Lenovo přináší první herní notebook s Dolby Atmos

vydáno 17. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: Dolby Atmos, herní notebook, laptop, Lenovo Legion Y720, Nvidia, Y520

Firma Lenovo se pochlubila novou řadou herních notebooků Legion Y, do které bude zpočátku patřit dvojice laptopů.

Tím výkonnějším z obou je model Legion Y720, který je zvláštní především tím, že jeho zvukové vybavení zahrnuje podporu technologie Dolby Atmos, čímž se v tomto ohledu stává průkopníkem v segmentu přenosných herních strojů. Jinak zvuk Legionu Y720 zahrnuje dva 2W reproduktory JBL a 3W subwoofer.

Použitý IPS displej má rozlišení buďto Full HD nebo UHD, přičemž jeho úhlopříčka je 15,6 palce. Uvnitř se pak samozřejmě nachází extra výbava, která zahrnuje procesor Intel Core i7 sedmé generace, grafiku nVidia GTX 1060 s 6 GB paměti či kombinaci SSD a HDD disku (případně si lze zvolit pouze jeden z těchto typů úložiště). Jen pro úplnost je pak třeba zmínit hmotnost, která v tomto případě činí 3,2 kg, což je u herních notebooků poměrně obvyklé.

Menší model Y520 disponuje opět 15,6“ displejem, přičemž tentokrát je na výběr „pouze“ Full HD rozlišení. O grafiku se stará nVidia GTX 1050 Ti, dva 2W reproduktory značky Harman pak nejsou doplněny subwooferem a podporují technologii Dolby Audio Premium. Na jedno nabití baterie poběží Y520 až čtyři hodiny (Y720 pět). Hmotnost tohoto odlehčenějšího modelu je 2,4 kg, tloušťka pak 26 mm.

Nejnižší model Lenovo Legion Y520 zakoupíte za doporučenou cenu 23 999 Kč, vyšší model Y720 pak přijde na trh v květnu s doporučenou cenou 37 999 Kč.

Zdroj: TZ Lenovo

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře