 22:16

Obrázek uživatele SVOBY

Zajima me jestli je mozne funkci LG SIMPLINK kterou televize ma vyuzit na vyrobky ktere nejsou LG

Re: LG 37LG5000: Za málo peněz hodně muziky (recenze)

Vložil Mates (bez ověření), 22. Prosinec 2009 - 16:11

Obrázek uživatele Mates

Tak značka LG sa pekne vyfarbila…mne a aj kolegovi sa vo velmi krátkom čase po skončení 2 ročnej záručnej doby (mne po 7 mesiacoch a jemu po 5 mesiacoch) pokazil LCD TV a to takým spôsobom, že v autorizovanom servise povedali, že to sa neoplatí už opravovať, že to skôr treba kúpiť nový TV. Obchodná politika LG káže predávať a preto zrejme konštruuje svoje výrobky na veľmi krátku dobu životnosti, ale na druhej strane sú tu sklamaní a podvedení zákazníci, ktori sa k značke LG už asi nikdy nevrátia…takže naozaj nedoporučujem kupovať výrobky tejto značky.

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Váš Gravatar účet pro tento e-mail bude použit pro zobrazení ikonky.